sobota 18. února 2012

My Hair Care Routine

Některé z vás si psaly o mojí "hare care routine". Děkuju za tip na článek, tady ho máte :)

Začnu mytím vlasů. Vlasy si myju obden, protože se mi po vysazení HA trochu zbláznily a víc se mi mastí. Dřív mi stačilo mýt si vlasy po třech dnech, ale to teď bohužel nejde... Co mám ostříháno, myju si vlasy většinou ráno, při délce po pas jsem si je myla večer ( nepotřebovaly žádnou další úpravu jako ty přistřižené ). Použiju vždycky 2x šampon a pak kondicioner nebo masku. Když mám pocit, že potřebuju trochu regenerovat, použiju masku a nechám ji působit alespoň 5, ale nejlépe 15 minut.
Aktuálně používané výrobky :)


Po umytí vlasy NIKDY nedrhnu ručníkem, zabalím je do malého ručníku, nechám nasát přebytečnou vodu, pak je zabalím do většího ručníku a nechám vlasy ještě tak 20 minut zabalené. Používám nejradši svoje dva stoleté ručníky, protože mi přijde, že řádně oprané ručníky nejlépe nasávají vodu.
Seprané, ale skvěle nasákavé :D


Po vysušení ručníkem aplikuju do konečků trochu olejíčku, vlasy pročešu prstama a v předklonu je vyfoukám úplně do sucha. Pokud si chci nechat vlasy rozpuštěné, použiju žehličku na vlasy. Bohužel to stávající střih vyžaduje a můžu říct, že mě to dost štve, protože tím vlasy hodně trpí. Zlatá délka do pasu...
Široká a úzká žehlička a starší, ale skvělý fén :)


K česání používám kartáč s kančími štětinami kombinovanými s nylonovými hroty ( samotné štětiny mi vlasy nerozčešou ), na rozčesání před mytím a na vyčesání stylingových přípravků používám plochý kartáč s plastovými hroty. Řídký plastový kartáč používám na rozčesání mokrých vlasů, ale to dělám minimálně, mokré vlasy se velmi snadno poškodí. Tupírovací hřeben používám při žehlení, jednou rukou pramen projíždím hřebenem a druhou za ním jedu žehličkou. Hrot používám na rozdělení pěšinky. Vlasy nikdy netupíruju, příšerně je to ničí.


Když mám v plánu vlasy vyčesat, nanesu do nich nejdřív stylingový pudr Schwarzkopf Got2b Powder´ful ( milionový vynález! ), vlasy pak krásně drží, kde mají. Když je potřeba, vlasy přelakuju, v podstatě je mi jedno, jaké značky lak je, používám ho minimálně. Kupuju vždycky nějaký se silnější fixací. Na uhlazení neposlušných vlasů používám creme-gel od Nivey.


Rozpuštěné vlasy mám většinou první den po mytí, druhý den nosím culíka nebo drdol ( z toho mě ale během dvou, třech hodin bolí hlava a vlasy mě příšerně bolestivě tahají, mít hodně vlasů není vždycky výhoda... ). Doma pak vždycky nosím culík, drdol nebo nějaký skřipec, aby se vlasy nelámaly kvůli otírání se o záda a ramena + čelenku na ty moje pidiofiny :)))
Domácí hala-bala "úprava" :))
( čelenku jsem koupila před dvěma týdny v Rossmannovi )
Přeju vám všem hezký víkend! :)

38 komentářů:

  1. Od včerejška jsem konečka majitlkou Gestilu, nemůžu se dočkat, až ho dneska vyzkouším. :) Jinak si plánuju koupit kulatý kančák z DM (je taky kombinovaný).

    OdpovědětVymazat
  2. *konečně majitelkou - psala jsem ve spěchu :D

    OdpovědětVymazat
  3. Máš úžasný vlásky! :) Co bych za to dala!

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný článek ;-) Jen mě překvapilo, že si vlasy svazuješ jako prevenci proti lámání. Mám zafixováno, že se vlasy mnohem víc ničí, když je člověk nosí často různě zapletené, zagumičkované apod.,než když je nechá volně rozpuštěné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je potřeba používat měkké froté gumičky, takové ty velké, ty vlasy nijak nepoškodí, nepřeřežou a nepolámou :) Pro vlasy, resp. pro konečky je otírání se o oblečení ( ramena, záda, příp. židle ) docela zlo...

