středa 13. června 2012

Něco málo o mých šakalech :)

Krásné středeční dopoledne :)

Včera mě na blogu Marsi pobavil článek o její Amálce a tak jsem si dovolila se inspirovat a přináším článek o těch mých chlupatých papulích :)

Psa jsem chtěla vždycky. Od doby, co jsem věděla, co je pes, toužila jsem po něm. Jenže jsem bydlela v paneláku na sídlišti a táta psa nechtěl. Tak jsem aspoň chodila venčit psy sousedům a známým, všechny jsem milovala a dodnes si je pamatuju :)

No, a pak jsem se rozhodla, že budu bydlet sama a že si KONEČNĚ pořídím psa :) A protože už 
jsem nechtěla čekat ani vteřinu navíc, vypadalo to nakonec tak, že jsem si v 9 ráno vyzvedla klíče od nového bytu, ještě jsem tam neměla ani postel, ale už se mi tam v poledne batolilo štěně :) Můj první pes, moje psí láska, ten nejlepší pes na světě - fenka zlatého retrívra Ráchel :) 



Ráchel

Ráchel je z 11ti sourozenců, 7 holek a 4 kluků. Když jsem tenkrát vlezla na zahradu chovatelky, začalo se na mě sápat 11 chlupatých koulí, co se sotva batolily a teď si vyber, že jo... Měla jsem jasno, že chci holku, takže kluky paní odnesla, zbylo těch 7 holek. Nejsvětlejší si chtěli nechat, takže jich zbývalo 6. 
Četla jsem rady, že si vás to pravé štěně vybere samo a taky, že si máte vybrat klidný štěně, když chcete mít doma tak trochu lenocha, a nebo temperamentní štěně, když chcete mít doma sporťáka. 
Jooo, tohle možná platí u pudlů, ale štěňata zlaťáků se na vás pověsí všechna :D 
Ráchel byla ze všech nejhubatější a protože jsem hubatá taky, získala si moje sympatie :) Venku bylo 33 stupňů a tahle mrňavá holka neúnavně uzurpovala ostatní ségry, kousala je do uší a jak to jen šlo, lítala na těch tlustých vratkých nohách do "O" po zahradě :)) No, co z tohohle vyroste... :D

Vyrostla z ní dokonalá psí dáma :) Má v povaze ten správný poměr ztřeštěnosti i klidu, pokory a poslušnosti a ohromnou dávku empatie. Vždycky na 100% pozná, když mi je ouvej a pak za mnou chodí tak dlouho a vrtá do mě čenichem, dokud si k ní nesednu a nevybulim se jí do kožichu. Je to neúnavný prudič s tenisákem, celý život je pořád v pohybu a hrozně rychle běhá. Kamarád jí kdysi začal říkat Raketo a už jí to zůstalo :)

Dneska už je to devítiletá psí důchodkyně, šediny jí ale nic neubraly na jejím temperamentu, pořád je ztřeštěná a pořád neustále běhá a prudí s tenisákem, jen už se dřív unaví a víc odpočívá :)

Byla první a jednou pro vždy to bude nejdůležitější psí osobnost v mém životě :)





Foto: Jiří Částka - www.FotoBanka.net



Ali - Top Level Tankaram

Ali je žlutý labradorský retrívr a ke mě přišel až jako půlroční štěně spolu s mým přítelem :) Byl na přítele až ukrutně fixovaný a mě trvalo dobré dva měsíce, než mě začal akceptovat. Poslouchal, ale dával mi najevo, že jen kvůli tomu, že je to hodný a vychovaný kluk :D Dodnes je to takový povahový svéráz, žrout a hrozný lenoch, který umí šourat packama, když se mu fakt nechce chodit :) Máme obavu, že jednoho dne se bude Ali venčit s buřtem na klacku, tak, jako se do pohybu uvádí líný osel :D

