neděle 29. července 2012

Labradoořina malinová mánie :)

Krásné nedělní odpolko :)

Něco vám o sobě musím prozradit - kromě toho, že miluju laky na nehty a vlasovou kosmetiku, miluju taky maliny. A to strašně! Jsem takový malino-maniak :D



Maliny jsem zbožňovala odjakživa. Už jako holka jsem chodila mamce ( a sousedům :D ) na malinové kompoty, lezla do zahrádek očesávat malinové keře a do cukrárny Lila, která byla na našem sídlišti, jsem chodila na malinovku :)

I když už na kompoty nechodím a cukrárna Lila už dávno neexistuje, moje láska k malinám neutuchá :) Na otázky, co by mi udělalo radost, odpovídám jednoduše, že cokoliv malinového :D Zbožňuju malinovou barvu, vůni, chuť, prostě všechno :) A protože se mezi vámi třeba najde někdo, kdo je na tom stejně jako já, přináším pár tipů na to, co malinového ( včetně laků této barvy ) miluju já :)

Vůně:

Můj první malinový parfém byl Givenchy Hot Couture. Stojím si za tím, že to byl nejlepší malinový parfém na světě a lepší už nikdy nebude. Bůhví proč udělal Givenchy tu strašnou chybu, že verzi No.1 změnil na verzi No.2. První verze byla tak nádherná! Malinová a přitom nepřeslazená, neskutečně ženská a smyslná. Druhá verze mi připomíná maliny rozmačkané v popelníku plném měsíc starých vaťanů :( Maliny, popel a cigára, taková chyba...
Dala bych majlant za první verzi, ale bohužel už nikde není... 



Doteď se mi nepovedlo sehnat nic, co by alespoň trochu odpovídalo Hot Couture No.1. Když jsem si ale před měsícem objednávala od Oriflame pár níže zmíněných výrobků, dostala jsem k objednávce vzorek vůně Delicacy. V popisu měla maliny a nádherně voněla! Pořád jsem si nebyla jistá, jestli si mám nebo nemám objednávat vůni od Oriflame. No, a pak jsme byli u kamarádky Evči na návštěvě a když jsme se při loučení objaly, praštila mě do nosu vůně, kterou byla navoněná. Slíbila mi, že mi napíše, co to je. A ona to byla Delicacy! Tak, a bylo rozhodnuto :D A protože mi voní opravdu hodně, vzala jsem si kromě EdT i tělový krém, krém na ruce a mýdlo :)



Tělová kosmetika:

Oriflame jsem nikdy nevyhledávala, ale když jsem zjistila, že má malinových výrobků neuvěřitelně širokou nabídku, musela jsem něco vyzkoušet! 
Jako první to byl anti-perspirant Malina&máta, na který jsem četla recenzi na jiném blogu a bohužel si nemůžu vzpomenout, kde to bylo :/ A protože vážně krásně voní a navíc skvěle funguje, velmi brzy se k němu přidal i tělový sprej a peelingový sprchový gel :) Všechno je super!! :)



Vlasová kosmetika:

O malinovém šamponu Balea už jsem vám psala. Nedělá na hlavě zázraky a je v podstatě prostě jen šampon, ale tak krásně voní, že jsem ho prostě musela mít. Lituju, že nemají i kondicionér :)

Loreal Vitamino Color se jako malinový netváří, zato ale božsky malinově voní :) Voní jako malinová tříšť, sladce a tak intenzivně, že bych ty výrobky nejradši snědla :D O jeho účincích napíšu jindy ;)




Rty:

Lesků a rtěnek v malinové barvě je spousta, ale Essence Berry Sorbet nejen malinovou barvu dodá, ale taky tak krásně voní :) Recenze o něm zde.


