pátek 7. června 2013

Auroville - Přírodní šampon Tea Tree

Krásné páteční odpoledne :)
 
Miluju vlasovou kosmetiku, to už je asi každému známo. A strašně ráda zkouším nové a nové věci. Když mě před časem v Auroville.cz oslovili ohledně spolupráce a já je mohla požádat o poctivý surový kokosový olej kvůli vlasům, byla jsem nadšená. Ovšem když mi pak byla nabídnuta možnost vyzkoušení přírodních šamponů, jásala jsem jako malá. Vysvětlím - šampony, jaké nabízí Auroville, totiž jinde nekoupíte. Neobsahují sulfáty, parabeny, silikony, chemikálie, živočišné produkty ani alkohol. Poměrně úkaz v kosmetických vodách :) Já měla možnost vyzkoušet tři a o každém vám v průběhu pár týdnů něco povím :)
 
Auroville Přírodní šampon Tea Tree obsahuje esenciální olej z tea tree, gel z aloe vera, hedvábný protein a glycerin. Tea Tree je v nem obsažený nepochybně, protože je při mytí intenzivně cítit. Po uschnutí je ale vůně z vlasů jen slabá a taková "svěží".
 
 
 
Konzistence je taková legračně pudingová, z lahvičky sám neuteče, při nedostatečném zmáčknutí lahvičky se vrací zpět a i při focení na hřbetu ruky poslušně držel na místě :)) Překvapivě poměrně dobře pění, dá se hezky vmasírovat a dobře se vymývá. Při smývání vlasy vržou, což je způsobeno absencí silikonů.
 
 
 
Ale k účinkům na vlasy - Tea Tree šampon je určený pro vlasy mastné, případně tam, kde potřeba bojovat proti lupům. Mě se sice vlasy nemastí, mám je spíš sušší, ale musím říct, že mi navzdory tomu vlasy vůbec nevysušil. Protože má šampon obsahovat přírodní kondicionér, nepoužila jsem už po mytí šamponem nic dalšího, jen olejíček do konečků.
 
 
 
Po uschnutí byly vlasy dokonale nadýchané, lehounké, pokožka hlavy nekousala ( občas s tím mám dost problémy ), myslím, že je hodně znát obsah aloe. Vlasy se daly úplně krásně rozčesat. Přiznávám, že jsem se bála přesušené koudele, takhle moje vlasy na přírodní šampony reagují, ale kdepak :) V popisu šamponu je psáno, že zvýrazní barvu vlasů, což já u svých blond moc neposoudím, pravda ale je, že se po použití šamponu moc hezky lesknou.
 
 
 
Přesné složení: přírodní Aloe vera gel, přírodní esenciální olej z tea tree, silk protein, coco mono ethanolamide, coco di ethonolamide, Ethylen glycol mono stereat, Alpha Olefin, glycerin, kyselina citronová, pitná voda.
 
Recenze je trochu dlouhá, ale je to především proto, že mě tyhle šampony hrozně překvapily.
 
Pokud bojujete s mastnými vlasy, lupami, absencí objemu a pokud jste odpůrce silikonů ve vlasové kosmetice, koukněte na tenhle šampon na přímo sem na Auroville.cz.  Vřele doporučuju ;)
 
 
V pondělí se můžete těšit na malou giveaway o balzámky na rty! :)
 
Mějte se krásně :)




 

9 komentářů:

  1. Ten vypadá vážně dobře. Na Auroville je slyšet samou chválu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten mě zaujal. Díky za tip, vyzkouším! :)


    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  3. Že by další věc, kterou nutně potřebuju? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na mastné vlasy s lupy? To bych přesně potřebovala :) Super tip! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle přesně potřebuje přítel, něco co je na mastné vlasy, ale nevysušuje. Díky za článek

    OdpovědětVymazat
  6. Super, počkám na ostatní recenze a potom si asi nějaká jejich šampon vyberu:)

    OdpovědětVymazat
  7. Hmm, pudingova konzistence a jednoduche slozeni zni velmi lakave..

    OdpovědětVymazat
  8. Ale ne! To přesně potřebuju! Ale moje vlasopolička už zabírá půlku skříně.

    OdpovědětVymazat
  9. Ten by asi stál za hřích:). Hned to tam běžím omrknout.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*