neděle 5. února 2012

Nerostou? Tipy pro rychlejší růst vlasů

Hezkou neděli všem :)
Hodně z vás se mě ptá, jestli nevím, jak popohnat vlasy, aby rostly rychleji. Přináším vám tedy pár osvědčených tipů, mnou odzkoušených a na mě fungujících :)


Lopuchový výluh / lopuchová voda

Lopuchovou vodu jsem objevila díky jedněm vlasovým stránkám, kde byla doporučována pro růst vlasů. Vyrábějí je tu jen dvě firmy a to firma Luna, která má přípravek Lopuchová voda a firma Naděje, která má Lopuchový výluh. Přípravek od Naděje jsem nezkoušela, špatně se shání a je na můj vkus drahý. Vyzkoušela jsem vlasovou vodu od firmy Luna. Voda není nijak extra parfemovaná, vlasy nemastí, je lehoučká a rychle se vstřebává. Nejen, že podporuje růst, ale zabraňuje taky tvorbě lupů a eliminuje vypadávání vlasů. Zhruba po měsíci vtírání do přední linie vlasů mi začaly opravdu hodně rychle odrůstat moje pidiofinky, které mi soustavně drásají nervy :D
Voda stojí do padesáti korun a koupíte jí v každé drogerii.

Pro domácí kutilky přidávám návod na domácí výrobu lopuchového výluhu: nejlépe čerstvý, ale i sušený kořen lopuchu zalejeme alkoholem ( alpa, vodka, ethanol z lékárny ), uzavřeme v dobře těsnící nádobě a dáme na tmavé místo, kde ho necháme min. měsíc louhovat. Do hotového výluhu pak lze přidat např. kopřivu pro obohacení účinků.




Biohar vlasový aktivátor

Biohar už je obecně dost známá věc. Vlasový aktivátor je v podobě vlasové vody, která se vtírá do vlasů, resp. do vlasové pokožky, nejlépe po mytí. Vůně je přijatelná, pro mě trochu pánská :) Vlasy vůbec nemastí, nezatěžuje, neslepuje. Zklidňuje pokožku, zabraňuje tvorbě lupů a v první řadě podporuje růst. Mě hodně pomohl v boji s tzv. kouty, ve kterých mám obvykle jemné a světlé vlasy, takže to vypadá, jako když tam nejsou. Po Bioharu zesílily, narostly a hlavně hodně zhoustly. Koupíte v lékárnách, cena je kolem 100,- Kč.




Selenium S - Disulfid selenia

Selenium, tj. disulfid selenia, obsahují dva u nás prodávané šampony proti lupům. Jedním výrobcem je Loreal, řada Elseve, druhým je Vichy, řada Dercos. Šampon obsahující tuto látku má jedovatě oranžovou barvu ( blondýnky se nemusí bát, vlasy nebarví ) a pokud není parfemovaný, tak i dost chemickou vůni. Ani jsem netušila, že tento druh šamponu působí na růst vlasů, přišla jsem na to naprostou náhodou. Koupila jsem si Elseve poté, co jsem si rozdráždila pokožku hlavy nevhodnou maskou. Používala jsem ho dva měsíce a po této době mi vlasy vyrostly o 8 centimetrů! Moje kadeřnice sama nevěřila tomu, o jaký kus poporostly :) Ale - je to šampon určený pro eliminaci lupů a vlasy může vysušovat. Doporučuju používat v etapách, ne soustavně.
Elseve je u nás velmi špatně k sehnání, protože ho výrobce stáhnul z prodeje, nicméně v zahraničí se koupit dá a to pod názvem Elvital/Elvive. Vichy koupíte v lékárnách, případně na internetu, jeho cena je vyšší, kolem 350,- Kč průměrně.





