pondělí 24. června 2013

Auroville Přírodní šampon Bylinný

Krásné pondělní odpoledne :)
 
Dnes bych vám ráda představila třetí z přírodních šamponů Auroville a tak trochu si shrneme, jak si u mě šampony vedly :)
 
Auroville Přírodní šampon Bylinný obsahuje gel z aloe vera, troskut prstnatý ( bylina ), esenciální olej z bazalky, výtažek z okurky a glycerin.
 
 
 
 
Šampon má gelovitou konzistenci a pění trochu míň, než komerční šampony. Vůně je velmi jemná, bylinková, připomíná mi březový šampon.
 
 
 
 
Při mytí vlasy hezky vržou a po uschnutí jsou krááásně nadýchané. Jsou lehoučké, lesklé a dají se v pohodě rozčesat.
 
 
 
 
Bylinný šampon je dle etikety určený pro vlasy poškozené, nicméně já ho považuju z těch tří šamponů, které jsem vyzkoušela, za nejuniverzálnější. Nijak přehnaně neodmašťuje a nezatěžuje tím, že by byl extra regenerační. O vlasy perfektně pečuje, aniž by je uplácl.
 
 
 
 
A komu ho doporučit? Tomu, kdo si myje vlasy denně, nemá vlasy výrazně poškozené, ani výrazně mastící se. Tomu, kdo hledá objem, ale nechce mít vlasy přesušené z objemových šamponů. Mužům, protože šampon neutrálně, "unisexově" voní, stačí ho malinko a můžete ho používat oba. Majitelkám jemných vlasů, které jsou nešťastné z komerční kosmetiky.
 
 
 
 
Přesné složení - přírodní aloe vera gel, esenciální olej z bazalky, výtažky z okurky, cynodon doctylon, coco mono ethanolamide, coco di ethonolamide, Alpha Olefin, glycerin, kyselina citronová, pitná voda.
 
Stejně jako předchozí šampon, i tento je 100% ručně vyráběný a to v Indii, neobsahuje silikony, sulfáty, alkohol, parabeny a další chemické látky a ani produkty živočišného původu :)
 
Šampon koupíte tady  a přehled všech šamponů je zde ;)
 
 
Když bych to měla shrnout, pak vám od Auroville doporučím šampony takto:
 
Přírodní šampon Tea Tree - pro vlasy mastné, s lupami, s podrážděnou pokožkou. Tomu, kdo nechce mít vysušenou pokožku hlavy, ale chce se zbavit lupů. Prodlouží interval mytí a navíc hezky "větrově" voní. Určitě ho doporučím i pro pány. Recenze zde.
 
Přírodní šampon Aloe Vera - můj naprostý oblíbenec. Doporučuju každému, kdo potřebuje vlasy hydratovat, ale nechce, aby mu vlasy obalily silikony. Tomu, kdo chce objem, ale ne za cenu přesušených vlasů. Dodá vlasům hebkost a lesk. Recenze zde.
 
Přírodní šampon Bylinný - univerzální šampon pro muže i ženy, spokojení budete oba. Pro vlasy normální, lehce se mastící i lehce poškozené. Naprosto ideální je pro vlasy jemné. Pro docílení objemu, kdy vlasy jsou vysušené. Příjemně bylinkově voní a stačí ho troška. Pokožku nedráždí, spíš uklidňuje.
 
 
Já jsem si šampony Auroville opravdu hodně oblíbila a jakmile mi dojdou ty, které mám, budu objednávat další a to nejspíš Aloe Vera. Vřele doporučuju vyzkoušet alespoň jeden, už jen pro to zjištění, jak vlastně čistě přírodní šampon vypadá a jak funguje :)
 
Mějte se krásně :)


 

8 komentářů:

  1. Ten Aloe Vera bych určitě chtěla vyzkoušet, ale stovka za poštovné je zbytečně moc, takže jedině pokud časem nalákám někoho dalšího.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den summertime,

      pokud si zvolite platbu přes učet tak je poštovné za 50 Kč. Při nakupu zboží nad 500 Kč máme poštovné zdarma !

      Tym Auroville

      Vymazat
  2. Já musím dodatečně zareagovat na Else repair řadu, kteoru jsem zakoupila na základě Tvé nedávné recenze.Asi po pěti letech jsem si koupila drogerkový šampon a masku a jsem nadšená!!! Dokoupila jsem si ještě velký balení a dvě masky, vlasy jsou po téhle péči nádherné, jak mi to dalo dohromady konečky jenom zírám!!! Takže jsem ráda, že jsem se zlomila a šla do drogerie:)

    OdpovědětVymazat
  3. Bezvadný článek, už od prvního dílu jsi mě na tyhle šampony namlsala :-) a závěrečné shrnutí je dos praktické, asi si objednám hned dva ! :) děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jančo, jsem ráda, že se článek líbí :) Já jsem ze šamponů nadšená a to jsem hodně rozmazlená, co se týká vlasové kosmetiky :)

      Vymazat
  4. Mmm, vypadají vážně dobře, na stránky obchodu jsem se už mrkla. :)
    Jen bych se chtěla zeptat, jak pění? U přírodních šamponů jsem si všimla, že nepění skoro vůbec a mám tak pocit, že vlasy vůbec nemyju. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laskonko, pěmí míň, než třeba Elseve, ale že by pěnily mizerně, to vůbec. Jen ta pěna není taková bohatá a krémová, protože tam nejsou sulfáty, silikony a pod.
      Já dobře vím, co tím máš na mysli, mně nepěnivé šampony taky va :D

      Vymazat
  5. Já jsem začala taky používat bezsilikonový šampony (na konce silikon už musím mít), ale miluju šampony Alverde.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*