Papáníčko a pití:

Neděle je pro mě ve znamení koblih s malinovou marmeládou z Lidlu. Nikde nemají lepší! A když už mám chuť na maliny a Lidl je v nedohlednu, pak sáhnu po tomhle džemu :p Když to shrrnu - pokud si mám koupit něco s ovocem a mají na výběr malinovou variantu, neváhám :D



Co se pití týká, mám rozdělené takhle - doma malinová šťáva ( dávám jí jen trošku, nemám ráda hodně sladké nápoje ), v práci Dobrá voda Malinová a na Rozkoši pravá poctivá malinovka :D Jak já se na ní vždycky těším! :D




A taky mám samozřejmě ráda malinové čaje. Málokde mají opravdu dobrý malinový čaj. Buď je to čaj, kde je malinové jen aroma, nebo je v něm tak 0,3% malin... Tenhle čaj si kupuju při výletech do Polska a obsahuje 50% malin! Ale dá se koupit ještě i poctivější :)




A nakonec ještě nesmím zapomenout na malinové vlhčené ubrousky, které zbaví ruce nečistot a budou vám úžo vonět ještě několik hodin :)




A co vy? Máte taky tak rádi maliny? A co malinového byste mi mohli doporučit? :)

Krásný večer :)

52 komentářů:

  1. Jsme na tom stejně, maliny je moje nejoblíbenější ovoce :) Jak já bych se jich užrala!! Z kosmetiky doporučuji tohle: http://www.yves-rocher.cz/plaisirs_nature_smoothie#mango-marakuja
    Mají úžasné tyhlety řady, ale co si budeme povídat malina je nej :) doporučuji toaletní (nevydrží tolik, ale jsou to ty pravé sladkokyselé maliny s chlupaťoučce sametovým povrchem), sprcháč (nevysušuje a voníš po něm dlouho), šumivou tabletku (taky voníš), mýdlo (aby voněly i pacinky) a i tělové mléko (nelepí, hydratuje, dobře se vstřebává a voníš ještě déle malinově) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůůů, to vůbec neznám! Díky za tip! :)

      Vymazat
    2. A to je děsná škoda :) Ve Francii byla dostání i jahodová verze a ta voní, jak gumoví medvídci :) Ještě naprosto úžasný je kokos a vanilka a oves a... :D

      Vymazat
  2. A tady jsou ceny těch toaletek
    http://www.yves-rocher.cz/parfemy/vune_prirody

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je super skvělý článek Ivi ! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdový malinový maniak :D Já maliny zbožňuju, ale jen ty čerstvé :) V kosmetice jim moc neholduju.. Většina malinové kosmetiky voní uměle a to nemám ráda :(

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem milovníkem malin, nicméně pouze těch jedlých. A bez čeho nemůžu žít, tak to jsou maliny v čokoládě od Dione nebo od Primy =)

    OdpovědětVymazat
  6. Jednou jsem v Yves Rocher dostala toto:

    http://www.yves-rocher.de/control/product/~category_id=9047/~pcategory=9000/~product_id=35853

    Vůbec nevím jak se to používá, jen mi to leží doma, ale občas to otevřu a očuchávám, božsky to voní po malinách.

    OdpovědětVymazat
  7. Aj ja by som ti odporučila Yves Rocher taký malinový ocot na vlasy je dokonalý !


    http://stoker-dewy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  8. ty věci od Oriflame (delicacy a tu řadu Natural) mám od Oriflane taky :). Jinak Balea má melounový balzám na rty, krém na ruce a tělový krém a voní to božsky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Melouny mě zase až tak neberou :) Meloun jedině vychlazenej z ledničky :D

      Vymazat
    2. sakra já jsem idiot, to s tou Baleou mělo být malinový :D promin :) (i když melounovej balzám měli taky :D)

      Vymazat
  9. Taky miluji maliny :) A vidím, že mě holky s tipem na Yves Rocher už předběhly :))) Tak a teď jsem dostala chuť na něco malinového, třeba zmrlinu :))
    http://michelleandherneverendingstory.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Ha ha, dobrá malinová mánie :DDD

    Mám tu Oriflame řadu a vyzkouším i ten parfém, díky za typ!