Ali má od narození nemocnou imunitu, nemoc zvanou Pemphigus a celý život bere léky. Byly doby, kdy nám málem umřel, teď už je to ale dobrý, kromě defektů na čenichu by nikdo nepoznal, že je to marod :)
Alimu je už 8 let, ale šediny nejsou vzhledem k jeho barvě vidět, takže vypadá pořád jako mladík :))

Nejvýraznějším povahovým rysem Aliho je jeho chrochtání při drbání, kdy je schopný vydávat až zvuky podobné zvukům z pornofilmu a občas mám podezření, že na mě sousedé významně mrkají :D Ali se taky nerad mazlí, jakmile ho skřípnete v objetí, začne se vykrucovat, nadskakovat a tou svojí velkou hlavou dost ohrožovat vaše zuby a nos :) Poplácat, to ano, podrbat taky, ale obejmutí nee :) Ali se nikdy nestal otcem, ačkoliv tu příležitost měl. Ačkoliv to zní divně, jakkoliv jsme se snažili pomoct, tenhle pes to prostě neumí :D

Ali má za sebou i krátkou výstavní kariéru, vedl si velmi dobře, bohužel pak naplno propukla jeho choroba a od výstav jsme upustili. 








Theo - X-clusive Team Tankaram

Měli jsme dva psy a nijak jsme neuvažovali o tom, že bychom měli mít třetího. Čas od času jsme jezdili na návštěvu do chovatelské stanice labroušů, odkud jsme měli Aliho. Hodně jsme se s nimi sblížili a byla to taková naše druhá rodina. No, a jednoho hezkého dne se tam narodilo hnědé štěně. Jedno jediné hnědé štěně mezi třemi černými sourozenci. Velké mohutné a nádherné štěně. A já začala škemrat :D A fňukat, naříkat, prosit a jednoho hezkého dne mi přítel tu hnědou kouli přivezl. Bože, jak ten byl nádherný!!! A jaký to byl zmetek! :D 

Byla jsem zvyklá na Ráchel, holčičku, která všechno rychle pochopila, doma nikdy nečůrala a pak přišlo "tohle" :D Theo byl poděs s divokým dětstvím a ještě divočejší pubertou, která na mém bytě i mých nervech zanechala hluboké stopy :D Jinak je to ale ukrutný mazel, milovník všech psích holek, je poslušný a velmi dobře pracuje v lese. 

S Theem jsem měla velké výstavní ambice, protože je to opravdu krásný pes s líbivým výrazem, bohužel se ale na třech měsících zjistilo, že je Theo jednostranný kryptorchid ( varle se mu vrátilo do třísla a už se nepovedlo vymasírovat ho zpět ), takže na roce podstoupil částečnou kastraci a na výstavy jsme museli zapomenout. Díky kastraci Theo nikdy pořádně nedospěl, je drobnější vzrůstem a je to takové naše věčné mimino. S Ráchel tvoří nerozlučnou dvojku, jeden bez druhého nedají ani ránu a neustále se pošťuchují, koušou a dělají si naschvály :) 

Theovi je sedm a půl roku, bradu už má šedivou, ale povahově je stále jako štěně :)

Aliho i Thea máme od této úžasné chovatelky - http://www.chsrescator.cz :)









Tlupa pohromadě

Všichni tři psi jsou super banda, mají se rádi, vycházejí spolu a není s nimi jediný problém. Všichni jsou vycepovaní, poslouchají na slovo a až na občasné excesy nemám důvod se na ně zlobit :) Jsme taková velká psí rodina, psama žijeme a samozřejmě je máme i na PFkách, různých profilech a já jsem se jimi, jak sami vidíte, nechala inspirovat i v blogovacím jménu :)

2010

2011


 vítr v plachtách :D



61 komentářů:

  1. Ti jsou nádherní. Lucka

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou naprosto nádherní...pamatuji se tě ještě z dlouhovlasy.cz, některé fotečky jsem tam viděla :) My máme doma ročního zlatého retrívra, no je to poděs ale všichni ho milujeme. Stačí pohled do jeho očí a je vše odpuštěno. Psi jsou miláčci.