      Vymazat
    2. nechápu,proč je pro konečky špatné otírání se o záda. je to tím, že se při sunutí dolu vlas otevírá?

      Vymazat
    3. Protože se otíráním vlas mechanicky poškozuje na stejném principu jako při tupírování. Otevírají se šupinky vlasu, vlas se vysušuje a křehne.

      Vymazat
    4. Také děkuji za rozšíření obzorů. Ale i kdyby to bylo naopak, stejně bych se svazování vlasů asi nevzdala, protože čím je mám delší, tím víc mě rozčiluje, když mi visí kolem obličeje. Takže nakonec to je pro mé vlasy dobrá zpráva :-D

      Vymazat
  5. Parádní článek! Máš zkušenosti i s Tangle Teezer kartáčem? Já ho používám a zatím jsem spokojena :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Tangle Teazer jsem měla, ten klasickej, růžovej :D Za 1. se mi blbě držel a za 2. mi s ním nešly pořádně rozčesat vlasy. A elektrizovaly :/

      Vymazat
  6. Super článek! Já už se tebou a tvojí péčí inspirovala dávno :)

    OdpovědětVymazat
  7. díky moc za rady:) já taky myslela,že jsou vlasy poškozované stažením..takže super,že to vím! ten pudr Got2b mam taky moc ráda! teď mají akci na pánský za půlku!:-)asi v tom nebude rozdíl, možná ve fotce:D

    OdpovědětVymazat
  8. Marcelko, průšvih je při stažení v použitý gumičce. Ještě i dneska používají holky obyčejný kuchyňský gumičky, který vlas doslova přeříznou a zlomí. Nedoporučuju ani ty tenký silikonový. Dobroi zkušenost mám v gumičkama, kde je guma potažená bavlnou nebo prostě čímkoliv měkkým a pak tyhle velký froté, jako mám na fotce :)
    Možná to bude trochu pánsky vonět, ale to bych neřešila ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tyhle větší gumičky mám nejraději:) vlasy pak netahají..bolí to při sundávání..jen jsem vstala z postele už mam drdol na hlavě:D ale čelenky nedávám, protože mě pak z toho bolí hlava a za ušima. Spíš sponkou ofču nahoru. Joo to jsem pak kočka:D Kartáč se štětinama mám. Také mám ten mix štětiny a umělé hroty a vyhovuje moc:) akorát se tam dost drží mastnota, tak častěji musím mýt.

      Vymazat
  9. Možem sa spýtať ako čistíš tú kombinovanú kefu(štetiny, plast)? Ja mám tú istú a hrozne sa mi v nej usádza prach..Nemáš nejaký trik? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tupírovacím hřebenem vytahám vlasy, namočím kartáč, vezmu starý kartáček na zuby, dám trochu šamponu ( dávám ten Loreal Intense Repair, ale jen kvůli vůni :)) a pročistím tím kartáčkem. Opláchnu a nechám vyschnout :) Prach se v tom drží, to je pravda. Hlavně s ním nevyčesávat lak, gel a podobně, vysušuje to ty štětiny... Snad jsem pomohla :)

      Vymazat
    2. * tou kovovou částí tupírovacího hřebenu vytahám vlasy...

      Vymazat
    3. zrovna jsem se chtěla zeptat jak čistíš:D tak mam odpověď. Také mám starý kartáček na zuby a pak šampónem. Jak často ho vymýváš?

      Vymazat
  10. Článek se mi moc líbil a fotka hala-bala taky! :-))

    OdpovědětVymazat
  11. Krásná vlaso-sbírka, tu bych brala hned :)

    OdpovědětVymazat
  12. Teda...nádhera...překvapilas mě tangle teezerem, jsi snad první, kdo si na něj stěžuje, jinak čtu samou chválu....sama pořád váhám s objednávkou, vadí mi právě to, že nemá rukojeť....

