pondělí 11. června 2012

Balea Blond - tuhle ne!

Krásný večer :)

Před nedávnem jsem vám sem dávala článek o Balea More Blond. Zjistila jsem, že si hodně z vás plete řadu More Blond s řadou Blond. A to nedělejte! Hned vám řeknu proč...

Balea Blond je inovovaná řada pro blondýnky. Proč inovovaná? Kdysi totiž existovala úplně jiná Balea Blond, šampon měl perleťově zlatou barvu a byl to jeden z nejúžasnějších přípravků pro extra lesklý a třpytivý vlasy. Ovšem jako všechno dobré, i tohle se přestalo vyrábět. Přišla nová Balea Blond a sranda skončila...

Balea Blond stejně jako všechny Baley neobsahuje silikon. To je jedna jediná věc, kterou chválím, je fajn, když má člověk možnost koupit si běžně i kosmetiku bez silikonů. Obsahuje heřmánek a panthenol, to by taky ještě šlo. Má vlasy projasnit a rozzářit. A tady jsem narazila. Čtěte dál...

Balea Blond - šampon má žlutou perleťovou barvu a vlasy mám po umytí jakoby obalené, povoskované. Vůně je nasládlá a mě hodně vadí.

Balea Blond - balzám má poměrně dost žlutou barvu, je poměrně hutný a dokončí povoskovanost vlasů. Vůně stejná, brrr. Na obalu je varování, že může zabarvit oblečení.

Balea Blond - intenzivní kúra v pytlíčku má za úkol regenerovat. Má výrazně žlutou barvu a i u tohoto přípravku je varování, že může zabarvit oblečení. A jsme u toho. 

Po téhle řade ukrutně žloutnou vlasy. Ale fakt ukrutně. 

Ne tak nějak hezky, jako po původní Balee, kdy vlasy zlátly, ale do barvy, kterou zanechávají psí kluci v zimě ve sněhu. Nebo delikátněji - do barvy dijonské hořčice. Zašlá žlutá, matné povoskované vlasy. 

Tohle, že má vlasy projasnit a prozářit? Sotva...

Do řady patří ještě pěna, ale vzhledem je stejnému varování na obalu už jsem  na ni odvahu neměla... 

Budiž tento článek varováním pro všechny světlovlasé blondýnky, ať už platinové nebo plavé, po téhle řadě budou vaše vlasy opravdu poctivá poch*aná sláma.

Hezký večer ;)









původní šampon Balea Blond

28 komentářů:

  1. Tak to je síla! Blondýnka nejsem, tak tohle neřeším, ale že kúra na vlasy může poškodit oblečení... Jinak mám Baleu moc ráda. No kúru na tmavé vlasy (jestli jí mají) si teda radši nepořídím. Teď jsem si koupila šampon a kondiš elséve s argininem (ten nový), tak jsem na ten zázrak zvědavá (nj, tohle vás určitě všechny děsně zajímá) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mě by to třeba docela zajímalo, už jsem po tý řadě hodně pokukovala :)))

      Vymazat
    2. Jsem na ní četla někde chválu, že vážně omezuje padání vlasů a mně padají dost, tak uvidíme :) Jen tam má teda dost silikonů :/

      Vymazat
    3. to mně se pak dost mastí vlasy a plihnou... ale zase na třepení vlasů jsou dobrý. Jé teď jsem si vzpomněla, nechtěla by si někdy udělat článek na tebou vyzkoušené bylinkové odvary na vlasy (jestli teda používáš a co jsi tak zkusila)? Heřmánek, kopřiva, bříza, šalvěj, přeslička... :)

      Vymazat
  2. mně od balei nevyhovoval ani jeden šampon, co jsem vyzkoušela, ale tohle je teda moc, to radši budu používat silikony! i když nejsem blondýna no :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem měla řadu pro hnědovlásky a super, ted mam pro barvené vlasy a je to úžasný. Barva se vůbec nevymývá, ne jako u jiných a drahých. Jedině doporučuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo, jeste ze nejsem blondyna :). Ale stejne dik za takovy varovny clanek :).

    OdpovědětVymazat
  5. Teda dík za varování! Já měla kdysi šampon, ale asi ještě ten starý, protože mi přišel moc fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusím najít obrázek toho původního šamponu...