    OdpovědětVymazat
  3. No to je nadherna smecka, skoro zavidim :) ja cely zivot touzim po labradoru (cerne fence) nebo ceskoslovenskem vlcaku ci sarloosovi. Ach ach. Tak je za me prosim podrbej. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty společné fotky jsou dobré :) My máme dva, malé a často jsem z nich na prášky, takže tě obdivuju :)

    OdpovědětVymazat
  5. Psi zrovna moc nemusim, ani nevím proč. Ale je vidět, že ty je zbožňuješ. Ten článek si o nich napsala moc hezky, je vidět že je od srdce a že jsi se musela krotit, aby nebyl mnohonásobně delší :) Mě tyhle články ze života baví, navíc některé fotky jsou hezké, takže je to fajn obměna :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ivi, krásný článek a jde vidět, že pro pejsky opravdu žiješ. Ty popisy mě dojaly, opravdu moc milé!

    At jim slouží zdraví a ještě vám dlouho dělají radost!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Já tohle nemám ráda. Psy by si lidé měli odnášet z útulků a ne z chovatelen - množíren. Tak jich bude jen a jen přibývat a na chudáčky oříšky z útulků žádný páníček nezbyde. Je to hrozné, když některé útulky praskají ve švech a daly by nevím co, za to, aby si alespoň nějakého pejska někdo vzal a mezitím si lidé za tisíce a desetisíce kupují čistokrevné psy. K čemu jim je ten papír nebo výstavy? Ty psi stejně nechápou, že dostali (první) cenu za přihlouplá kritéria společnosti. Je příšerné, kam jsme se až dostali. Kdyby si každý vzal psa z útulku a nerodili se stále další jak na běžícím pásu, na světě by bylo lépe pro všechny.

    Pejsi jsou to krásní, ale to ty z útulků také, tak proč je jich stále víc a nikdo si je nebere, za to z množíren za tisíce ano?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jeden ze psů není z množírny. Jsou od chovatelů, kteří chovají psy s láskou. Psa jsem si pořizovala s tím, že jsem od nich měla určitá očekávání co se týká vzrůstu, povahy, vzhledu. S papírama jsem si psa pořizovala proto, abych měla jistotu, že jeho rodiče byly skutečně labradoři a tím jsem měla jistotu povahy a vzhledu.

      Není to o tom, že si koupím psa od chovatele. Je to o nezodpovědných lidech, kteří si psa pořídí a pak ho vyhodí na ulici. Ten pes se do útulku nedostane od chovatele, ale od majitele.

      Do útulku chodím venčit, není mi lhostejné, jak se tam psi mají, ale není mojí povinností si kvůli tomu vzít z útulku x psů.

      Nestojím o to, aby se tato diskuze nadále rozvíjela, k tomu tento blog není určen. Pokud bude tendence pokračovat, smažu to.

      Zajímalo by mě, kolik má anonymní doma psů z útulku a zda jim nějak pomáhá. Obvykle nejvíc křičí ti, co mají sami ruce dozadu.

      Vymazat
    2. A propos - kolik papírových psů je v útulku? A kolik je tam voříšků? Útulky jsou narvané právě těmi chudáky voříšky od hlupáků, kteří nechají nakrýt fenku, aby měla aspoň jednou štěňátka, když je to tááák roztomilý. A pak pro ně nemají vhodné pány, tak je někomu nastrčí a ten se pak psa zbaví. Majitel psa z chovatelské stanice vydá určité pořízovací náklady a jen výjimečně se stane, že je v útulku pes s PP. Kdyby existoval pouze kontrolovaný chov, jsou útulky poloprázdné.
      Takže než budu nadávat na seriózní chovatele, zapojím hlavu.

