pátek 28. září 2012

Nedělní odpoledne se štěňátky :)

Krásný páteční večer :)

U jednoho z nedávných příspěvků byl komentář s poznámkou, že na blogu nebylo dlouho nic o psech :) Není problém! :D

Minulou neděli jsem byla na návštěvě u naší chovatelky v Nové Pace, mají osmitýdenní labradoří štěňátka a já si jako vždycky nemohla nechat ujít pomazlení s mini-čeníšky :) Miluju labromimina, jsou "oráchlá", nebojí se, je s nimi ohromná sranda a já bych si je vždycky nejradši odnesla domů, všechny! :D 

Štěňátka byla původně tři, černý kluk je už u nových majitelů, pomazlit jsem si mohla hnědého kluka a černou tlusťoučkou holčičku :D

Snad nebude vadit, že je fotek víc, nejde vybrat jen něco :)




















A takhle to vypadá, když se 4 zvědaví psi zaseknou nad jednou bílou flegmatickou kočičkou :D 



Mějte se krásně :)



55 komentářů:

  1. Ty jsou nádherní. A ty už nemáš ty velký?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný, že mám :) Moje zrzavá princezna je na první fotce a zbytek - kluci, si lebedil u stolku s kávou a moučníkem , jak jinak :D

      Vymazat
  2. Moje prvotni reakce je notne infantilni, tak tu sem davat nebudu... jsou desne rozkosni, az ja budu mit jednou cernou fenku labradora...ach ach! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mafi, já jsem notně infantilní při každý návštěvě, mozek nechávám v autě a pak už jen šišlám a mám hlas o tři oktávy výš :D
      Taky bych chtěla černou fenečku :)

      Vymazat
    2. Tak nejak podobne vypadam i znim i ja :D Ja bych tedy idealne chtela ceskoslovenskeho vlcaka, ale rika se, ze neni idealni pro ty, co psa jeste nemeli. A labradorovi se odolat neda.

      Vymazat
    3. ČSV pro začátečníka fakt není, jeho povaha je hodně ryzí a chce to opravdu zkušenýho pejskaře...

      Vymazat
  3. Labromiminka jsou prostě nejkrásnější stvoření na světě, to mi nikdo nevymluví :-))

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou krásný štěnátka, taky bych si je hned vzala domů:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si dala stopku při tom třetím kousku, co mám doma, nicméně chuť schovat jedno pod bundu mám vždycky :D

      Vymazat
  5. jsou úžasní, my máme doma 11měsíčního pejska zlatého retrívra a klidně bych brala i dalšího rošťáka ale v bytě to jaksi nejde :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Jéjda, my máme doma dvě labradorky, Nany a její dcerku Sherry.. Ta stará je už po 4. nechtěně "těhotná" s nějakých křížencem, mladá se k ní přidává a její štěňata si dokonce přivlastňuje, ale stejně i nečistokrevná štěňátka sou úžasná.. Ale nejvíc se vždycky bojím toho, aby se prodali, a aby se dostali do dobrých rukou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 4x nechtěně nakrytá? To se mi moc nelíbí teda...

      Vymazat
    2. To máš Ivi stejné, jako když je ženská 4krát omylem v tom :-D

      A za pejska zodpovídají páníčky, v tom to má hafák jednodužší. Není problem jit na kastraci, nebo nenechat fenu jen tak lítat po venku.. A pokudano, doporučuji majitelum s takovouto zodpovednosti radeji poridit rybicky..

      Vymazat
    3. Jako jednou, ale stalo by se mi to poprvé a mažu k veterináři nechat ji vykastrovat. Psy jsem doma měla, teď už mi časové možnosti teda nedovolí, ale něco o nich vím a myslím si, že čtyřikrát nechtěně na cestě štěňátka značí pěkně nezodpovědného majitele. Sice mám momentálně jiné zvířátko, ale asi to tak nějak bude obdobné jako u psů, tu fenku nebude taky vhodné nakrýt úplně kdykoli a jakkoli, řekla bych. Té fence zrovna neprospějete. Z pozice chovatele by mě k podobně pragmatickému kroku jako je kastrace vedla už jenom tvrdě racionální úvaha: "Co já s těmi štěňaty budu dělat." Sorry, ale křížence si můžu vzít v útulku a ještě udělám dobrý skutek, z pozice budoucího majitele bych se ptala, co máte za pejsky, jestli jsou čistokrevní s PP a pokud ne, tak kde jste je vzali? Jakmile bych slyšela, že chcete prodávat nečistokrevná štěňata, protože jste si pořídili psa, kterého nezvládáte uhlídat a vznikla vám "omylem", tak bych prchala hodně daleko.

