středa 25. července 2012

Něco málo na téma Psí hotely

Krásný středeční večer :)

Předem se moc omlouvám za prodlevu v blogování, trápí mě ukrutně bolavý zub a místo klidu na blog pendluju mezi zubaři. Nicméně to vypadá, že jsem našla toho nejlepšího zubaře na světě a že je to vyřešeno :)) 

No, a protože máme prázdniny a k prázdninám patří i otázka, kam s pejsky, když je nemůžeme vzít s sebou na dovolenou, rozhodla jsem se udělat na tohle téma článek. 



Díky tomu, že mám psy spoustu let a taky ráda cestuju, musela jsem i já tenhle problém řešit. A protože si myslím, že už v tom mám trochu přehled, poradím, na co se při výběru toho správného hotelu zaměřit :)

1.) Když budete psí hotel vybírat, udělejte si do vybraných favoritů výlet. Ne vždycky může být realita stejná jako na fotkách! A v momentě, kdy už máte skoro před odjezdem a nebudete mít čas hledat něco jiného, necháte pak psa na místě, které se vám příliš nelíbí a stejně na to budete celou dovolenou myslet...

2.) Pokud z nějakého důvodu není možnost do hotelu zajet, pak si vyšetřete čas na telefonát. Nebojte se zeptat na všechno, co vás zajímá a především se soustřeďte na to, jak majitel/ka o hotelu a psech mluví. Člověk, který vede psí hotel, musí mít psy rád, nemůže to pro něj být jen kšeft. I to se dá z telefonátu vyposlechnout.

3.) Když už jste na místě, rozhlédněte se kolem - je kde venčit psy? Není hotel na místě, kde může vadit okolí a sousedům ( riziko trávení )? Není poblíž frekventované silnice?

4.) Jak vypadají ubikace? Mají tam psi svoji boudu, závětří, soukromí? Je pletivo pevné a stabilní, aby se přes něj nedostal k vašemu psovi jiný agresivní pes? Neteče do boudy někudy voda? Kvalitní hotel má v kotcích i podlahové vytápění pro pobyt pejsků v kotcích v mrazech.

5.) Co se týká personálu, doporučuju vybírat hotel, kde se o psy stará majitel/ka, který/á tomu věnuje veškerý svůj čas a bere to jako svoje povolání. Není ideální dávat psa hotelu, jehož majitel o chodu hotelu prakticky neví a vše zajišťují brigádníci. Je lepší, když se o psy stará jedna/dvě osoby, které ví, jak se který pes chová a co potřebuje a jak se k němu má chovat on. Brigádník, nezkušená osoba, může způsobit spoustu škody, ať už útěk psa nebo rvačku mezi psy.

6.) Kolikrát denně chodí pes ven? Optimální jsou tři procházky a rozhodně ne po chodníku nebo asfaltce. 

7.) Také musí být zajištěna neustále čerstvá voda! 

8.) Správný majitel je ochotný zajistit psovi veterinární péči v případě problémů. Náklady následně samozřejmě hradí majitel psa.

9.) U kvalitního psího hotelu můžete očekávat, že zajistí krmivo pro psa. Nicméně je ideální přivézt krmivo vlastní, na které je pes zvyklý, aby se předešlo trávicím potížím..

 a 10. ) Naprostou samozřejmostí by měla být smlouva o Ubytování psa v psím hotelu, ve které jsou přesně uvedeny práva a povinnosti jak majitele psa, tak majitele hotelu. Pokud si pobyt na dovolené protáhnete, nezapomeňte do hotelu zavolat a pejskovi prodloužit hlídání, v opačném případě se připravte na sankci a v případě dlouhodobého ponechání psa po termínu má majitel hotelu právo psa prodat...



Tak, to je asi tak všechno, co považuju za důležité a na co doporučuju se při výběru psího hotelu zaměřit :) Pokud bydlíte na Liberecku nebo pro vás není problém vyrazit za psím hotelem, vřele doporučuju psí hotel paní Severové, naši psi to tam milují! :)

Mějte se krásně :)



29 komentářů:

  1. tenhle blog se jmenuje "o vlasech, nehtech a kosmetických nezbytnostech". psi nejsou ani jedno z toho, takže nechápu, proč každý druhý článek musí být o těch obludách.

    nezapomeň tenhle příspěvek rychle smazat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nerejpej laskavě a pokud tě to nezajímá,jakože evidentně ne,vysmahni někam jinam! Lucka

      Vymazat
    2. Moje babička vždycky říkala, že kdo má rád zvířata, má rád i lidi. Tebe se očividně netýká ani jedno!

      Vymazat
    3. jak si tohle anonym můžeš dovolit říct o tak rozkošných zvířatech jako jsou psi že jsou to chlupatý obludy ??? kdybys to řekl přede mnou tak už asi nežiješ !!!!!!!!!!

      Vymazat
  2. Evidentně seš ten anonymní blbeček, kterej mi tady blog zasviňuje ubohýma komentářema a který mažu, není důvod, aby tady byly.
    Na tenhle článek bylo několik požadavků, a proto tady je. To, jaký články a o čem tady budou, budu řídit podle vlastní rozvahy a ne podle žvástů anonymního prudiče.
    Doporučuju mokrej hadr na čelo a pokud ti tyhle články tolik vadí, nechápu, co sem ležeš, nic užitenýho tady stejně neděláš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice psa nemám, ale taky jsem si to ráda přečetla, co kdyby jednou... a vůbec, pes je přece kosmetická nezbytnost, ne?:-D

      Vymazat
  3. Já jsem za tenhle článek moc ráda, byla jsem na to zvědavá. Prakticky postupujem podle tvých bodů :)
    My měli moc oblíbený jeden Tuhani, bohužel majitelka pak měla karanténu, protože chovala pejsany :( Ale náš mazlík tam byla moc spokojený!