      Vymazat
    3. Souhlasím. Znám jednu chovatelku psů a koček, která svá zvířata miluje snad víc než své děti, ukázkově se o ně stará apod. Když je vhodná příležitost, mívá papírová štěňata i koťata. Přepečlive jim vybírá budoucí majitele a zůstává s nima ve spojení, aby se ujistila, že se se zvířaty zachází stále dobře. A přesto občas bývá nařčena z toho, že to dělá jen pro prachy, což je naprostá blblost. Ve výsledku výdaje vždy převýší příjmy z prodeje a všechno, co si zvířata "vydělají", opět investuje do nich. Je to prostě její koníček. U zvířat z útulku je problém, že člověk málokdy ví, co má konkrétní zvíře za sebou. Nebo ví, ale netuší, jak se bude v budoucnu chovat. Jedna taková záchrana z útulku skončila i utracením, protože pes začal být po půl roce normálního života příliš agresivní a začal se pasovat do role vůdce smečky a rodinu chtěl dostat pod sebe, což vyvrcholilo bezdůvodným kousnutím. Měl za sebou smutnou minulost těžce týraného psa a bohužel jeho povaha byla příliš zničená. Takže naprosto chápu, když si někdo nechce pořídit psa z útulku, ale od seriózního chovatele.

      Vymazat
    4. Jasně, a za zničenou povahu psa nemůže chovatel, ale majitel. Nesouhlasím s množením, kdy fena každé hárání plodí štěňata. To už ale není kontrolovaný chov, protože to by takovému množiteli neprošlo, na to jsou stanovy.
      Až jednou nebudu mít na psa nároky, o kterých jsem psala výš, tak si třeba psa z útulku pořídím. A třeba taky ne.
      Nicméně kdyžtak tuto diskuzi už opravdu dál vést nebudeme, to patří na nějaké psí fórum...

      Vymazat
    5. To mě zas pobavilo :D Je přeci na každém, kde a jakého pejska si pořídí.

      Vymazat
    6. Problemom su mnozitelia, nie chovatelia. Normalny chovatel nedovoli vrh pokial vie, ze nan nebude mat zaujemcov alebo v pripade, ze keby sa nenasli, nebude sa on vediet postarat.
      Ludia, ktori kupuju lacne stenata od mnozitelov, by si mali v prvom rade vstupit do svedomia, pretoze prave oni stoja za neustale sa zvacsujucou ponukou buducich potencialnych obyvatelov utulkov (a ludia, ktori sa o svoje feny postarat nevedia a v pripade, ze sa nahodou nakryju, tak stenata a casto aj fenu vyhodia). Cistokrvne psy najdes v utulkoch minimalne (niekedy sa stane, ale vynimocne)...
      Viem, o com hovorim, pretoze v hladani domovov pre utulkacov a celkovo v tejto oblasti, sa velmi aktivne angazujem...

      VeVe
      imperfectwonderland.blogspot.com

      Vymazat
    7. Nadávat na lidi, co si pořizují psy zodpovědně = od chovatelů z kontrolovaných stanic je samozřejmě velmi primitivní názor. Kdyby lidi pořizovali jen papírové psy, nemnožili by se psi s vadami, nebyli by kříženci, ubylo by týrání a psů v útulcích. Nicméně původně jsem se nechtěla vyjadřovat k té blbině, ale chtěla Labradooře dát dotaz:

      Nefiguruje náhodou u některého z klučíků v rodokmenu Cedric Draco Minor? Jsou hrozně podobní té naší Rampepurdě :-)

      Vymazat
  8. Labradoorko, ti jsou úžasní. Začátek tvého povídání mi dost připomíná mě samotnou. Taky toužím po pejskovi od malička. Ale taky bydlíme v paneláku a táta psa nechce. No, ale má studia se už blíží ke konci a nemůžu se dočkat toho, až si po odstěhování od rodičů pořídím svého prvního pejska :-)
    Tvé vyprávění jsem přečetla jedním dechem, díky za tento článek! ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Užasný, pobavila jsem se a chlupáčci jsou rozkošní a to vánoční přání v čepičkách mě rozsekalo, roztomilost nadevše!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čepice za dvacku z papírnictví, do jedný ruky foťák a do druhý piškotu :D A fotilo se jako po másle :D

