neděle 23. září 2012

Něco málo o odrůstání mikáda :)

Krásný nedělní večer :)

Doufám, že jste měli tak skvělý víkend jako já a že nejsem sama, komu se příšerně nechce zítra do práce :) Ale čeká nás prodloužený víkend, tak snad nám ten pracovní týden rychleji uteče ;)

Přemýšlela jsem nad tématem dnešního článku, projížděla e-maily od čtenářek a protože se dotaz na úspěšné odrůstání mikáda několikrát opakoval, rozhodla jsem o tom něco málo napsat :)

25. října to bude rok, co jsem shodila půl metru vlasů a šla na mikádo. Jak jsem v ten moment byla nadšená, tak si teď myslím, že mě postihla vlčí mlha a já se dočista zbláznila... :D 

Kdo si nikdy nenechal ostříhat dlouhé vlasy, ten na tohle téma řekne - "no co, v tom není žádná věda, tak si prostě nenechám stříhat vlasy a ony dorostou." 

Jasně, že ano. Vlasy rostou samy. Ale proto, aby dorostly zdravé a pěkné, už se něco udělat musí. A speciálně pro odrůstání mikáda pár pravidel platí:

1. pokud chcete, aby vlasy dorůstaly rychle, tzn. aby se nelámaly a netřepily, je potřeba používat kvalitní olejíčky a séra určená pro konečky vlasů. V momentě, kdy mikádo doroste do délky takové, že se vlasy otírají o ramena, jsou konečky vlasů vystavené mechanickému poškození. Takže olejujte, sérujte, vyživujte, hydratujte. V tuhle chvíli to vlasy hodně potřebují.

2. jak to půjde, vykašlete se na žehlení a foukání. Mikádo je příšerný střih. Je hezký, elegantní, slušivý, to ano. Vyžaduje ale mraky času na úpravu. Je potřeba foukat, podtáčet, žehlit. A to všechno vlasy ukrutně ničí. V kombinaci s otíráním o ramena je to pro konečky prakticky devastační. 

3. jestli vám sluší culíky, pak noste culíky ( drdoly, motance ), dokud vlasy nepoporostou do délky, se nebudou opírat o ramena. 

4. samozřejmě nic nezkazíte kvalitní vlasovou kosmetikou, v případě potřeby regenerační, ideálně hydratační. 

5. nenechávejte si vlasy prostříhat. Odrůstající mikádo není sice nic hezkého, ale peříčkově sestříhané vlasy se víc lámou a vy pak máte dojem, že vůbec neodrůstají - co doroste nahoře, to se dole ulomí. 


To je asi tak vše, co mě napadá. Sama se těmi radami řídím, ale já jsem tak trochu vlasomaniak a mě to vyloženě baví :D Takhle vypadala délka vlasů v den ostříhání a dnes, 11 měsíců od ostříhání. Doufám, že do roka budu tam, kde vloni 1. října :D 


A můj cíl, který už všichni velmi dobře znáte :)


Ještě byl dotaz na různobarevnost vlasů na jednotlivých fotkách - já mám barvu pořád stejnou, hodně ale záleží na světle a foťáku, který se použije :)

Držím pěstí všem, kteří jsou právě ve fázi dorůstání :))

Mějte se krásně :)

76 komentářů:

  1. Ahooj, páááni, tak to koukám. Je vidět, že Ti vlasy dorůstají dosti svižným tempem. To asi bude více jak centimetr za měsíc (co bych dala i za ten centimetr). Vlasy Ti tedy upřímně závidím, a myslím, že nejsem jediná. Mám vlasy tak trochu "každej pes jiná ves", a pokud se nevyžehlí, nenatočí nebo jinak tepelně neupraví, vypadají hrozně (motance, copy a jiné prapodivnosti na hlavě jsou tedy poslední dobou nezbytné). Vzhledem k tomu, že však byly dosti zničené, rozhodla jsem se s tepelnými úpravami po špatných zkušenostech zkoncovat. Občas si sice vlasy vyžehlím, ale už se o ně také náležitě starám. Naposledy jsem si vlasy vyžehlila ten den, kdy jsem byla u kadeřníka, a to proto, abych zjistila, co mi na té hlavě vlastně zbylo :-D (bylo potřeba odstranit zničené konce). Každopádně tvými radami se řídím a musím Tě pochválit, dalo by se říct, že jsi má motivace, protože bych takové krásné vlasy taky v budoucnosti chtěla mít. Měj se hezky a rychlý růst vlasů přeji ! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábi, měsíčně to mám obvykle tak o dva cenťáky.
      Mám výhodu "hřebíků", který se od určitý délky nemusí nijak upravovat, protože se vlastní vahou narovnají. Mám ale zase útrum s nějakými loknami a tak podobně, protože mě prostě nic nedrží. Ani s tunou laku :D
      Jsem ráda, že jsou moje rady k něčemu dobré a držím ti pěsti, aby z tebe byla brzo krásnovláska :)

      Vymazat
    2. Já mám vlasy dlouhý skoro po pás, vždycky jsem si takový přála (a nikdy neměla) a strašně mi vadí to, že se mi vahou přestaly vlnit a nedrží ani vlny z natáček a kulmy :-( a přesně-ani s tunou laku :-D něco za něco no :-)

      Vymazat
  2. A jak často zastřihuješ a o kolik? Jinak tvoje vlasy jsou krásný v každý délce :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dorůstají ti velice rychle! Já jsem si je taky ostříhala. Když mi konečně dorostly, tak jsem je zase ostříhala a teď je zase nechávám dorůst.

    Pevně doufám, že mě už žádné velké stříhání ani nenapadne :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám, že už mě tyhle blbý nápady nepostihnou :D

      Vymazat
  4. Podle mě, tě to mikádo postaršovalo. Mít vlasy jako ty, tak si pískám, protože případ "co naroste, se hned dole ulomí" sedí přesně na mě. Jako menší jsem měla mikádo (děsně mi neslušelo), které jsem sestříhala, protože mám jemné vlasy bez objemu. Niky by mě nenapadlo, že to může být i tím. Takže moje vlasy mají konstantní délku, za to nehty bych mohla pilovat každé 4 dny :D
    Přeji hodně štěstí a ať brzy dojdeš svému cíli :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím :)
      No vidíš to a mě nehty nerostou vůbec :D Jak se někde něco ulomí, trvá to měsíc, než to doroste...
      A děkuju :

      Vymazat
  5. Máš nádherné vlasy, jde vidět, že se o ně patřičně staráš!
    Já jsem taky přesně před 11ti měsíci udělala botu a nechala se ostříhat na minimikádo. Je fakt, že jsem ty vlasy měla jako cancoury, takže nebylo zbytí. Teď je mám sotva po ramena, protože jsem si idiotka nechala nastavit vlasy a to se samozřejmě projevilo! Teď už se snažím pravidelně používat kvalitní olejíčky, séra a nevím co, a vypadá to, že do roka bych mohla být kvalitní dlouhovláska! :)
    Zapojte se do Giveway a vyhrajte parfém od Guess! 2nd Giveway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Držím ti pěsti, ať je z tebe dlouhovláska co nejdřív! :)

      Vymazat
  6. wow mas krasny vlasy!!
    http://sienastyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Dostat se s vlasy pod ramena stojí hodně přemáhání a péče. Samotné mi to nikdy nešlo, až tak rok a půl zpět jsem se "hecla" a vida, teď už je mám do půli zad. Sice ošklivě sestříhané(prostě rovně střihnuté jsou najednou hustější..)a konce sem tam suché, ale snažím se. A díky patří i tobě, Labradooro, jak už asi posté zaznělo, jsi inspirací :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda taky nemám ráda rovný střih...
      A opravdu hodně mě těší a vážím si toho, že jsem pro někoho inspirací!