Biosil / Biosil Plus

A jeden tip na vnitřní výživu. V prodeji jsou stále obě varianty, doporučuju ale koupit Biosil Plus, je obohacený o zinek, křemík a panthenol. Podporuje růst vlasů a nehtů, zlepšuje jejich kvalitu a odolnost, jeho užívání se i projeví na zlepšení vzhledu pleti. Po Biosilu mi vlasy především opravdu hodně zhoustly, začaly mi růst krátké nové vlásky a objem vlasů se viditelně zvětšil. Je potřeba ho brát minimálně měsíc, ideálně dva. Dávkování je 1 až 2 tablety denně, v balení je 60 tablet a stojí kolem 60,- Kč. Koupíte v lékárnách.



Závěrem: přípravky na růst vlasů mohou pomoci, na kvalitě vlasů se ale především odráží vaše psychická pohoda. Pokud se dostanete do stresového období, pak je většinou prvním viditelným projevem zhoršení kvality vlasů, vypadávání a křehkost vlasů. Péči o vlasy proto spojte s relaxací, uvolňující masáží hlavy a například i aromaterapií :)

A reálný obrázek jako příklad: na tnavší části vlasů je dobře vidět měsíc a půl "starý" odrost. Obrázek je přesvícený, vlasy takhle tmavé nemám, je tak ale líp vidět odrůstající část. Vlasy mi nikdy extra rychle nerostly, ale co o ně pečuji přípravky zmíněnými v článku, je to opravdu hodně znát na rychlosti růstu i na hustotě vlasů :)



55 komentářů:

  1. Biohar je nejlepší a opravdu funguje.. Lopušák na mě nepůsobil a smrděl a Biosil možná tak na nehty :)
    http://linysblog.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liny, ty jsi měla ten od Naděje? Ten totiž prý fakt smrdí, ale u toho od Luny bych řekla, že vůbec.
      Závidím ti účinek Biosilu na nehty, mě se po něm splašily jen vlasy :)

      Vymazat
    2. Jo, od Naděje :) Já ti zas závidím účinek Biosilu na vlasy :D

      Vymazat
    3. A kde jsi koupila ten od Naděje ? kdyžatk mail : plebikCZ@seznam.cz Díky moc :)

      Vymazat
    4. Tak nevím, ale na mě ani na kámošky biosil teda vůůůbec nefunguje. Já používám delší dobu Donnu Hair a pokud říkáš, že biosil funguje, tak zkus tu, protože pak uvidíš co je to "funguje".

      Vymazat
  2. Biosil mi nepomohl ani na vlasy ani ne nehty, vlastně na nic :D. Biohar jsem si zrovna koupila v pátek, tak se budu těšit ne výsledky :). A Vichy Dercos momentálně zase používám, jelikož se mi udělaly lupy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A máš ten se Seleniem? Já jsem koukala, že se vyrábí i bez, to jsem vůbec nevěděla... Jak dlouho jsi Biosil brala?

      Vymazat
    2. Koukala jsem a je se Seleniem. Biosil asi 3 měsíce, pak měsíc pauza a zase.

      Vymazat
    3. Aha, tak to na tebe asi fakt nefunguje :D Jéé, tak dej pak schválně vědět, jestli jsi zaznamenala nějaký rychlejší odrůstání :)

      Vymazat
    4. Biosil ani nemůže na vlasy pomoct, nemá na to patřičné složení. Dobré složení má třeba Donna Hair. U té jsem opravdu poznala rozdíl, protože vlasy začaly růst a taky přestaly vypadávat.