      Vymazat
  7. Ta poslední fotka :D:D:D Achjo, když jsou malí, tak jsou stejně nejlepší ♥

    OdpovědětVymazat
  8. No ta jsou teda! Mimísci roztomilí :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já je chci domůůů! Všechnýýý! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Všechna štěňátka jsou nádherná. A tyhle jsou extra sympatické tlamičky, taky bych se s tím hned pomazlila :)

    OdpovědětVymazat
  11. Úúúúúááááá!! Já se chci taky mazlit se štěňátkama ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Úplně jsi mě dojala! :) Není to ani měsíc co nás opustila psí kamarádka! A tak teď okukuju inzeráty a fotky štěnátek den co den! :) Jen jak rozhodla mamina, musím s pořízením "nového" kamaráda počkat na jaro! :( Do té doby se asi nad podobnými obrázky štěňátek uslintám! :)
    Jsou rozkošní! ♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jane, moc mě mrzí vaše ztráta psí kamarádky :( Držím pěsti pro výběr nové psí parťačky, kdybys pak potřebovala poradit nějakou chs, klidně se na mě obrať :)

      Vymazat
    2. Ahojda :) Děkuju za nabídku, ale já asi nebudu vybírat psa z chs ;) Finanční důvody nám psa s PP nedovolují, takže budu hledat spíš pejska za "přijatelnou" cenu, ale hlavně pejska, který bude zdravý, čilí.. však víš jak to myslím ;) Prostě psa, do kterýho se zamiluju na první pohled. Teď mě kdyžtak oprav, ale já mám nějak zafixováno, že pes z chs je s PP, po rodičích šampionech atd. a to já nepotřebuju. :) Vystavovat ho nebudu, chci jen psího kamaráda, teda kamarádku na procházky, mazlení, bláznění po venku atd. :) Takže si myslím, že pes po rodičích šampionech je pro mě víceménně "zbytečnost". :) Snad pochopíš, jak to myslím! ;)

      Vymazat
    3. Jsou chovatelské stanice, které chovají pro radost na psem, kteří jsou uchovněni, ale nevymetají výstavy, od čehož se odvíjí i cena štěňat. Pes s PP není psem, se kterým se musí na výstavu, ale pes, který má rodiče s prokazatelně stabilní povahou, standartním exteriérem a zdravýma kyčlema, loktama. Pokud se tedy bavíme o retrívrech jako takových, všichni mají stejné podmínky pro uchovnění. U retrívrů důrazně nedoporučuju koupi pejska o množitele, bez PP. Pejsci bývají nemocní, labilní a často probíhá příbuzenská plemenitba. Mimoto feny rodí každé hárání, takže ani nemá pořádně co prckům dát. Při chovu s PP hlídá podmínky chovu tzv. poradce chovu, který chovatele navštíví a udělá zápis. Fena nesmí rodit častěji jak každé druhé hárání, nejpozději v osmi letech. Šteňátka jdou od maminy až min. 50. den života a samozřejmě se sepisuje kupní smlouva. Většina chovatelů i přistupuje na prodej na splátky.
      Opravdu si to dobře rozmysli, kup psa s PP nemá s výstavami nic společného, je to jen možnost, kterou ti PP dává.
      Pohybuju se kolem labíků a zlaťáků skoro 10 let a viděla jsem, co všechno se dá koupit jako GR, LR bez PP a jaké pak byly zdrav. a povahové problémy...