    Taky ručníkem nedrhnu vlasy, jen nechám do něj vodu vsáknout a nějakou dobu na hlavě....většina kamarádek si češe vlasy ještě mokrý, brrr. Takže jsem si připadala jako exot, jsem ráda, že to má někdo stejně...proč ses nechala vůbec ostříhat? Nejspíš jen pro změnu, co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) No, já si stojím za tím, že na hustý vlasy TT prostě není. A absence rukojeti mi vadí opravdu hodně.
      Proč jsem se nechala ostříhat? Protože jsem blbá :D Strašně jsem toužila po změně a odlehčení hlavy a teď hořce lituju, nejradši bych si je nějak nalepila zpátky :D Naštěstí mi rostou vcelku dost rychle, tak snad se zase brzo dostanu k původní délce :)

      Vymazat
  13. Ahoj, chválím krásnou vlasopoličku, mohu se zeptat, kde jsi sehnala ten Elseve?

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, tak jsem se po pročtení Tvého blogu nechala trosku inspirovat, zabrousila jsem na feelunique.com a hned jsem si objednala nekolik vyrobku znacky Redken :). Mam od prirody takove "nijak" hnede vlasy, ale nechavam si pravidelne melir, cimz se mi vlasy hodne nici. Uz se tesim az balicek dojde a vsechno vyzkousim :)). Hrozne rada nakupuju vlasovou kosmetiku... Pritel pak jen obraci oci v sloup, kdyz vidi co jsem si zase poridila :).
    Preju hodne napadu na clanky a spoustu dalsich ctenarek :).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  15. Tý jo, tobě to sluší! :-O Bude i portrét? Z profilu mám chabou představivost ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, někdy možná jo, ale já to s těma portrétovkama moc neumím, obvykle se tvářím jako tydýt, když mám koukat do foťáku :D

      Vymazat
  16. Dobrý den :-) koukám na Váš blog a paráda :-) moc se mi líbí a je velmi přínosný :-) ráda bych se také zeptala, kde se dá sehnat ten šampon Elseve, co máte na fotce vlasopoličky :-D já ho totiž nemůžu nikde sehnat :-( mějte se pěkně a bude se moc těšit na Vaše další příspěvky, Katka

    OdpovědětVymazat
  17. Také se přidávám k dotazu na Elseve. :) A ještě bych se chtěla zeptat, jak často střídáš šampony, když máš tolik druhů? :) Děkuji a přeji hezký den.

    OdpovědětVymazat
  18. Šampo nmi přivezla kamarádka z Německa a sehnat se dá i v UK :) V ČR je jeho sehnání bohužel skoro nadlidský výkon :(
    Šampony střídám každé mytí, praticky nikdy nemyju ve dvou dnech jedním šamponem, dělám takové "kolečko" a vystřídám vždycky postupně všechny šampony :) U regenerace to mám jiné, třeba teď dost často používám po umytí Loreal Intense Repair, protože mám chvilku po melíru a nechci, aby se mi vlasy olámaly :)

    OdpovědětVymazat
  19. Kvalitní výbava a kvalitní vlasy. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, moc děkuju za blog :-) Chtěla bych se zeptat,jak si spokojená s žehličkou od remingtonu shine therapy? Je to myslím ona, ne?

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj pomohla ti ta maska Gestil Wonder nebo stojí za nic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak nic našla jsem Tvojí "recenzi" :)
      Asi to koupim a uvidim, jastli ty potvory přestanou padat :)

      Vymazat
  22. Já si teda bohužel myslím, že v tomhle případě je vlasopéčový článek trošku zbytečný, protože bez kvalitního genetického základu nepomůže ani svěcená voda. Asi ano, asi bys bez své péče měla vlastní vlasy v o fous horším stavu vzhledem k zásahům, který na nich provádíš (pravidelný melír), nicméně máš řadu výhod: vlasy silné, zdravé, pevné (byť nepoddajné dráty, ale na jemných vlasech nedrží zrovna tak žádný pokus o účes), nepodepisuje se ti na nich zas tolik melírování (znám lidi, co si jednou dojdou na melír a už je to na vlasech poznat), vlasy se ti netřepí (chodit ke kadeřníkovi na konečky jenom jednou za půl roku si může dovolit málokdo) a navíc ti rychle rostou. Někdo, kdo má vlasy slabé, křehké, lámavé, pomalu rostoucí, je bude mít do pasu sotva...

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*