    OdpovědětVymazat
  4. Je legrační, jak pořád někteří nechápou, že blog je osobní prostor, kam si člověk může věšet cokoliv se mu zamane. :)
    Článek jsem si jinak se zájmem přečetla a to momentálně ani psa nemáme (ale do budoucna snad...:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To má spíš někdo tak chudej osobní život, že má mraky času prudit ;)

      Vymazat
  5. Ten anonym mě tedy dostal :D. Jinak super rady, možná se mi do budoucna budou hodit hlavně s tou paní, jelikož jsem z Libereckého kraje :). Tenhle rok jsem ve škole jako fiktivní firmu zakládala hotel pro psy a podle tvých rad, mám dobrý pocit, učitel ho však moc neměl :D.
    No a nakonec hodně štěstí se zubem :)!

    OdpovědětVymazat
  6. Anonym asi neví, že psíci jsou "kosmetickou nezbytností", která nám nahrazuje veškeré drahé krémy, svou láskou a radostí :))
    Sice své psíky do hotelu nedáváme, nic méně co mě překvapilo, že je ty hotely fakt můžou jako prodat? :-O To teda koukám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak víš jak, představ si, že tam dá někdo psa na dva týdny, zaplatí je a tři měsíce se neukáže. Pes se musí krmit, očkovat a hotel to stojí nemalé náklady. A pokud majitel nereaguje, pak se pes prodá. Zní to hrozně, ale je to logický řešení...

      Vymazat
    2. Aha, Andrejka mě předběhla, ale čtu komentáře postupně..:-D Podle mě jsou všechna zvířátka kosmetickou nezbytností, protože človk je hned krásnější, když se díky nim cítí lépe a šťastněji;-)

      Vymazat
  7. My psa nemáme, ale když jsme měli tak jsme jezdili dovolenkovat jen v ČR takže jezdili s náma.. Teď máme činčilu a želvy, takže se vždy najde "oběť" co za nimi jednou za den přijde :)

    OdpovědětVymazat
  8. ach, uplne zboznujem ludi ako je anonym...blog je osobny priestor a nie noviny, alebo casopis. Nic si z toho nerob, mne sa tento clanok nahodou velmi pacil ,aj ked s kozmetikou nic nemal spolocne a beriem to ako uzitocne info..

    OdpovědětVymazat
  9. Ta fotka chlupáčků na šňůře je úžasná ! ! !

    OdpovědětVymazat
  10. Tohle mě už delší dobu taky zajímalo, ale jsem slaboch a nedokázala bych svoji Kiru nechat cizím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme se tam jeli nezávazně podívat, prošli jsme si celý areál, hodinu kecali s paní majitelkou, viděli, jak se krmí a venčí a utvrdilo nás to v tom, že je to dobrá volba. Pravda taky je, že my tam dáváme vždycky dva psy a jsou spolu v jednom kotci, takže jim není smutno. U jednoho psa by mi to možná přišlo líto, ale vzhledem k tomu, že je tam o ně fakt skvěle postaráno, tak asi ani ne :)

      Vymazat
    2. A co ten třetí? Jednoho berete sebou nebo o jednoho se vždy postará rodina?

      Vymazat
    3. Toho třetího bereme s sebou. Je to ten světlý pes, má nevyléčitelnou chorobu imunity a kůže a pobyt u moře mu dělá moc dobře :)

      Vymazat
  11. Ahoj Labradooro, článek jsem si přečetla se zaujetím. Bohužel náš staroušek odešel před týdnem do psího nebíčka :(, tak to pro mě není aktuální. Nicméně rady jsou velmi užitečné a třeba se do budoucna budou hodit. Až budem s přítelem nějak zařízení tak možná pejska pořídíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je mi moc líto :( Ale určitě si jednou pejska zase pořiďte, je to super parťák :)

      Vymazat
    2. Taky mi to bylo líto, ani teď nejsem doma, tak jsem ho už neviděla. Ale na druhou stranu jsem i ráda, bylo mu už 14 a byl nemocný (prý rakovina) a trápil se...
      Nějaký mazel snad teda bude, uvažujem o vlčákovi :)

      Vymazat
  12. Bezvadny clanek, zajimalo by me, jak to pejsi snaseli ,kdyz jste je tam ubytovali poprve? A jsou treba v hotelech zvykli i na mene vychovane jedince a la Adam? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :*
      Snášeli to úplně v pohodě, jen Theo se nechtěl odlepit od nohy paní majitelky, musela před ním utíkat, aby se aspoň vyčůral :D Ale po pár dnech se otrkal :) Ráchel to má úplně na salámu, tý je dobře všude :))
      Hele, tam mají i takový obludy, kterým se strká jídlo pod pletivem, takže Adam by byl mazlíček č. 1 :D

      Vymazat
  13. Pamatuju si, jak sem jako malá plánovala s kamarádkou, že jednou si psí hotel pořídíme. Teď máme dvě labradorky a stačí, kdybych se měla starat o víc psů a ještě navíc cizích, od kterých nevím co mám čekat, asi bych se zbláznila :D Jinak, ten tvůj hnědý labrador je nádherný! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Hezký web. Přidávám se ke čtenářům :)

    Za mě můžu doporučit psí školku Happy dog. Není to klasický hotel, ale opravdu taková školka pro psy, kde si holky se psy hrají celý den a pejsi tam také mohou přespat. Mám maltézáčka, který je na mě dost fixovaný, ale pobyt tam zvládá výborně. Opravdu se to nedá s některými jinými hotely srovnat.

    http://michelleandherneverendingstory.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*