      Vymazat
  10. Máte doma úžasný hafany :). Z Ráchel jde už z fotek vidět energie :). Klidně bych se nezlobila za víc takových článků, psy mám hrozně ráda :)

    OdpovědětVymazat
  11. Krásnej článek :-) Já jsem zase ujetá na boxery

    OdpovědětVymazat
  12. Toto je tak uzasny clanok! Aj my mame doma troch chlpacov, tri sucky, takze poznam tie radosti a starosti :D

    OdpovědětVymazat
  13. Ti jsou úžasní! Moc se mi ten článek líbí, úplně z toho čiší tvoje láska k nim. Nad fotkou s bačkorama jsem se málem rozplynula ♥

    Akorát ti dost závidím, že poslouchají na slovo. Náš minivlk jakékoliv povely naprosto ignoruje a ještě se nám vysmívá! Na druhou stranu je to ale pracant ;)

    OdpovědětVymazat
  14. A mela bys zverejnit sankovaci video ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Představ si, že je youtube napsáno, že ho uživatel odstranil, což jsem fakt neudělala a video bylo ve starým PC, kterej umřel :(

      Vymazat
    2. Doprcic :/, to je skoda :). Uz je tady videla pulka firmy, ty tvy psiska :)).

      Vymazat
    3. Ehm, ten smajlik mel byt samozrejme obracene..podrbej je za nas oba vsechny ;).

      Vymazat
    4. Zpopularizovala jsi moje děti :D
      Podrbu, podrbu :)

      Vymazat
  15. Ty brdo, takové 3 velké psiska v bytě, to asi není nikdy klid, že? :) Skvěle by jim bylo v domě s velkou zahradou, to by dováděli pořád. Ale vím, že se o ně hezky staráš. :) Jsou krásní, me se teda nejvíce líbí Ráchel. Zlatého retrívra jsem chtěla odmalička, snad si to někdy splním. :) Moc se mi líbí jak tě utěšuje, toho se u mojeho oříška nedočkám, nedávno jsem brečela na posteli, pesan ležel vedle na gauči a ani si mě nevšiml :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eve, naopak, klid je naprostý. Celý den chrní tak, jak na obrázku, max. se dojdou napít :) Necourají po bytě, nežebrají, jen odpočívají. Samozřejmě se s nimi chodí pravidelně ven na pořádné procházky ;) A věř tomu, že tihle psi by na zahradě s barákem leželi u dveří a zbožně čekali, až někdo přijde. Odzkoušeno :) Nicméně do domu s velkou zahradou se za tři měsíce přestěhují :)

      Vymazat
    2. Fakt? Tak to mě překvapilo. :) Věřím, že to jsou miláčci. :)

      Vymazat
  16. Páni, ti jsou úžasní. Máme doma slečnu zlatého retrívra :) Chtěli jsme štěňátka, bohužel onemocněla a přestalo to být možné. Nyní je jí 10 let a začla být opravdu vážně nemocná a trápime se, protože tihle tvorové jsou členy rodiny. Přeji hafáčům hodně zdraví. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc mrzí :( Já se trochu bojím, až tohle nastane, protože jsou na sebe všichni dost fixovaní :/ No, nebudeme malovat čerta na zeď...
      Doufám, že bude tvé fenečce líp a moc děkujeme :*

      Vymazat
  17. Týjo..:) Moc pěkné. Taky jsem milovník psů a tak nějak mi z tvého článku je dojetím do pláče. ;) Vzpomněla jsem si na film Marley a já, a úplně mi to připomnělo ten pocit lásky k bezvýhradně milujícímu tvorovi. :) Jsou nádherní a určo si s nimi užiješ ještě spousty legrandy a starostí. :))