      Vymazat
  3. Tak lopuchovou vodu od Luny, Biohar, Elseve i Biosil Plus mám ozkoušené. Ta lopuchová voda mi celkem pomohla od lupů. Biohar používám teď (necelé 2 měsíce) a rostou mi všude takový malý vlásky :-), bohužel se mi po něm začaly tvořit hodně lupy, od kterých jsem předtím měla nějakou dobu pokoj :-(. Ten Elseve jsem dřív používala, aniž bych věděla, že má takové účinky! Sakra, u nás se už neprodává, říkáš... Vždycky stáhnou něco, co je dobrý. A ten Biosil jsem zobala krátkou dobu, pak jsem musela vysadit, zase ho ale zkusím.
    Ještě jsem měla GS Eladen a ten byl první záchrana v době, kdy mi vypadala tak půlka vlasů. Zastavil to příšerné padání. Teď se snažím o obnovení mojí původní hustoty před tímto padáním...:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nezbývá než souhlasit, mám vyzkoušený biosil, Vichy dercos a Biohar, který si ted znovu pořídím a jsou to fakt absolutně super věci :)!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Avi:-))),
    biosil je super, doporučuji zkusit i vlasovou vodičku Reghaar (vlasový aktivátor), po tom zase blázní vlasy mně.
    Pěkný blog..
    Lusinda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahooj koči :) Děkuju za pochvalu blogu a Reghaar zkusím, ten jsem nikdy neměla :)

      Vymazat
  6. Po Biosilu mi právě dorůstají vlasy. Ale musím říct, že jsem zrovna v etapě, kdy bych snad byla radši, kdyby nerostly. Jak je mráz a vlasy jsou vysušené a elektrizují, tak mi ty nové vlasy všude stojí a vypadám jak Rákosníček.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rákosníček mě pobavil :D Elektrizují mi taky, to je holt ten mráz :/

      Vymazat
  7. Ahoj, díky za super článek. Já mám už x let stále stejně dlouhé vlasy (trochu pod ramena) a dál ne a ne růst. Vždycky mi povyrostou jen tak o 3 cm, které si stejně musím po pár měsících znovu ostříhat. Takže jsem nahžavená vyzkoušet zde uvedené typy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj jsme na tom stejně. Mě se začnou třepit a musím to ostříhat, jelikož to vypadá hrozně, když mám roztřepené konečky. Dneska si půjdu koupit biohar, vyzkouším ho a doufám, že mi pomůže =)

      Vymazat
    2. Taky jsem to měla tak, že po ramena a STOP! Dost mě to štvalo, ale nic jsem s tím nenadělala. Žádné zábaly ani nic takového nefungovalo. Nakonec jsem dostala od známé tobolky Donna Hair a ta mi pomohla, že vlasy začaly růst. Teď je mám pod lopatky :-) Pořád to beru. Teď beru se silnějším složením Donnu Hair Forte. Čím silnější, tím lepší :-)

      Vymazat
  8. Já jsem začala před měsíce a půl jíst Biosil, protože jak píšeš stres se může na vlasech odrazit (vážně to tak je - vlastní zkušenosti) a po měsíci a půl vidím rozdíly.. fakt že jo.. nejen že přestaly padat, ale zlepšil se objem, přestaly se lámat.. prostě nádhera, jsem spokojená.. a teď jsi mě nakousla, že zkusím asi i ten Biohair :)

    OdpovědětVymazat
  9. Lopochovou vodu musím vyzkoušet, stačí ji aplikovat jen jednou denně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám na mysli tu levnější :)

      Vymazat
    2. Jasný, já taky dávám vodičky jen jednou denně, večer, ráno totiž naprosto nestíhám :D

      Vymazat
  10. Ivuš ty jsi ale nadčlověk, co se týče vlasů :))
    Biosil a Biohar taky používám. Lopuchovou vodu už mám taky za sebou.
    Snad tedy porostou a budou kvalitnější než byly před ostříháním :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :D Ale mě fakt dřív takhle rychle nerostly :) To až od tý doby, co do nich peru všechny tyhle serepetičky :)))