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to je mazec!:D U mě to je podobné s jahodama:)

    OdpovědětVymazat
  12. Maliny na jídlo si dám ráda, ale nějak po tom neprahnu:)Ale vůni malin miluju, taky mám teď malé malinové období:) Koupila jsem si od Baley tělovou pěnu, balzám na rty a krém na ruce:)Krásně to voní:)
    Já jsem zase maniak na kokos:D

    http://myparadise.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Ďakujem za tento článok, s malinami som na tom podobne ako ty. Dokonca niektoré výrobky, ktoré si spomenula mám, aj ja, ale o niektorých počujem prvýkrát, takže sa po nich určite poobzerám :)

    OdpovědětVymazat
  14. Skvělý článek, úplně jsem z něj cítila maliny a měla chuť sníst monitor :)) A můj wish-list se zase o nějaké položky prodloužil...ach jo, ty blogy :D

    Jinak malinovou toaletní vodu dělá i Yves rocher, ale ještě jsem se nedostala k tomu jí očuchat, což plánuju už několik let :D Na netu jí ale všichni chválí.

    Ta vůně Oriflame zní pěkně, Oriflamu moc neholduju, ale jestli je to malinovka, tak asi někde odchytnu Oriflame-lady :)

    A malinová Dobrý voda je super, evokuje mi prázdniny u babičky, která nám dělala malinové domácí šťávy...

    Ach, tohle byl boží článek, potřebuju maliny!

    OdpovědětVymazat
  15. vyskusaj aj cajik mistra malina & mojito fajnovucky je :)

    OdpovědětVymazat
  16. A ten Balea malinovej krém na ruce už máš? Mají i tělové mléko, ale to mi vonělo docela chemicky a vůbec nehydratovalo. Jo a z čajů mi nejvíc chutná malinovej Teekanee (teď nějak nevim kolik ktrejch písmenek má:-D).

    OdpovědětVymazat
  17. Ja ti zase odporučam malinový peeling od značky Freeman ..je užasny ,milujem ho :) http://www.google.sk/imgres?start=301&um=1&hl=sk&biw=1247&bih=677&tbm=isch&tbnid=UB9Oj4MudRHprM:&imgrefurl=http://www.beautyplaza24.de/product_info.php%3Flanguage%3Den%26gm_boosted_product%3Dfreeman-gesichtspeeling-mit-Himbeer%26Gesichtscreme-Anti-Aging-Peeling-Maske-Augenpflege%3Dfreeman-gesichtspeeling-mit-Himbeer.html%26products_id%3D1533%26&docid=H9gSHMQrd26_gM&imgurl=http://www.beautyplaza24.de/images/product_images/original_images/freeman_gel_scrub_raspberry.jpg&w=400&h=400&ei=B4YVUIC2IcOJ4gTC-YHoDA&zoom=1&iact=hc&vpx=807&vpy=296&dur=835&hovh=225&hovw=225&tx=140&ty=107&sig=113502220994947032918&page=13&tbnh=151&tbnw=139&ndsp=23&ved=1t:429,r:21,s:301,i:149

    OdpovědětVymazat
  18. Musím uznat, že malinovka od Primátoru (soudím, že na Rozkoši jiná nebude) je nejlepší na světě.. Léta jsme ji měli na koupališti k prodeji a teď máme doma naraženej celej sud :)) A kdysi měli v Yves Rocher tělový mlíka s malinou a sprcháče a musím říct, že ta vůně byla taky super.. Teď jsem tam dlouho nebyla, tak nevím, jestli ji ještě dělají..

    OdpovědětVymazat
  19. Taky zbožňuju maliny :). Zrovna piju malinový džus :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě mě napadlo, že Yves Rocher má malinový ocet na vlasy, voní po malinách, ale vyzkoušeno nemám.

      Vymazat
    2. Já ho mám a je super, vlasy se lesknou jak o život a vůně se drží i několik dní. Je to božský výrobek.
      Taky Nivea má krémový sprcháč s vůní malin, dneska jsem k němu čuchala, ten si určitě kup:
      http://www.lekarna.cz/nivea-sprchovy-gel-angel-star-250ml-c-80818/

      Vymazat
  20. Jo vidíte, ten malinový ocet je bezva. Vlasy zjemní, jsou provzdušněné a voňavé. A lesklejší o trochu taky :)
    http://www.yves-rocher.cz/malinovy_ocet_pro_leskle_vlasy

    OdpovědětVymazat
  21. Maliny mám moc ráda, ale takhle ve velkém jsem ještě neměla ráda nic :D. Jeden čas se mi doma nahromadilo spoustu věcí ve vůni švestek a vanilky a když tak popřemýšlím jediná vůně, kterou bych mohla mít ve všem a jen tak by mě neomrzela je asi čokoláda :).