    OdpovědětVymazat
  18. díky za takový skvělý článek, naše vášně jsou podobné - dle blogu soudě :) - laky na nehty a psíci...pobavila mě především fotka Thea v té zelené vaničce - ta nemá chybu :)já mám barevného boloňáčka, nedávno mu byli tři roky a za nic na světě bych ho nevyměnila...je to radost, když člověk přijde domů a vítá ho vrtící psík. Náš může do postele,kolikrát se tak rozvalí, že jsem ráda, že se s přítelem vedle něj vejdeme, ale nikdy nemám to srdce ho odstrčit :) to ale Tvůj problém asi nebude :) přeji psíkům hlavně hodně zdraví!

    OdpovědětVymazat
  19. Krasny clanek, s chuti jsem si pocetla :). Obrazek 2011 je dokonaly :(. Strasne bych taky chtela do bytu pejska, ale za prve jsem lenoch a venceni by me zabilo (v jakekoliv denni dobe), mrzelo by me pomysleni, ze je pejsek sam doma cely den (a vic jak jednoho bych asi nezvladla) a co tam vyvadi (asi bych ho nedokazala vychovat) a za treti, byla jsem vychovana, psi venku, doma ne... ja vzdy kdyz prijdu z venku domu od psu, vydrbu se, proste zvyk a nic s tim neudelam :(.

    Tatka je myslivec a zaroven chovatel, takze mufiku si uzivam u nasich. Vsechny (vzdy holky) poslouchaji jen tatku, my s mamcou a segrou je desne rozmazlujeme, nechame je na nas lezt (hlavne ja) a porad jim cpeme piskoty (zase ja, ale zas tam nejezdim moc casto, jinak bych je prekrmila). Doufam, ze jednou az se usadim a vdam (haha, to zni desne :D), tak to bude v domku aspon s nejakou malou zahradeckou a budeme mit pejska venku :).

    OdpovědětVymazat
  20. Ach můj bože! :)
    Taky bych dala za labradory život, měly jsme fenku a byl to ten nejúžasnější pes na světě. Milá, chytrá, přítulná, hodná... a veliká... přerostla nám a v kohoutku měla o 5 cm víc než má mít pes! Každopádně pro mě je to nejlepší plemeno na světě, jen mě mrzí, že tak často trpí na různé nemoci. Ať už klouby, nebo něco jiného. Ta naše měla epilepsii a pak bojovala s rakovinou :( Už to pár let co odešla, vím ale, že budu mít dům, pořídím si labradora znovu.

    P.S. Ten hnědý je krásný, hotový medvídek :)

    OdpovědětVymazat
  21. Máš krásnou fenku zlatého retrívra :D - Já mám teda psa, ale taky ti můžu potvrdit, že je taky ztřeštěnej jako raketa :D , jinak jsem se tě chtěla zeptat , jestli máte pejsky v baráku nebo jestli je máte v bytě :D . Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
  22. To je krásnej článek:) jde vidět že své psy miluješ, a to se ti nedivím, já mám doma svojí malou kříženku, je to sice taková vesnická směs, dostali jsme ji za odvoz, ale miluju ji jak nikoho na světě:) Několikrát se mi potvrdilo, že pes je opravdu nejlepším přítelem člověka, a proto psy zbožňuju. Malé, velké, všechny rasy, takže když jdu venku a jde kolem mě člověk se psem na vodítku tak hnedka začnu:,,Ježíši podívej ten je kráááásnej" a ostatní lidi kvůli tomu na mě občas blbě koukají :D ale co. Se psy žiju už od malinka a nedovedu si představit žít v prázdném domě/bytě, bez žádného pejska...