      Vymazat
  11. Milé dámy, používám na vlasy Elseve...jediné to zabírá na lupy a obrůstám jako Rákosníček. Po třech měsících mám hlavu plnou nových vlásků-úspěch. Koupila jsem ho náhodou v zapadlém krámku a po marném shánění nového jsem se dopracovala k tomuhle:
    http://www.vmd-drogerie.cz/vmd-drog/eshop/10-1-VLASOVA-KOSMETIKA/719-2-LUPY/5/3898-Loreal-Elseve-proti-lupum-normalni-a-snadno-se-mastici-vlasy-sampon-250-ml
    Mělo by v něm být také selenium S-nevím, ještě jsem ho neobjednávala, ale zkusím si dvě balení objednat, v obchodě jsem ho žádném ještě neviděla. Nemá některá typ na kamenný obchod? ;-) Ani na netu ho zrovna u nás není mnoho, pár obchodů...bez něj nemůžu už žít :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, ten šampon z odkazu selenium neobsahuje, teď jsem koukala na složení, mám ho doma. Nemá ani oranžovou barvu, což je známkou přítomnosti právě selenia :/ Já mám jeden od kamarádky Markéty, která mi ho přivezla z Německa, a jeden mi prý ještě pošle kamarádka Anička z UK, v ČR jsem ho už nikde neviděla :(

      Vymazat
    2. já dnes koupila Elseve selenium S v centru levného nákupu do zásoby :-) stál 55 a akorát je z Polska :-) jsem si nasyslila pět balení a zítra ještě nějaké dokoupím, expiraci má skoro za dva roky...

      Vymazat
    3. Elseve S se dá opravdu koupit v různých centrech levného nákupu. Už jsem ho viděla v síti Maxihit a v JH konkrétně v Euroshop na Klašterecké ;-) oboje do 60Kč, polské balení mi neva a funguje.

      Vymazat
  12. Mila Avanta,

    velmi sa tesim z Tvojho blogu a kazdej rady, verim, ze sa postupne k vlasom ako su tie Tvoje dopracujem :D
    K tym pripravkom na podporu rastu by som odporucala aj masku na vlasy od Lee Stafford - Hair Growth Treatment - 'For Hair that never Grows past a certain Length', objednavala som ju z Profimedu, celkom pomaha.

    Pekny zvysok dna, Eva

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj holky,
    musím říct, že většinu již zmíněných přípravků mám taky za sebou a bohužel - zatím žádný výsledek :(. Popravdě, už jsem z toho vážně zoufalá. Od malička jsem zvyklá na dlouhé vlasy (vždy jsem je měla minimálně 10cm nad zadek), ale minulý rok v létě jsem si nabarvila spodní vlasy(hnědé) taktéž na blond. Chtěla jsem mít jednu barvu po celé hlavě a postupně je promelírovat, aby vypadaly "přírodněji". Za necelý půl rok se mi však vlasy zlámaly na tolik, že už je mám sotva nad lopatky a o kvalitě ani nemluvím.. Zmizelo mi bezmála 4O čísel :/. Cca 5 měsíců vkuse užívám Biosil, dva měsíce jsem brala i Methionin 0,5. Biohar mám teprve 1. měsíc, tak doufám alespoň v ten. Jinak, co se týče vlasových vod, ty já nesnesu :D. Už 3 měsíce si nežehlím ani nefénuji vlasy a jakmile použiju vlas. vodu (převážně kopřivovou), myslím, že se ukoušu, příšerně to svědí a vůně tedy taky nic moc. Nemáte ještě nějaké rady, vyzkoušela jsem snad všechny přípravky, od masek, po kúry, balzámy až po tablety :/. Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podobné to mám s vlasy taky...teprve dorůstají po barvení :-( Nevím jak kopřiva, ale co lopuch? Ten si dost vychvalují. Já osobně ho nepoužívám... K vlasovým vodám snad jen zelené kofeinové tonikum Alverde-někomu prý mastí vlasy. Používám ho tak každé druhé-třetí mytí v kombinaci se šamponem Alverde. Obv používám Elseve selenium, když je a na ten nedám dopustit;-) Na rady jsem vyházela většinu chemie z koupelny a úleva. Lepší vlasy, míň se mastí a zmizely problémy s lupy. Barvu vylepšuji Hennacolor zlatá blond s přídavkem vitaminové henny. Trochu to stáhlo rozdíl mezi barveným a odrostem. Hodně to zlepšilo kvalitu vlasů co se týká lámání. Nepoužívám balzám pravidelně, spíš jen občas do konečků a bez silikonu. Většinou opláchnu heřmánkem s troškou octa, nechám uschnout a opatrně rozčešu;-) Jediná rada je asi trpělivost...vlasy nedonutíš.