      Vymazat
  8. No teda, jenom zírám! Tak krásný vlasy jsem neviděla ani nepamatuju!

    OdpovědětVymazat
  9. Dopr*, jaktože ti vlasy rostou tak strašlivě rychle???? Mě by za 11 měsíců dorostly tak o 11 mm :D :D :D Nenávidím tvoje vlasy!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, tvoje vlasy prostě žeru, pro ně bych vraždila!!! Moc ti to sluší. Mě se vlasy hodně třepí i lámou a to používám kvalitní kosmetiku i olejíčky - vždycky k tobě kuknu a neodolám, musím též vyzkoušet. Ale mě to prdlajs pomáhá. Myslíš je to i díky hormonálním změnám? - já mám všechno nějak rozházené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, že jo! Hormonální nerovnováha se odrazí vždycky především na pleti, vlasech a nehtech :/
      Doporučuju Leros Ženský čaj nebo čistý kontryhel :)

      Vymazat
  11. Teda Ivi..to není možný.. takovej fofr..
    To rychlost dorůstání ti strašně závidím.. Vždyť už máš krásné dlouhé vlasy a já se furt plácám někde u ramen :D

    OdpovědětVymazat
  12. No jo, já vlasy nechávám růst, ale vždycky se na určité délce "zaseknou" a dál nerostou.. Jo a jen tak mimochodem - WOW, tak krásné vlasy máš!

    OdpovědětVymazat
  13. Heh, toto poznam, mavala som vlasy po zadok, kucerave az svet, tiez som sla na mikado :D Mne akosi nevadi, ked dam dole pol metra z vlasov.. Len potom pocuvat priatela a mamu, ako sa stazuju :D Ale dva roky po a vlasy su znova po zadok :)

    OdpovědětVymazat
  14. Kočko moje, nádhera! A já si říkala, jak už mi to pěkně poporostlo a ty ukážeš tohle :D. Délku máš super, teď už si jen můžeš užívat každý další cm ;).

    OdpovědětVymazat
  15. Boze, to su nadherne vlasy...wow, klobuk dolu!
    Mikado som mala svojho casu aj ja a to ze to zerie kopu casu je svata pravda ... ak som sa na to vykaslala co len jedine rano, kazda strana vlasov sa mi tocila inak plus to, ze mam vlnite vlasy, tomu vobec nepomahalo... proste u mna uz radsej nie :-).

    OdpovědětVymazat
  16. náááádherné vlasy!ani nevíš co bych za ně dala :) já už mám cca 6let stejnou délku a ne a ne mi narůst delší vlasy :-/ ikdyž já si vlasy denně žehlím,takže se asi není čemu divit :-/ můžu se prosím zeptat co používáš za olejíčky,séra,nejoblíbenější šampon,maska atd. moc děkuju za odpoved!

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj, jaký olejíček používáš nejčastěji?
    A je rozdíl mezi Kerastase Elixir Ultime 50ml a 125ml?
    Slyšela jsem, že ten menší je větší koncentrát = účinější, a proto také tak drahý ve srovnání s tím větším.
    Bohužel nevím, co je na tom pravdy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď Absolut Repair Cellular :)
      S tím Elixirem mi to přijde jako nesmysl, spíš je to prostě jen malé a velké balení.

      Vymazat
  18. Ahoj! Ja jsem mela dlouhe vlasy pod prsa, zvrchu blond a zespoda cerne podbarvene, a pak me ruplo v bedne a chtela jsem po cele hlave platinovou blond :)te jsem dosahla, ale s tim sly pryc i me dlouhe vlasky, vydrzela jsem rok a nyni zase touzim po dlouhych vlasech a nechavam rust a presla jsem na melir. Vlasy mas moc krasne, zavidim ti hrebiky, ja jich mam sice hodne, ale jemne, tak mi litaji kolem hlavy. Preji spoustu narostlych centimetru!

