pondělí 3. dubna 2017

Fanola No Yellow Shampoo

Krásné pondělní odpoledne :)

Stříbrný šampon, silver shampoo, silber glanz, cool blond shampoo a pod. Většina blondýnek ví, co se pod těmito názvy skrývá :) Stříbrné - silver šampony slouží k udržení chladného tónu blond vlasů, k potlačení nežádoucích žlutých až měděných tónů a k optickému projasnění blond kštice. Dneska vám představím silver šampon, který je světovým bestsellerem a je jedním z nejoblíbenějších šamponů kadeřníků i běžných uživatelek po celém světě.




Fanola No Yellow šampon rozhodně není obyčejný silver shampoo. Kromě toho, že neobsahuje silikony a naopak obsahuje hydrolizované hedvábí a vinný extrakt, je také neuvěřitelně pigmentovaný. Něco takového jsem nikdy neviděla :D




Šampon má temně modrou barvu, takřka do modročerna! Kdo už někdy se silver šamponem pracoval, ten ví, že čím pigmentovanější šampon, tím opatrnější by měl být při době působení. Není vůbec těžké vyrobit si na hlavě modrošedé cosi :)) 




V první řadě rozhodně doporučuju použít při aplikaci Fanola No Yellow šamponu rukavice, ideálně takové ty jednorázové, používané ve zdravotnictví. Bez nich si můžete být jistí, že budete mít modré ruce, nehty i kůžičky kolem nehtů a tam se to drží hoooodně dlouho :D

Co se týká doby působení, ta je hodně individuální. Samozřejmě záleží na tom, co od šamponu očekáváte a potřebujete. Někdo chce jen lehce ztlumit, někdo touží po výrazně popelavé barvě. Pomocí tohoto šamponu docílíte na světlých vlasech i v současné době velmi žádaného šedého odstínu vlasů. Rozhodně ale začněte nejdříve s kratší dobou působení a případně přidejte jedno kolo mytí nebo příště nechte působit déle. Vždycky je lepší, když je výsledek slabší, než příliš silný. Nicméně je to jen šampon a vymyje se. Pozor ale u hodně poškozených nebo porézních vlasů, tam se může efekt držet i hodně dlouho.




Jako každý silver šampon, i Fanola No Yellow vysušuje a patří do řad těch, co vysušují vcelku dost. Kondicioner nebo maska je opravdu potřeba. To je ale jen malá daň za ultravysokou pigmentaci :)

Na obrázku níž vidíte srovnání pigmentace se šampony, které jsem považovala za hodně pigmentované :D První je Fanola No Yellow, druhý Schwarzkopf BC Color Freeze Silver Shampoo a třetí je Schauma Silver Reflex. Myslím, že fotka je výmluvná a je krásně vidět, jak je na tom No Yellow oproti už tak velmi dobře pigmentovaným šamponům :)

Fanola No Yellow, Schwarzkopf BC Color Freeze Silver Shampoo, Schauma Silver Reflex


Fanola je italská značka, mezi kadeřníky oblíbená a přesto, že padělků možná tolik nebude, rozhodně doporučuju koupit No Yellow z ověřeného zdroje. Já jsem koupila svůj šampon na www.cmiral.cz, kde je možné zakoupit tohle malé 350 ml balení, ale i litrové. Cena je u 350 ml 158,- Kč a u litrového balení 290,- Kč.

A ještě jeden tip - silver šampon působí na bázi pigmentů. které se přichytí na povrch vlasu. Pokud si vlasy necháváte zesvětlovat nebo melírovat, alespoň týden před barvícím procesem silver šampon nepoužívejte, může ovlivnit výsledek barvení.

Mějte se krásně :)


3 komentáře:

  1. Já už jsem vyzkoušela plno modrých šampiónů (Schauma, Matrix, Loreal, Matuska, Alpecin, Redken, Paul Mitchell..) ale za mě je prostě nejlepší Schauma ze 90kc. Problém je, že všechny uvedené vysušují KROMĚ Paul Mitchel, voní po hruškách a opravdu nevysušuje, rozhodně má nějaké vyživující složky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paul Mitchell urcite nevysusuje, ale taky je vyrazne nejmene pigmentovany ze vsech tech tebou vypsanych, coz jde s timhle prave ruku v ruce :)

      Vymazat
  2. Já momentálně používám Kevin Murphy sampon Blonde Angel Wash a po umyti ještě dávam na vlasy KM Blonde Angel Treatment a vlasy jsou úplně úžasný. Efekt tedy určitě není takový, jako popisuješ u Fanoly, navíc obsahuji oba přípravky silikon (ale sampon je bez agresivního penidla) a každá lahvička stojí 600 Kč, takže už jsem uvažovala o náhradě. Tato recenze mě moc potěšila, díky :-)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*