neděle 1. července 2012

Drogerkové vlaso-tipy :)

Krásný nedělní večer :)

Většinu vlasových přípravků, které jsem tu doposud doporučovala, koupíte pouze v e-shopech nebo kadeřnických potřebách a některé stojí i docela dost peněz. A protože vím, že spousta z vás jsou ještě studentky a nemáte peněz nazbyt, přináším pár tipů na kosmetiku z drogerie, která je cenově dostupná a která se mi osvědčila :)

Loreal Ciment Ceramide - kondicioner

Pokud máte lámavé vlasy, pak je tenhle kondiš skvělá volba. Vlasy jsou po něm hladké, lesklé a hlavně se při pravidelném používání skutečně míň lámou. A krásně voní :)



Schauma Cotton Fresh - šampon

Po vysazení HA se mi nějakou dobu docela dost mastily vlasy, takže jsem hledala něco, co vlasy umyje, odmastí, odlehčí a pomůže prodloužit dobu, po kterou budou vlasy v pohodě. Tenhle šampon mi hodně pomohl. Vlasy po něm jsou ultralehké, nadýchané a hezky jemně voní. Neobsahuje silikony.



Cien Repair&Care - kondicioner

Tenhle levný kondiš z Lidlu jsem koupila ve stavu nouze, kdy jsem si při výletu do kempu zapomněla kosmetickou tašku doma. A byl velkým překvapením. Není to extra supr čupr regenerační záležitost, ale vlasy se po něm skvěle rozčesávají, jsou lehké a při dlouhodobějším používání dobře poslouží jako prevence proti poškození. Tuším, že byl vítězem Dtestu. Navíc stojí fakt pár korun.



Dove Hair Fall Control - kondicioner

Tak tenhle kondiš je pro mě to nejlepší, co se dalo koupit v drogerii na lámavé vlasy. Vlasy regeneruje, posiluje a opravdu hodně dobře funguje proti lámání. Jeho úkolem je zabránit padání vlasů v důsledku lámání a to do puntíku plní. Dove stáhl tento výrobek z trhu a nahradil ho jiným. Vykoupila jsem drogerii a jsem šťastná, že mám ještě pár kousků schovaných.



Dove Repair Therapy - kondicioner

Tohle je nástupce Dove Hair Fall Control. Jde o regenerační řadu, která má pomoci poškozeným vlasům. Není špatný, vlasy jsou po něm hebké, snadno rozčesatelné a při pravidelném použití předchází poškození. Jeho předchůdce mám radši, ale ani tahle řada není vůbec marná ;)



Loreal Nutri-Gloss Light - šampon

Další z výrobků, po kterém jsem sáhla kvůli maštění vlasů. Odlehčená verze řady Nutri-Gloss vlasy krásně pročistí, nezatíží a po umytí vlasy nejsou hrubé, ale přesto hezky vržou. Nepomohl mi oddálit mytí, ale vlasy po něm jsou vážně pěkné. Bohatě pění a hezky jemně voní :)



Schauma Push-Up - šampon

Překvapivě dobrý objemový šampon za pár korun. Má hodně lehkou texturu, svěže voní a vlasy jsou po něm lehké jako pírko. Dodá objem a lehce vlasy vysuší, takže oddálí mytí. Neobsahuje silikony.



Cien proti lupům sensitive - šampon

Občas se mi povede rozhodit si pokožku hlavy nějakým neozkoušeným výrobkem, zvlášť takovými těmi bylinkovými náložemi, a pak se drbu jako blechatý pes... Tenhle šampon pomůže pokožku krásně zklidnit a zvlhčit, takže potíže velmi rychle ustoupí. Za pár kaček ho koupíte v Lidlu.



Swiss'o'Par Silver - šampon

Pokud jste blondýnky, máte problém se žloutnutím vlasů a nemáte možnost pořídit nějaký dražší silver šampon, pak je tento dobrou volbou. Neobsahuje sice tolik fialového barviva jako např. Silver od Lorealu, takže je potřeba nechat ho déle působit, výhodou je ale pozvolnější účinek a lepší kontrola nad výsledkem. Lehce vysušuje, ale to je u silverů klasika. 



Máte s některým z těchto výrobků zkušenost? Používáte je? :)

Krásný zbytek večera :)








20 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc díky za recenzi a přehled :) Patřím do té cílové skupiny studentek, které tohle potřebují :D Za sebe, mám nejradši L'Oreal.Je asi nejdražší z nich ale bohužel třeba po Schaumě mám docela těžké vlasy.(Ale nikdy nic nezavrhuju,takže schválně vyzkouším i Cotton Fresh :)Je to ale nic třeba oproti Garnieru, po kterém mám buď šíleně mastné vlasy hned po prvním dnu nebo z vlasů klepu milion šupinek,protože strašlivě vysušuje.Ještě jednou moc dík ! Mimochodem moc hezký blog,jeden z důvodů proč jsem i já maniakem do laků :D

    OdpovědětVymazat
  3. Schauma, to je naprosté zlo!! Mám po něm vlasy jako chmýří, všude lítají, mám z něho mega objem, kterému se snažím vyvarovat, a navíc hnusnohnusně přesušuje vlasy a drbu se po něm! Z těch, cos tu uvedla, mám ráda Cien a dřív jsem používala tenhle Dove...