      Vymazat
    4. Tak jsem zase o něco chytřejší :) říkala jsem že tomu moc nerozumím :) Jenže i tak, co jsem koukala, tak se retriever s PP pohybuje od 10 000, a to si prostě za psa nemůžeme dovolit dát, ani kdyby to bylo na splátky. Proto hledám levnější alternativu psa. tedy bez PP no. Ale kdo ví, třebas zase skončím u kříženečka, jako jsme měli teď :) Ale díky za osvětlení ;)

      Vymazat
    5. Jasně, může se vám stát, že si někdo po rodičích s PP pořídí štěňátka a z nějakýho důvodu se štěně dál do chovu nehodí, takže nabídne levněji. Alespoň PP u rodičů vyžaduj, když ne u štěněte. Pes bez papírů, po rodičích bez papírů je blbost. Nemáte záruku ničeho. Pes může být nemocný, může mít zdravotní problémy, jimž by šlo předejít, kdyby se fenka nakryla prostě ve vhodnou dobu, s vhodným pejskem. To nezkušený chovatel s čistokrevnou fenkou, kterou nemá uchovněnou, nezvládne i kdyby to v zásadě nemyslel špatně. A pak jsou samozřejmě programoví množitelé, co to možná nevědí, možná i vědí a je jim to fuk a množí štěňata jak na běžícím pásu. (Ač se nevěnuju oficiálně přímo kynologii, něco o zvířatech, o chovatelství obecně vím, psa jsem měla.)

      Vymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty seš prdlá :D
      Ten Adam je úžasnej, mi úplně zatrnulo...

      Vymazat
  14. Ti jsou šikovní, jde vidět, že to budou pořádni rošťáci :-D

    jen tak dál, klidně více fotrk s hafákama :-*

    OdpovědětVymazat
  15. Ty jsou tak sladcí, u většiny pejsků bych chtěla, aby jako štěňátka vypadaly pořád :D.

    OdpovědětVymazat
  16. Pred dvomi rokmi som sa do podobného zalúbila na návšteve a takéhoto mazlíčka si zobrala domov. A aj keď už má náš "malý" 2 roky, tak aj tak často na neho infantilne šišlám, keď on má stále taký šteňaťovský kukuč.

    OdpovědětVymazat
  17. Jéééé to je nádhera :D Hned bych se s nima chtěla pomazlit, miluju šťěňátka! :-) Já mám zatím jenom jorkšírka, protože bydlím v paneláku. Pokud se někdy poštěstí barák, určitě bych chtěla labradora :o)

    OdpovědětVymazat
  18. Ivi, to jsou ňuňánci!!!! :* :*

    OdpovědětVymazat
  19. Článek jsem objevila včera před spaním na telefonu... No, áchala jsem ještě ve spaní :-D Jsou vážně úžasní. Myslím, že nejsem jediná, kdo by uvítal častější články o hafanech :-))

    OdpovědětVymazat
  20. Och, tie su rozkosne..vyzeraju ako mali medvedikovia :) a tie vypasene pacicky...no nu nu nu :D

    OdpovědětVymazat
  21. Jsou nádherní... pro tu černou slečnu bych si do Paky dojela, kdybych na ni měla čas a neokupovali mi byt kočky :-D

    Přimlouvám se za častější psí články :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Premyslim nad nejakym sofistikovanym komentarem a napada me jen: ňu ňu ňu ňu ňu ňu ťuťuňuňu ťuťuňuňu..., tak to tak necham, jsou proste ťuťuňuňu, hned bych si je pomuchlala :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Ňuňuuuu, já chci aspoň jednoho domů :))

    OdpovědětVymazat
  24. To jsou krásní budulínci! Ňaf a blaf :DD

    OdpovědětVymazat
  25. Ti jsou boží, hned bych si jednoho vzala. :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Ty štěňátka jsou úžasná, taková roztomilá a akorát na pomačkání :)

    OdpovědětVymazat
  27. nádherná štěňata, na takovýhle fotkách asi budeme ujíždět většína z nás, pejskařů :)a infantilní tutuňuňu tedy vynechávám, i když to dá zabrat ;)

    OdpovědětVymazat
  28. strašně krásní :)) pamatuji jak jsem si dovezli tu naši pricezničku taky bla taková kulaťoučká a ty její zelené oči(mimichodem je hnědá) a je to darebačka:))

    OdpovědětVymazat
  29. DOKONALÝ,krasný.Miluju pejsky,mám doma tedy jen 2 :) Tyhle fotečky jsou vážně nádherný! Mischa

    OdpovědětVymazat
  30. Ti jsou opravdu nádherní :)!!!

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*