pondělí 2. července 2012

Loreal Silver Shampoo + obecně o silverech

Krásný pondělní večer :)

Dnes přináším jeden článek čistě pro blondýnky, které touží po platinových vlasech :)

Silver Shampoo je lidově řečeno "stříbrný" šampon, ačkoliv jeho barva je jiná. Jde o temně inkoustově modro-fialový šampon určený pro blondýnky a majitelky/le šedých vlasů. Barevné pigmenty v šamponu mají za úkol neutralizovat žluté a rezavé tóny vlasu, potlačit nežádoucí žlutý nádech a ztlumit výraznou blond. 

Každá znás se někdy dostala do situace, kdy stála přes zrcadlem se slzami v očích a nevěřícně koukala na to ostře žluté kuře, co jí vzniklo na hlavě. NE, tady vám silver nepomůže. Ačkoliv se vám to budou na různých fórech nutit, věřte, že na tohle je silver krátký.

Máte ale zesvětlované, melírované, barvené blond vlasy, které mají jen nežádoucí žlutý tón? Pak sáhněte po silveru. Pigmenty ze šamponu proniknou do vlasu a neutralizují žluté zabarvení vlasu. Při pravidelném použití udržuje blond vlasy v chladném popelavém tónu, opticky je zesvětlí a projasní.

Obvykle se silver šampon nechává působit 2-3 minuty, v případě potřeby je možné nechat silver u kořínků působit klidně i 15 minut.

V případě, že to se silverem přeženete, není nutné panikařit. Promyjte několikrát vlasy běžným šamponem, dejte na vlasy masku, alespoň na 15 minut ( ne na barvené vlasy ) a pak smyjte. Po pár dnech bude vše v pořádku.

Nedoporučuju silver šampon pro extrémně zničené vlasy. Takové vlasy jsou výrazně porézní a použití silver šamponu bude mít za výsledek fialovomodré vlasy, přičemž zabarvení půjde vymývat jen velmi velmi obtížně. 

Také nedoporučuju používat silver šampon těsně před plánovanou návštěvou kadeřnice a dodělání melíru. Vlas, který obsahuje fialové pigmenty ze silveru, jde špatně melírovat a výsledkem může být žlutý a flekatý melír.


Já sama používám silver jen čerstvě po melíru a to tak max. 2x během týdne, pak ho vysazuju. Obecně preferuju spíš plavou blond než popelavou a mám docela kliku, že mi melíry nežloutnou, ale jsou právě do krásně přirozenýho odstínu.

A teď k šamponu Loreal Silver :)

Silver Shampoo od Lorealu jsem už kdysi měla. Lahvička vypadala takhle, skoro stejně, jako ta současná.


Na první pohled není rozdíl ani v lahvičce, ani v šamponu. Ovšem to není pravda. Původní silver šampon byl extrémně pigmentovaný, vlasy po něm byly i při opatrném používání šedé, modré a především příšerně vysušené. Pálila mě po něm hlava a výsledná barevná paleta na hlavě byla otřesná.

Před pár měsíci jsem hledala nějaký stříbrný šampon pro případ, že bych potřebovala vlasy promýt právě po čerstvém melíru, kdy je blond taková ostrá, než zoxiduje. Swiss o Par je fajn, ale je slaboučký. Hledala jsem na internetu a narazila na tenhle Silver od Lorealu, u šamponu byla cedulka NEW. Nový? Jdu do něj! :D


Protože mě nadchla inovace řady Absolut Repair, rozhodla jsem se zjistit, jestli i tady neproběhly nějaké změny. 

A proběhly :)

Nový Silver je mnohem lepší než jeho předchůdce. Je pořád stejně temně inkoustový, už ale ne tolik, aby vlasy zbarvil do šedomodra. I tak bych ale působení neprodlužovala na více jak 3-5 minut, je opravdu silný. Vysušuje, ale věřte, že opravdu ne tolik, předchůdce dělal z vlasů slámu. Obsahuje aminokyseliny a arginin, obojí vlasy posiluje a podporuje v růstu. Jsem z něj nadšená :)

Původní Silver už asi ani nekoupíte, je to docela dost let, co jsem ho používala a podle mě bude všude už jen ta nová verze :)

Tip: kápněte pár kapek silveru do vašeho oblíbeného šamponu. Budete mít stále krásnou blond bez rizika fialového nádechu a vysušených vlasů a to i při denním používání :)

Používáte silver šampon? A jaký? :)

Hezký zbytek večera :)





17 komentářů:

  1. používám tak dvakrát do měsíce Schwarzkopf BC Bonacure color save silver shampoo a jsem s ním spokojená, při příštím nákupu se kouknu na ten tvůj :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahooj... ja som niekedy používala ten starší od Loreal a Swiss o par..
    tento novší musím vyskúšať teda:) síce chcela by som aj od Matrixu:))

    http://petush-book.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Jezis to je inkoust :D O tomhle jsem neslysela, ale to protoze jsem v zivote nemela na hlave blond :). Zajimavy :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle jsem ještě nikdy nezkoušela, používám od značky Alcina, má trochu víc fialovou barvu. Funguje perfektně a namodralý odstín mi nikdy nezanechal. Ptala jsem se manžela,protože je kadeřník a školitel, a pracuje s touto značkou, nic takového by prý ani dělat neměl. Mě je příjemný a jsem moc spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Docela by mě zajímalo, jak by působil na světle hnědé vlasy? Mělo by to nějaký účinek? Ptám se ze zvědavosti:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maximálně by to mohlo udělat popelavou světle hnědou, ale žádné velké změny určitě ne...

      Vymazat
  6. Mně kadeřnice říkala, že se nemá používat pravidelně, spíš střídat s klasickým šamponem, protože hodně vysušuje vlasy.

    OdpovědětVymazat
  7. na odbarvené blond není vůbec nic hezkého

    OdpovědětVymazat
  8. když jsem měla blond vlasy měla jsem ten swiss ale měla jsem to vážně maličko ale zase takový hezký přírodní nádech :)

    Jinak jsem si dnes také založila blog. Kdyby jsi se chtěla podívat tak http://kosmetika-recenze.blogspot.cz/
    díky :)

    OdpovědětVymazat
  9. Používám swiss o´pair :)) jinak popřemýšlím o loreálu :))

    OdpovědětVymazat
  10. Já používám od Matuschky Silber Glanz Shampoo. Kupuju si litrové balení za cca 200,-... Šampon mám skoro rok a nemůžu si ho vynachválit....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já nedám na Matuschku dopustit.
      Lusinda

      Vymazat
  11. můžu se zeptat kde ho kupuješ, já ho nemůžu nikde sehnat

    OdpovědětVymazat
  12. Mám (asi hloupej?) dotaz...fungoval by na blonďatý melíry na hnědých barvených vlasech? Melíry mi jdou do rezava, tak jestli by tenhle nežádoucí efekt dokázal Silver šampon odstranit?? díky

    OdpovědětVymazat
  13. ...no já jsem měla hnědé plus melírek a párkrát jsem použila Silver a efekt super!
    Celkově Loreál profesionál je dobrej.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*