      Vymazat
  14. Já už díky Bohu taky všechnu chemii vyházela. Používám kopřivový a heřmánkový šampón a všechno tak nějak na bázi bylinek. Vlasy už nebarví, po dohodě s kaděřnicí. Po pravdě i ta se zhrozila, když viděla mé vlasy, což mě dostalo úplně. Nejde mi s tím dělat nic, než čekat a nechat odrůst. Postupně promelírovávat odrosty, aby to nebylo tak znát. Ale nerostou ani o píď :/. Lámou se neuvěřitelným tempem, tak jen doufám, že se to alespoň do léta trochu zpraví. Ale litovat svých dlouhých vlasů nejspíš nikdy nepřestanu, dokud zas nenarostou. Možná je i jedno plus - vlasy už nebarvit, nebo alespoň určitě né celou hlavu na peroxid ;). Lucie.

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj holky, tak zhruba před týdnem jsem si po pročtení této stránky běžela do lékkárny koupit Biosil plus, Biohar, lopuchovou vodu a včera jsem si koupila také šampon od Vichy se seleniem. Biosil beru jednu tabletku ráno a dvě večer. Biohr se snažím si dvat každý večer na kouty, lopuchu ropuchu :D si dávám 3x do týdne a také tak 2x do týdne si umývvám vlásky. Musím říct, že po týdnu každodenního patlání vidím první výsledky :)V oblasti koutů mi začínají ,,rašit,, mini blond vlásky. Lesknou se a jsou opravdu ještě kratoučké, ale ta radost :) že to nní zbytečné :) Děkuji za super typy a později napíšu, jak jsem dopadla po měsíci. Mimochodem na konečky vlasů i po elé délce je velmi dobrý olejíček mystik od loreál. Je sice dražší, ale vlásky se mi po něm tak nelámou, lesknou a jsou jemnější a krásnější :) a maska na vlasy je dobrá Crema rigenerante od mil mil. Stojí kolem 120Kč a je jí opravdu dost - 1000ml. Krásně se po ní češou vlásky a po dlouhodobějším užívání regeneruje vlásky. Nechávám si ji občas také přes noc působit. Hlavu zabalím sáčkaama a ráno umývám.

    OdpovědětVymazat
  16. díky za typ, chci si nechat narůst (opět)dlouhé vlasy pokaždé když dorostou do určité délky tak to nevydržím a ostříhám si je, pak toho lituji a nanovo čekám až mi dorostou, tak snad se mi to tentokrát vydrží. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Dobrý den,včera sem se nechala ostříhat.Měli to být jen konečky,a dopadla sem tak že mě kadeřnice ostříhala na lopatky,vlasy sem měla do půli zadku :( sem z toho úplně hotová,ještě v noci sem brečela.Potřebovala bych doporučit cokoliv ,po čem mi ty vlásky dorostou zase zpět.Připadám si bez nich jako bez ruká :((((

    OdpovědětVymazat
  18. Mám dotaz jak se užívá vlastně biosil plus? Doporučené dávkování je 1-2 tablety denně, tomu rozumím, ale zajímalo by mě, zda-li se tyto tablety musí zapíjet nebo jej užívám jako např. bonbony - nechám v ústech rozpustit. Děkuji za odpověď. :))