    OdpovědětVymazat
  19. Taky jsem teď začala na vlasy používat olejíčky,no spíš olejové zábaly před mytím.V poslední době mám suché vlasy a po olejovém zábaly si vlasy blahem chrochtají :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti závidím, já oleje na suchý vlasy používat nemůžu, mně vlasy paradoxně vysušují :/

      Vymazat
  20. Me se to dlouhe mikado strasne libi, sama o nem premyslim. ALe prijde mi, ze vypada dobre jen rovne a me se vlasy dost krouti, takze bych to musela porad zehlit a na to ja nemam ani cas ani naladu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli tě nebaví upravování vlasů, tak to nikdy nedělej :D Mikádo je na tohle děsný.

      Vymazat
  21. tohle není možný :-) je to fakt nádhera! jsem zelená závistí :-) já sundala prodloužený vlasy na začátku prázdnin, vlasy OK, jen rostou pomalu .-)

    OdpovědětVymazat
  22. Ahojky vlásky máš opravdu krásné:-), ale myslím, že je to kombinace dobré péče i genetiky páč já na vlasy zkoušela kde co a některé výsledky stály za prd. Nejlepší péči mi prokázal Gestil Wonder.. jinak nevím mám teď také setříhané mikádo, aledelší a konce se mi od toho setříhání kroutí.. achjo chtěla bych taky dlouhé.. jím hodně vlákniny a dbám si na starvu a celekm stříhám konečky, ale zdá se mi, že moc nerostou... taky mám vlasy hodně takové tvrdé a hrubé- teď je mám promelírované, ale tvrdé a husté byly vždy. neporadila by si mi něco, aby byly hebčí a lesklejší? díky :-) Ivča

    OdpovědětVymazat
  23. Opravdu nádherný vlasy, závist... :) Potřebovala bych poradit něco účinného na roztřepené konečky :D já se těch vlasů prostě nedokážu vzdát :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě hodně funguje ten olejíček od Lorealu - Absolut Repair Cellular, ale vůbec špatnej není ani ten od Avonu se zeleným víčkem :)

      Vymazat
  24. Máš krásné vlasy, já šílím i u pěti centimetrů dorůstání, protože mám vlasy stále krátké a jak něco naroste, tak mě toho kadeřnice zbaví :(. Také hodně lituji, že mi nesluší jakkoliv vyčesané vlasy, ale snažím se alespoň doma :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenech si to tak radikálně stříhat, buď jen centimetr a nebo se na zastřihování chvilku vykašli, obrň se trpělivostí a ono to pomalu půjde ;)

      Vymazat
  25. Jé máš moc krásné vlasy... mikádo bylo pěkné, stylové.. :) ALe koukám, že Ti narostli za těch 11 měsíců docela dost :) A jsou pěkně husté, viď?? :) Super..!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, taky jsem koukala, že poporostly o velkej kus :) On to člověk nevidí, dokud to neporovná :)
      Vlasů mám naštěstí hodně ;)

      Vymazat
  26. ahojky, ukážeš nám někdy obličeeeejj??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono moc není o co stát :D
      Ale něco málo obličejové bys tady na blogu asi objevil/a ;)

      Vymazat
  27. Téda nestačím čučet, jak moc rychle ti rostou. Máš zdravý, překrásný vlasy, závidím! :) Já jsem si v březnu musela nechat zkrátit vlasy na mikádo, protože jsem je po zimě měla hrozně zničený a kadeřnice mi řekla, že jestli je chci mít zase zdravý a hezký,tak to musí vzít o pořádnej kus. Předtím jsem je měla kousek pod prsa. Mikádo se mi na mě vůbec nelíbilo, neslušelo mi a já jsem hledala způsoby, aby rychle rostly. Zkoušela jsem biosil,ale moc mi to nepomohlo, u tebe na blogu jsem četla o Bioharu, tak ho zkusím :). Taky se o vlasy starám daleko víc než předtím,používám kvalitní přípravy, různý olejíčky, ale přijde mi, že čím víc se o ně starám, tím jsou horší, už jsem celkem zoufalá. Vlasy mám jen kousek pod ramena, a přijde mi, že dál nechtějí růst, mám furt stejnou délku už pár měsíců.
    Koukám na tvý vlásky furt dokola, nemůžu se vynadívat! Nádhera... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, Biohar je vážně dobrý, zkus ho :) Když už nic jinýho, hodně po něm houstnou vlasy :)
      A díky moc :)