    OdpovědětVymazat
  23. Ani nevíš jak strašně moc jsi mě tímhle tím článkem dojala. Normálně jsem se rozbulela jak malá holka. Máme doma jednoho rošťáka, labradorskýho retrívra, Ronyho. Na podzim mu bude 7 let. Pod očima a na pusině už je taky pěkně šedivý a jsou dny, kdy je na něm opravdu vidět jeho věk. Miluju ho tak strašně moc, že bych ho kolikrát tou láskou nejraději umačkala. Vždycky když mi bylo opravdu hodně zle, byl se mnou, ležel vedle mě a mě jenom jeho přítomnost strašně pomohla. Vždycky se na mě podívá těma nádhernýma hnědýma kukadlama a já vím, že mi rozumí. :-) Rony je svérázná povaha. Většinou si dělá co chce a kdy chce a když něco chce, tak mrčí tak dlouho dokud toho prostě nedosáhne. Je taky strašný mazel, pořád se ho musí někdo dotýkat, hladit ho. Když už se mu zdá, že ho dlouho nikdo nepohladil, tak přijde a vynutí si to. Taky drží při životě dědu, je po třech mrtvicích a dalších nemocích, které se na něm hodně podepsali a na Ronyho je šíleně fixovaný a nikdo nechceme ani myslet na to, co by bylo, kdyby děda Ronyho neměl. Doktorů jsme si taky užili víc jak dost. Když byl Ronymu asi rok a něco, tak najednou přestal jíst, pít, pak už ani nechodil a jenom ležel. Takže jsme s ním jezdili každý den k doktorovi, ale ten na nic nepřišel. Jako poslední naději nám navrhl zavíst Ronyho do Olomouce, do psí nemocnice. Byl tam chudáček asi týden na kapačkách a přišli na to, že se mu udělal nějaký nárůstek na krční páteři. Naštěstí to dobře dopadlo a Rony je tu s námi. Ale pravidelně něco musí být... Pokousal ho vlčák, pak k nám přeskočil sousedův zlej labrador a opět pokousal Ronyho a i tatínka, který Ronyho bránil. Několikrát natažené svaly a nevím co všechno... Naposledy jsme měli sloupný polštářek z packy. Soukromně mu říkáme kamenožrout, protože neustále pojídá kamínky, někdy i docela velké a pak pochoduje po zahradě a dáví je ze sebe. Zlomil si takhle dva horní zuby, takže tam má díru. :-D Taky bych strašně chtěla druhé zlobidlo, už se o to snažím rok, ale asi mi to neprojde. Rony je taky moje první psí láska a vůbec nevím, co jednou bude bez něj... :-( Snad se na mě nebudeš zlobit za tak dlouhý komentář, ale doopravdy jsi mě hodně dojala a musela jsem to ze sebe dostat ven. Podrbej za mě ty tři krasavce, jsou nádherní!!!

    OdpovědětVymazat
  24. Zlatíčko sice ses inspirovala, ale na tvůj článek nemám! Dala sis s tím opravdu práci a povedl se! Bafánky máš nádherný a moc hezky o nich píšeš:) Ty jejich fotky jsou boží :D:D ten dudlík :D

    OdpovědětVymazat
  25. Tvý psi jsou nádherní. Musí s nimi být sice starostí, ale ti krasavci za to stojí. Mám labradorského retrívra a naprosto ho zbožňuju. Než jsem ho dostala, vůbec jsem nevěděla jak psy zbožňuju. Teď jsi neumím představit, že bych svého miláčka neměla :). Ahoj Barča

    OdpovědětVymazat
  26. Labradooro Ti jsou tak úžasní!!! :) Opravdu nádherní čumáci! Hnědouš je naprosto úžasnej a tím že je menší je roztomiloučkej! :) Přítel má 3 labradory, takže jsem si tohle plemeno strašně moc oblíbila.. ale jako miluju všechny psy.. :)