      Vymazat
    2. Dík moc!
      Tyjo, tak ten jsem neměla, takže ten nový. Zajímavé.... Asi mám divný vlasy :D

      Vymazat
    3. On samotnej šampon takový barvící grády nemá, barví hlavně ten balzám a úplně ukrutně ta maska. Navíc prostě klasicky - co vlasy, to jiná zkušenost, někomu sedne, někomu ne. To zabarvení je ale prostě průser pro každou melírovanou a zesvětlovanou blondýnu.

      Vymazat
  6. A jejda, právě ji mám doma, takže poputuje jinam:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A už jsi jí zkoušela? Zkus jednou umýt a uvidíš, třeba zrovna tobě sedne, jen si hlídej to zabarvení...

      Vymazat
  7. Nějak v tom tápu! To jakože jsou dvě řady-Balea Blond a Balea More Blond? Jedná je špatná a druhá dobrá?

    OdpovědětVymazat
  8. Mám doma Balea Blond a tragédie, po prvním umytí hnedka letělo do koše, vlasy zplihlé slepené...fuj, NEkupovat.

    OdpovědětVymazat
  9. Ja nie som blondinka, ale mam melir..Kupila som si na hnede vlasy balzam..Hruza, melir mi zafarbilo, ja som si az potom vsimla, ze tam je malinkymi pismenkami napisane, ze to farbi..:( Na ten melir som si kupila bezoplachovaciu kuru Blond Glanz Kur. Ked si ju vytlacim na ruku, ma krasnu trblietky, ale nie je to velmi vidiet na vlasoch. Skoda.
    Ak chces mozes si pozriet moj blog a ked sa ti bude pacit, budem rada ak sa pripojis :)

    http://dorota-art.blogspot.sk/

    Ďakujem

    OdpovědětVymazat
  10. Tak balzám Balea More Blond už mi krášlí poličku v koupelně,musela jsem dnes hned odpoledne koupit! Zítra budu testovat.Šampon jsem nekupovala,těch mám prozatím zásobu.Balzám jsem si koupit chtěla,ale je docela možné,že bych šáhla po Balea Blond,takže díky za recenzi! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. :D :D Tak toto je něco.. Asi nikdo nechce mít vlasy jako pochcanou slámu, že.. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Mám stejnej názor, akorát toho žloutnutí jsem si nějak nevšimla. Némáš nějakou fotky? :)

    OdpovědětVymazat
  13. Mám teda i tuhle, i tu More Blond. U téhle jsem si žádného zabarvování nevšimla, vlasy nejsou těžké, slepené ani splihlé.. Jenom teda ta vůně, to je opravdu hnus.. Ale to je tak jediné co mi vadí :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak já se připojím s názorem.. bohužel patřím k těm nepozorným a koupila jsem si Balea Blond (né more Blond) a musím říct, že prvních 14 dní jsem byla spokojená.. a teď ale poletí do koše! Vlasy po nich opravdu žloutnou - jsem melírovaná bloncka :D. Původně jsem mířila pro tu skvělou more Blond řadu, ale nachytala jsem se! Jinak sprej More Blond mám a ten je fajn. Zkusím koupit tu správnou řadu a snad se mi podaří ta "žlutá" vymýt.. pane bože, ať jo! Ale jak jsem psala, prvních 14 dní fajn a pak .. blbé!

    OdpovědětVymazat
  15. heh. dneska jsem si ten samponek koupila. no zusim to, treba to na me bude pusobit jinak zlute :D

    OdpovědětVymazat
  16. no,nevim teda ktery šampon si zkousela:D,ale me teda to co tu pises rozhodne nedelá!! navic si uvedom ze kazdy ma jine vlasy a pomlouvat takhle moc vyrobek je podle me ubohy...ja tenhle sampon pouzivam casto a je uzasnej mam po nem krásnej odstín vlasu rozhodne ne žlutej, a uz vubec je po umyti nemám jako obaleny voskem ale jsou krásne lehky a cisty,nedám na nej dopustit,urcite je zajimavejsi more blond ale radu blond rozhodne ANO a ne to tvoje NE!!!

    OdpovědětVymazat
  17. Tenhle šampón mám doma a není to tak strašný jak říkáš,) není teda jediný, který používám, ale určitě není nijak špatný. Je to hodně individuální. Trochu smrdí, to je pravda.D Ale třeba mně osobně sedí líp jak šampon od kadeřníky oblíbené vlasové kosmetiky MATRIX.,)

    OdpovědětVymazat
  18. Tu voskovitost mi asi po 5. umytí dělá i šampon More Blond. :/

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*