      Vymazat
  28. Také nádherné vlásky, kebyže mne tak rastú vlasy ako nechty :))

    OdpovědětVymazat
  29. Krásné vlásky :) taky jsem se jako mladší nechala ostříhat na mikádo, už bych to neudělala.. i teď vždycky když jdu od kadeřnice tak si několik dní říkám, že to mám zase hrozně krátký :D Jak často si necháváš zastřihovat konečky? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou za půl roku tak o dva, tři centimetry, jen to nutné zlo :D

      Vymazat
  30. Jojo, dorůstání vlasů bohužel moc dobře znám a je to vážně opruz :((( Ale ty máš vlasy nádherné a vypadají opravdu zdravě :))

    OdpovědětVymazat
  31. To tedy koukám,jak rychle ti rostou vlasy.Máš je moc hezké:)

    OdpovědětVymazat
  32. Nádherné vlasy! Boží! Včera jsem se taky nechala trošku ostříhat;-)

    OdpovědětVymazat
  33. Dokonalé a k tomu rychlo-rostoucí vlasy!!Nádhera.Já i kdybych se 100 x řídila Tvými radami,tak moje vlasy stejně porostou pomalu a k tomu se lámou :( byť jsem také ulítlá na péči o vlasy,kterou jim dopřávám.Mischa

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj,
    též musím říci, že máš krásné vlasy. Dle mého názoru až moc světlé, ale hlavní je, aby se barva líbila Tobě, že?
    Na téma mikáda bych ale ráda řekla, že vůbec nemusí být náročné na úpravu. Já jej již asi rok či něco málo přes rok mám a nemohu si stěžovat. Jsem na úpravu vlasů děsná.
    S tímto účesem mi však stačí umýt a nechat uschnout. Fén používám jen v zimě, když pospíchám, žehličku ani nic jiného na vlasy nevlastním. Vlasy mám tak skvěle ostříhané, že polosuché učešu jak chci mít pěšinku a je to. Skvěle drží a to mám pět vlasů jemného blond chmýří. Opravdu nic složitého! Záleží jen na kadeřnici a má je úžasná.
    Měj se moc hezky ať se Ti daří, Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko :)
      Ona je ta barva trochu proměnlivá, záleží na tom, jak často používám silver, pak jsou světlejší. Když ho odložím do skříňky, pak vlasy pomalu trochu ztmavnou do takové plavé :) Líbí se mi obojí :)
      K tomu mikádu - to je právě ono. Pokud máš vlasů miň, pak je mikádo dost nenáročnej střih. Pokud máš ale vlasů hodně, pak se mikádo chtě nechtě upravovat musí, protože jinak člověk vypadá jak Rákosníček :D

      Vymazat
  35. Avanta z dlouhevlasy a omlazeni! Zase jsem na tebe "narazila" a už zase se nemůžu vynadívat na ty tvoje nádherné vlasy! Fotku s tvými vlasy (do pasu) mám asi tak rok uloženou a porovnávám, kolik mi do tebe cca zbývá centimetrů. Ještě tak 8, odhaduju. Bohužel je nemám tak husté....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tak tohle se opravdu moc hezky čte! :)
      Gratuluju k tak úžo dlouhým vlasům! :)

      Vymazat
  36. Na fotkách máš fakt moc krásný vlasy. Sluší ti krátké i dlouhé, změna je život. Proč ses vlastně nechala před rokem ostříhat, když toho teď lituješ? A co jsi udělala s těmi krásnými vlasy, schovala na památku nebo co?