    OdpovědětVymazat
  4. Swiss o par pouzivam, pekne vytiahne zlty melir :)


    Súťaž o lak na nechty od Catrice a holografické samolepky na nechty. Prosím pripojte sa. Ďakujem :)

    http://dorota-art.blogspot.sk/2012/07/giveaway-o-catrice-samolepky-na.html

    OdpovědětVymazat
  5. Se Schaumou jsem nikdy spokojená nebyla, děsne mi zatěžovala vlasy. Celkově drogerkové šampony nemusím až na Head and Shoulders (v zimě se mi občas udělají lupy a tenhle hned zabere), ibiškové řady od Alverde (nezatíží vlasy, hezky voní), ale teď jsem objevila poklad - L´Oreál Elseve s argininem - vlasy po něm rostou a jsou pevnější a hustší! Nekecám. Šampon dělá trochu hrubší vlasy, na to že má v sobě silikony, ale kondicionér to hravě napraví. Navíc krásně voní a v akci v Tetě jsem každý kupovala za 50 Kč :) P.S. Vlasy mi rostou tak normálně, ale dole se hned zlomí, takže mám stejnou délku. Nepomohli ani měsíce užívání biosilu, vitamínu, přesličkového čaje... tohle vážně zabralo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, jsi několikátá, kdo mi tuhle řadu doporučuje, takže musím odpoledne do Rossmanna, áááách jo :D:D:D

      Vymazat
    2. jj šup na něj :P Ať víš, jaký to je, když mě "donutíš" koupit si nějaký lak na nehty :D

      Vymazat
  6. Já mám nejraději Cien, připadne mi naprosto dokonalý.

    OdpovědětVymazat
  7. Akurát včera som hľadala v drogérii nejaký Silver šampón a odišla som naprázdno. Ako je možné, že som Swiss O Par prehliadla? :D Asi sa tam budem musieť dnes ešte vrátiť. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja mam tiez jeden CIen z Lidla s vytazkom z olivoveho oleja a tiez ma prijemne prekvapil :)

    OdpovědětVymazat
  9. Cotton fresh je super. Vlasy se mi až tolik nemastí, ale Schauma jejich ,,jakž-takž" stav ještě o trošku prodlouží. Navíc jsem po šampónu takovej čistej pocit pokožky hlavy snad ještě neměla...
    Z kondicionérů mi vyhovoval Glis Kurk, tmavě růžový i světle... Momentálně mám ale černý a s ním už to taková paráda není... Nejspíš zkusím ten DOVE. Zatím jsem z té řady měla jenom šampón... Ten žlutý Elseve s Ceramidem mám jako masku a teda děs a hrůza....

    OdpovědětVymazat
  10. Cien je super! Byl i minulý rok zvolen za nejlepší šampon :)

    OdpovědětVymazat
  11. na cien čtu všude jen samé dobré recenze, takže až budu mít cestu kolem lidlu.. :) a zaujala mě i obě schaumy :) já používám syoss a nemůžu si na něj stěžovat.

    OdpovědětVymazat
  12. Já měla tu čest s Dove Hair Fall Control a L'oreal Nutri-gloss, měla jsem jak šampon, tak i kondicioner a parádně mi oba sedly. Naopak moc našená jsem nebyla z kondicioneru Cien z Lidlu (měla jsem, tuším, zelený), vůbec mi nesedl a kupovala jsem si ho hlavně proto, že ho všichni vychvalovali.

    OdpovědětVymazat
  13. Ted zrovna mam z drogerie ten Dove na lamave kocenky, jsme s nim spokojena, jen ho nechavam dele nez ostatni kondicionery :).
    Vlasy se mi po vysazeni HA stale nesrovnaly, porad musim myt obden, grrr, zacinam uvazovat o prosvetleni :)).
    Tady ma ted Elseve k jedne rade pecujici olej a la Orofluido, tak porad vaham s koupi :D.
    Co se tyce pece o konecky tak u tebe stale vede Kerastase?

    OdpovědětVymazat
  14. Ten prvni Elseve je fajn. Pamatuju si, kdyz jsme mela hodne vlnite vlasy, tak jsem nakoupila celou radu od Kerastase Oleo relax a byla jsem hodne zklamana. A stejna rada od Elseve byla uzasna, bohuzel uz neni v prodeji. Ale tahle zluta je dobra a krasne voni. Ja ted mam Dove Sleek & Straight a je dobry na suche krepate vlasy a pak Aussie Moisture Miracle, ktery je super, ale neda se tu koupit.

    OdpovědětVymazat
  15. Ne, oni zrušili ten dove fail contol? Ten miluju (i šampón a kdysi měli i masku). Čím ho nahradili? Je to stejné? Kurňa, proč mi vždy ruší to, co mi sedí??? :(((

    OdpovědětVymazat
  16. niektore už aj bežim si kupit a vyskušat. Dakujem za tipy.

    OdpovědětVymazat
  17. Holky, nevíte, kde se dají koupit ještě šampony Dove Hair Fall Control? E-shop, zahraniční drogérky v Polsku nebo Německu? Poradíte?

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*