    OdpovědětVymazat
  27. Vítr v plachtách mě dostal!:D Taky máme 3 psy, ale čivavy. To je menší starost, ale rozhodně ne radost. Psi jsou srdíčka, umím si představit, jak je miluješ. Máš moc krásné psy!:))

    OdpovědětVymazat
  28. Nádherní taky jednou toužím po pejskovi..zatím jsem teda kočiči..máme doma tři a jsou úžasné...(většinou :D) Krásné fotky ;)

    OdpovědětVymazat
  29. No ježiš, tak ty jsou kouzelní! Všichni! Ale ta fotka toho čokoládového šteňátka je nejkrásnější, taková kulička:D
    Taky mám čokoládu, půlroční holčičku a je to moje zlatíčko :))
    Klidně by se mi takovéto články líbily častejc- třeba jak si s nimi hraješ, blbneš, jaký máte krmení, prostě cokoliv o těch krásných hafanech :)

    OdpovědětVymazat
  30. U fotky Thea s dudlíkem jsem úplně zjihla:) Krásní pejsáčci a moc hezky napsaný článek!

    OdpovědětVymazat
  31. To jsou úžasní pejsci! Miluju labradory a retrívry, nejkrásnější psi :)

    OdpovědětVymazat
  32. Já jsem teda kočičková, ale v podstatě mě dostane jakékoli zvířátko, když se zakouká těma roztomilejma kukadlama..:-D krásný článek, je vidět, že je máš přečtené a zbožňuješ je:-)

    OdpovědětVymazat
  33. To jsou miláčči :-) já mám dvě holky bílou 9 let a hněďuli 1 rok, jsou to neúžasnější pejsani :-)

    http://myblondeuniverse.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  34. Máš opravdu nádherné pejsky a upřímně ti je závidím:-) Já měla labradora, byl to můj první pes, ale bohužel nám před rokem umřel:-( Nějak se pořád nemůžeme odhodlat k tomu pořídit si nového...Ať se tvým pejskům daří!Vypadají moc spokojeně!

    OdpovědětVymazat
  35. Máš opravdu krásné pejsky, mám taky jednoho labíka:)..a máš suprovní vaničku, mohla bys mi napsat kde si ji sehnala? Taky bych si chtěla takovou pořídit ale nemůžu nikde sehnat. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, je to vlastně dětské pískoviště :D Stálo asi tisícovku a je na něm super, že má ve dnu výpušť a taky má víko - horní díl úplně stejný jako je ten spodní, takže se to dá buď použít jako druhý bazének a nebo jako kryt před bordelem :) Koupila jsem ho v HyperAlbertovi :)

      Vymazat
    2. a jak je to dlouho, co jsi ho tam kupovala prosim? Mne by se hodilo pro kacenky :D

      Vymazat
    3. Goldie, bylo to vloni, ale podle mě je budou mít určitě i letos :)

      Vymazat
    4. Jůva děkuji mockrát, dívám se na internet a jsou ještě k máni :))

      Vymazat
  36. Tak to nevím, která fotka je ta nej. :D Pěkný post. :)

    OdpovědětVymazat
  37. Já jsem také kočičková, takže kočičky jsem měla už v bytě, ale jak se koupil dům, pro pejska jsme si zajeli ještě, než jsme se do něj vůbec přestěhovali. Nemohla jsem se dočkat :D

    OdpovědětVymazat
  38. Máš krásnou smečku :) Psi mám hrozně ráda, jsou to opravdu úžasná zvířata :) A tebe obdivuju, nám dává zabrat jen jeden pejsek, nedokážu si vůbec představit, že bych měla rovnou tři :)

    OdpovědětVymazat
  39. Ježíš! jsou kráááásní! teď taky nějakou chvilku začínáme nový život "ve smečce". zatím máme jen dvě holky-pinče a jack russela. ale obě jsou mladé( 2roky a půl roku) takže opravdové "potěšení" to můžu říct :D závidím dospělé a vychované pejsky. :)

    www.raduskaajenny.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*