    Jana

    OdpovědětVymazat
  37. Jsem přesně ten protivný "to jsou jen vlasy, to doroste". Trochu sci-fi pro někoho, komu vlasy z "lehce pod ramena" dorostly do pasu asi za třičtvrtě roku (není to tak super, když si vlasy pravidelně barvíte). :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heh? Ukrutně závidím! :D

      Vymazat
    2. Já vím, všechny štvu. :-D A mně vadí to, že se můžu po třech týdnech zase barvit. :-D

      Vymazat
  38. Ahoj,já se taky přidávám k obdivovatelkám tvých krásných vlasů :-) taky tě znám z Omlazení :-) psala jsem ti SZ kdysi jako Avantě a teď i na novou přezdívku, ale neodepsala jsi mi,mrzelo mě to,ale pak jsem si říkala,že toho máš asi hodně,tolik pozitivních ohlasů :o))) a pak jsem úplnou náhodou narazila na tvůj blog,když jsem hledala recenzi na Loreal absolut thermo repair amidocell a jsem úplně nadšená,že jsem tu našla odpovědi na vše,na co jsem se chtěla zeptat. Takže zaprvé jsem pořídila právě tenhle Loreal,pak lopuchovou vodu,mám objednaný šampon Schwarzkopf Blond me warm caramel a na wish listu mám Loreal intense repair šampon a kondik,tak jestli vydržím vše dlouhodobě používat,tak dám pak vědět :o) jinak si taky strašně zakládám na vlasech,mám je do půl zad,melírované kvalitními melíry,šampony a péče jen to nej,ale stejně je mám hodně zničené a potrhané,i když si někdy myslím,že vypadjí super,tak stejně vím,jak moc jsou zničené,takže hledám něco,co jsem ještě nevyzkoušela,jestli mi to pomůže... máš super blog,pořád tady brozdám a hledám další info o tom,jak jsi docílila tak nádherných vlasů,musím říct,že jsem takhle hezký vlásky nikdy na nikom neviděla na živo.tak už nevím,co napsat.nevím,jestli to jde ti napsat někam soukromě moji přezdívku na omlazení,abys mrkla na moje vlasy a moji "vlasopoličku" :o)) měj se hezky a přeju ať vlasy rostou :-)

    OdpovědětVymazat
  39. PS: chtěla jsem napsat,že na wish listu mám Loreal intense šampon a masku,vždyť vím,že intense kondik nemá :-) na šampony a péče jsem úplný maniak,ale vlasy se mi zatím moc neodvděčily :-(( mám taky po zkaženém brazil keratinu... :-(( vím,že nejlepší je to zničené ostříhat,ale to se mi zatím moc nechce...

    OdpovědětVymazat
  40. krásne vlasy, dali by sa na ne skladať ódy :D ja som sa tiež pre trištvrte rokom asi po uši, ale strašne som to chcela, chvíľu som si to užívala, ale už sa neviem dočkať, kedy mi opäť narastú :D

    OdpovědětVymazat
  41. Přesně vloni v září jsem udělala to stejné jako Ty! Nechala jsem se vlasy ostříha na mikádo a myslím, že ještě kratší než Ty (těsně pod uši!) Od té doby nechávám vlasy dorůstat. Ale jsem překvapena, jak rychle Ti vlasy narostly, mně za ten rok vyrostly tak o 25 cm, což se mi nezdá moc. Používám kvalitní valsovou kosmetiku, 2x týdně so dávám regenerační masku a po každém mytí používám tekuté krystaly. Musím vyzkoušet Tvé rady z teorie "odírání o ramena". To mě nenapadlo:) Moc děkuji!! =)

    OdpovědětVymazat
  42. Pane jo!
    Takové nádherné vlasy :-O
    Proč nemám svoje rovné :(

    littleann5.blogspot.cz :)

    OdpovědětVymazat
  43. chtěla bych se zeptat jaké olejíčky a séra používáš? předem děkuji za odpověď:)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*