    OdpovědětVymazat
  22. Mluvíš mi z duše tou první verzí Givenchy. Já jí taky chci moc!
    Ten Balea šampon mi naopak moc nevoní, přijde mi taková ostrá.
    Ale nakonec stejně nemá nic na čerstvé lesní maliny ;)

    OdpovědětVymazat
  23. Tak to je slušná sbírka :) Malinovou vůni znám jen od Yves rocher,já si na to tolik nepotrpím,mám ale zas strašně ráda citrusové vůně, hlavně grep a limetku, verbenu...každý máme holt svoje :)

    OdpovědětVymazat
  24. Lesní maliny jsou nej! Taky jsem na maliny a všeobecně lesní plody hodně ujetá a jakmile někde vidím verzi malinu, sahám po ní.

    Co se týče jídla a pití - vyzkoušej ty maliny v čokoládě - mňamka! A v Makru mívaj docela slušnej malinovej sorbet, ale to je spíš taková umělina. Miluju domácí limonádu z čerstvých malin, perlivé vody a s mátou, limetkou. A točená malinovka je jedno z mých guilty pleasures, jakmile ji vidím, nedokážu si ji odepřít, ačkoli je to složením dost humus :) A pokud jsi pivařka, tak neznám lepší verzi "radlera" než pivo napůl s točenou malinovkou. A v Belgii mají naprosto nejlepší malinový pivo. Kéž by se jednou dostalo i k nám.

    Co se týče kosmetiky, tak snad jsem v článku nepřehlídla, že Balea dělá i sprcháč s malinou, ale byla to myslím limitka. Ovšem neuvěřitelně povedená, zkoušela jsi? Super je malinový máslo z Body Shopu, ač jsou jejich vůně takový sladký a syntetický, miluju je. Před x lety jsem měla strašně ráda malinovou toaletku z Yves rocher, bůhví, jestli by mi dneska ještě voněla. Další malinovou oblíbenkyní je pro mě Raspberry sorbet balzám na rty od Crazy rumors, ten je takovej svěží, s kapkou citronu. O té malinové řadě Oriflame jsi mohla číst u mě, malinovej antiperspirant a vůbec celou řadu jsem nejednou na blogu vychválila. Krémy na ruce jsem nakoupila i kamarádkám a setkaly se s velkým nadšením! To asi tak vše, na co jsem si tak nějak z fleku vzpomněla, koukám, že jsem taky trošku malinovej maniak :)

    OdpovědětVymazat
  25. Yves Rocher má malinové tělové mléko a toaletku.

    OdpovědětVymazat
  26. Maliny taky miluju... já mám hrozně ráda malinovou zmrzku Maliny v čokoládě od Dione, je fakt poctivá a plná malin :)

    OdpovědětVymazat
  27. Tak to jsme na tom stejně taky miluju maliny :). Nivea má řadu Angel Star a ta voní úžasně po malinách. Já sama mám sprcháč (cca 60kč) a deodorant (cca 50kč) a ještě si chci koupit tělové mléko :)

    OdpovědětVymazat
  28. Maliny taky miluju, ale ještě víc ostružiny, možnáproto, že jich u nás bylo vždy méně a byly takové vzácnější :)) každopádně já mám teď domácí malinovou šťávu od babičky, mňam :))) (Zuza)

    OdpovědětVymazat
  29. Tohle mi nedělej...já maliny miluju,ale bohužel jsem na ně alergická, tak radši ani tu kosmetiku nezkouším, co kdyby, že... :( takže u mě to jistí jahody...