    OdpovědětVymazat
  19. A jak si vlastně používala tu lopuchovou vodu s bioharem? Všechno "dohromady"? :D :-)

    OdpovědětVymazat
  20. holky, pokud vam muzu doporucit jednu vec - nedejte na rady kadernic a nestrihejte se.. me takhle jednou pred lety nekolikrat odbarvovane a zehlene vlasy kadernice osvihala tak, ze jsem mela vlasy pod usi a vypadala jsem jak totalni idiot, ale podle ni to bylo ok.. do mesice jsem mela dvojaky a trojaky zpatky.. od te doby jsem presla na hnedou barvu, vlasy zehlim max. 3x tydne, nestriham se a vlasy uz mam pod prsa a podle me stale rostou :)) kdyz jsou nejaky konce roztrepeny, tak to stejne casem odpadne samo a obcas si vlasy na mokro zkratim o 1 cm, aby to vypadalo lepe :)

    OdpovědětVymazat
  21. Chtěla bych se na sampon od vichy se selninem.Myslíte,že bude u šampony u vichy stejně velký účinek na růst vlasů ,jako u šamponu Elseve?:)

    OdpovědětVymazat
  22. Mohli byste mi prosím napsat do komentářů odkaz na stránku kde se prodává ten šampon se seleninem?Nemůžu to najít a ještě bych se chtěla zeptat jak vyskoké je poštovné když se to objednává ze zahraničí:)

    OdpovědětVymazat
  23. Já ke kadeřnici nechodím ,protože vždycky když mi to ostříhala za 1) Jinak než jsem si přála 2) Řekla jsem max 8 cm asi ty kadeřnice nevidí rozdíl mezi 8 a 20 cm.. :D 3. OK přežiju to že to mám jinak ostříhané a i to že to mám o hodně kratší ,ale ty zuby co mi tam udělala mě děsně namíchli .. No a tet k věci místo kadeřnice mě stříhá moje teta je velmi zručná na to že je samouk ,ale před týdnem jsem udělala velkou chybu.Moje teta neměla vůbec čas a já jsem nutně potřebovala ostříhat vlasy ,protože už ten střih vypadal nudně . Tak jsem se rozhodla že dám kadeřnicím další šanci.Šla jsem do podle mého hodně luxusního salonu v Brně a čekala že se to určitě té mladé kadeřnici podaří .Ukázala jsem jí účes focený snad ze všech úhlů co existují a zeptala se jí jestli to dokáže ostříhat a řekla že není žádný problém že je to docela jednoduchý střih . Měla jsem vlasy až po prsa a ona mi to ostříhala tak že mám vlasy sotva po ramena ( ty vlasy podle toho obrázku měli být zkráceny max o 10 cm né o nejméně 15cm .A to ani nemluvím raději o tom že jednu stranu udělala delší než tu druhou )a chtěla za to 500kč já jsem jí teda řekla že s tím nejsem spokojená a ona že co bych za takovou cenu jako chtěla .Já jsem už neměla ani slov takže jsem radši vyplajzla 500Kč a nehorázně naštvaná odešla.A tet brouzdám po internetu a hledám cokoliv po čem by mi vlasy povyrostli .Tento článek mi jako jediný pořádně pomohl . :p