    OdpovědětVymazat
  30. jsem ráda, že nejsem posedlá sama :D já to mam takle s vanilkou...od lesků na rty, parfémů po zmrzlinu :D

    OdpovědětVymazat
  31. suhlasim..prvy hot couture od givenchy bol dokonaly :( druhy sa mi az tak velmi nepaci...

    OdpovědětVymazat
  32. Ách, maliny. Žádná vůně snad není lepší. A ta chuť taky :).

    http://svetpodles.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  33. Ozkoušej Versaceho vůni Man http://www.parfemy-elnino.cz/versace-man

    ta mi verzi 1, po které také stále stýskám okamžitě připoměla. Není to sice také úplně ono, ale verze 2 mi přijde horší. I když je tato vůně pánská, já bych jí mezi pánské neřadila a klidně jí nosím.
    Vaše40

    OdpovědětVymazat
  34. Jo a ještě jsem si vzpoměla, je to trochu barbarský, ale dobrá imitace původní Hot Couture je malinkatá od golden rose a je opravdu dobrá dlouho drží a dobře se rozkládá, nejsou v ní žádný neurčitý smrady
    http://www.goldenrose.cz/trendy-mini-edt-15-ml/roxane-trendy-mini-15ml-w06-modry

    Vaše40

    OdpovědětVymazat
  35. Taky jsem naprostý malinový maniak :)Na Delicacy chodím ségře, ale až seženu katalog Oriflame, nebudu troškařit a objednám celou sadu :D

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj,taky moc miluju maliny,ale mám jen 2 malinové produkty:(
    1.:Balea-tělová pěna s vůní malin
    2.:Yes Rocher-balzámo-rtěnka odstín 56201 La Gacilly
    Oba voní moc hezky a uvažuju o koupi Delicaci sady

    OdpovědětVymazat
  37. Já jsem stejný malinomaniak. Nejvíc teď miluju od Balei sprcháč Lovely Raspberry, kterej je nepřekonatelnej a vydrží vonět po sprše ještě docela dlouho. Za třicet korun, je to moje malá závislost;)

    OdpovědětVymazat
  38. Já zase miluju kokosové věci, všechno možné s vůní kokosu :)

    OdpovědětVymazat
  39. V dm mají pleťovou masku s vůní malin. Opravdu krásně voní a pleť je po ní hebounká jako dětská prdýlka. A stojí myslím do 20 Kč ( takový ten pytlíček se dvěma dávkami, mně vydží na 4krát )

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj, mám pro tebe další typ na malinovou kosmetiku. Skandinávská kosmetika Fleur de Santé má řadu jogurt s malinou. Dokonce by prý neměli testovat na zvířatech. Koukni k Vivi, napsala článek o deodorantu a sprchovém gelu z této řady → http://www.vintageblog.cz/2012/04/me-snidanove-menu-ve-sprse-neuhadnete.html

    OdpovědětVymazat
  41. Taky miluju maliny jako jídlo i jako vůni ale bohužel jsem se ocitla ve špatné situaci. Nedávno jsem si prošla mononukleózou, takže musím držet přísnou dietu a to znamená žádné maliny, takže si je smím užívat pouze jako kosmetiku. Tak bych se s vámi chtěla podělit o mojí malinovou úchylku :)

    1.) Avon Naturals
    - SPREJ NA VLASY S MALINOU A IBIŠKEM
    - ŠAMPON S MALINAMI A IBIŠKEM
    2.) Balea
    - Sprcháč LOVELY RASPBERRY (Bohužel limitedka)
    - Krém na ruce (Bohužel limitedka)
    - Tělová pěna (Bohužel limitedka)
    3.) Sephora
    - Toaletka - Malina (To byla moje první voňavčička ale bohužel už mi došla)

    A dneska jsem si zrovna objednala do sbírky:
    - Sprchový gel, tělové mléko a tělový sprej od Avonu s vůní maliny a ibišku

    OdpovědětVymazat
  42. Co se týče malinové vůně, doporučuji i pouze čistou lehkou malinu v toaletce od Yes Rocher.Vydrží opravdu dlouho.
    P.S. jsem strašně ráda, že nejsem jediný malinomaniak a moc děkuju za tvé tipy.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*