    OdpovědětVymazat
  24. TAk já mám vyzkoušené vše,až na ten šampon tedy. a Musím říct, že : Biosil jsem brala možná 3 roky a podstivě, vlasy mi rostly asi celkem rychle, ale padaly pořád šíleně...Obličej neustále samé beďák (nevěděla jsem, že je to jeho účinek) jinak nehty jsem měla nádherný...Ale jak jsem vysadila biosil, tak jsem myslela, že budu plešatá. Ale obličej se mi dal do kupy. Pak jsem si kupovala biohar... žádných účinků jsem si nevšimla...dal jsem zkoušela bioaquanol U a H.. hm.... taky nic.... Pak jsem zkoušela Z DM prášky na vlasy (hodně protěžované) zase nic... vlasy mi padaj v klidku dál.. Pak jsem začala používat lopuchovou, kopřivovou a lipovou vodu od alpy, ta mi možná malinko pomohla, začala jsem používat jiné šampony (timotei s růží z jericha,regenerační a pro lesk) jsem snima spokojená. Koupila jsem si masku na vlasy z avonu ty s kopřivou a nikdy jsem tam lesklé vlasy neměla, moje gynekoložka mi nasadila nové prášky (vreyu),ale tu mi teď rušej.a ta mi začala pomáhat vlasy mi už tolik nepadají, nemám nějaké extra pupínky, tak mi napsala bonaveru (?) tak uvidím, jo a jinak jsem si koupila kartáč z dm ten s štětinama. moc dobrá věc.

    OdpovědětVymazat
  25. ahoj,potřebovala bych poradit,když jsem byla malá měla jsem vlasy po zadek rodiče mě,ale nechali ostříhat po uši na mikádo a od té doby mi vlasy narostou maximálně po ramenna a konec,dál nejdou,hlavně jsou strašně objemové a když si je po umytí nevyfenuju tak ráno vypadám jak po praštění el.proudem..chtěla bych delší vlasy aspoň po prsa,zkoušela jsem biosil a nějaké šampony a nic nepomohlo,teď se chystám na lopuchovou vodu a na biohar,tak doufám at se mi to povede..kdyby jste někdo mel nejaky tip nebo aspon mi s tim trochu pomohl tak prosím odpovidejte! dekuji moc!!

    OdpovědětVymazat
  26. Měla jsem problém s vypadáváním vlasů a ani mi nějak nerostly. Takže moje kdysi hustá hříva je pryč a tak jsem se o přípravky na vlasy začala hodně zajímat. Biosil byl první po kterém jsem sáhla, ale k ničemu to nebylo. Pak následovaly různé masky a vitamíny. Nakonec se mi nejvíc osvědčil Reneval Neo. Asi po třech týdnech užívání jsem viděla první zlepšení. Dnes ho beru už 5 měsíců a moje vlasy jsou zdravé a vůbec nepadají.

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj holky, mam navic 3 sampony Elvive se Selenium. Pokud mate zajem, piste na email:lenkasurovcova@seznam.cz Diky!

    OdpovědětVymazat
  28. Prosím tě a jak jsi ten biohar aplikovala, já totiž nevím jestli ho musím použít vždy na stejné místo, tak děkuji každému za radu :)

    OdpovědětVymazat
  29. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  30. já používám alpecin a velice mi pomohl narostly mi vlasy o velký kus za pár měsíců

    OdpovědětVymazat
  31. Mít takové starosti aspoň na 5 minut,
    to bych si odpočinul :-D

    OdpovědětVymazat
  32. Poslední místo, kde se dá koupit Elseve se Seleniem je tady http://www.katja.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. blbost, da se koupit relativne pohodlne, jen clovek musi hledat
      http://www.nakupznemecka.cz/vipservices/eshop/3-1-Kosmetika/88-3-Sampony-damske/5/242-ELVITAL-ANTI-SCHUPPEN-SELENIUM-S-AKTIV

      Vymazat
    2. Vzhledem k tomu, ze komentar byl psany pred rokem, je dost mozne, ze sampon opravdu nikde nebyl. Tak proc hned blbost?

      Vymazat
  33. holky, mám doma jeden navíc a ráda ho za stovku pošlu dál, osobní předání v Praze na Letné. Koupila jsem si tři balení, používám ho dva měsíce a vlasy rostou pořád stejně. Na lupy a suché šupinky funguje dokonale, ale ten růstový efekt je asi individuální a já mám prostě smůlu. Kdyby měla nějaká pražanda zájem, ráda jí jedno 250ml balení prodám :)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*