sobota 9. ledna 2016

Loreal Prof. Pro-Keratin Refill - šampon + maska ( + srovnání s Absolut Repair Lipidium )

Krásný sobotní večer :)

Po zveřejnění mé Lorealové partičky na Instagramu jste si vyžádali recenzi na řadu Pro-Keratin Refill a její případné srovnání s Absolut Repair Lipidium. Tak tedy jdeme na to :)



Řada Pro-Keratin Refill je primárně určená pro vlasy poškozené, lámavé, pro zlepšení stavu takových vlasů, jejich ochranu před vnějšími vlivy a dalším poškozením. Obsahuje keratin a látku Incell ( technologie, která posiluje mezibuněčný cement vlasu ) právě pro efektivní regeneraci a obnovu vlasů.



Šampon Pro-Keratin Refill - šampon má mléčně bílou barvu, tekutější konzistenci a velmi dobře pění. Neobsahuje silikony a je to po umytí znát. Vlasy vržou, jsou dobře umyté, ale není z nich hrubý chuchvalec a ani nejsou klouzavé, jako při obsahu silikonu. Kromě zmiňovaného keratinu obsahuje šampon také arginin ( stimuluje prokrvení vlasové pokožky a růst vlasů ) a extrakt z plodů palmy Acai ( účinný antioxidant ). 




Maska Pro-Keratin Refill - maska má sytou bílou barvu a hutnou, krémovou konzistenci. Před jejím použitím doporučuju masku rozetřít a rozehřát v dlani, bude se vám lépe vpracovávat. Maska je vydatná, ale stejně jako šampon neobsahuje silikony a ani při větším množství se mi nepodařilo vlasy zatížit. Složení pečujících látek je stejné - keratin, arginin a extrakt z plodů palmy Acai. Na obalu je uvedeno, že se má maska nechat působit 3-5 minut, já ale každou masku nechávám vždy minut 15, dělám to tak už roky a osvědčilo se mi to. Základem ale je, že nedávám masku k hlavě, jen do 2/3 délky ( vlas má schopnost vzlínat a i při aplikaci do 2/3 tak se maska dostane ještě o kousek blíž k hlavě ). 





Porovnání Pro-Keratin Refill a Absolut Repair Lipidium:

Po použití řady Pro-Keratin Refill jsou vlasy lehoučké, trochu hrubější a mají výrazný objem. Jsou pevnější a hydratované, nezatížené. Nemyslím si, že je pro vlasy skutečně silně poškozené, spíš suché a lámavé. Mě osobně tato řada mile překvapila :) 

Po použití řady Absolut Repair Lipidium jsou vlasy hodně vyživené, měkké, klouzavé a mají krásný lesk. Řada je ale opravdu výrazně regenerační, je tedy snadné vlasy přetížit a zmastit a je potřeba zacházet s ní s mírou. Nicméně je znát, že skutečně regeneruje, vlas obalí, vyživí a chrání před dalším poškozením. Doporučuju ji pro poškozené až opravdu silně poškozené vlasy. Je to můj svatý grál a střídavě ji používám už několik let :) 

Základem pro správný účinek je také použití šamponu a masky ( kondicioneru ) vždy stejné řady. Oba produkty se doplňují a při použití jiného šamponu/masky může být konečný výsledek opravdu rozdílný.

Mějte se krásně :)


7 komentářů:

  1. Výsledek zní lákavě, ale když kouknu na složení šamponu - 1. voda, 2. palmový olej... za mě neeeee

    OdpovědětVymazat
  2. Aj by som ho skúsila, čo to je zač ale mám také normálne vlasy, neviem asi by nebolo najlepšie zadovážiť si šampón pre poškodené vlasy? :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za skvělé srovnání.

    OdpovědětVymazat
  4. Na prostřídáni a odlehčení od intenzivní péče by tato řada mohla být fajn. Kondicionér náhodou nemáš? Nevíš, zda alespoň ten obsahuje silikony? Já jsem už od podzimu unešená z řady Pro-Fiber od Lorealu (beru od své kadeřnice, na netu je drahý), po děsivém zásahu jedné pseudokadeřnice mi hodně tato řada pomohla.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoooj,

    já prostě miluju všechny masky z téhle řady =o) zkoušela jsem toho hodně a u ničeho jsem se nespálila...

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, skvělý článek, nechces udělat podobné na všechny sady Lorealu co máš? Já mam ted nove fialový Liss ultimate a je to tedy na moje vlnité až krepate vlasy super výživa, jen mi hrozně moc nevoní :-/ a vůně je pro mě u vlasove kosmetiky dost zasadni a ted vaham zda jít do Absolut repair, či Intense repair.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tahle řada mě hodně láká. Nevíš o nějakém šamponu,který by opravdu zvýrazňoval,rozjasńoval blond barvu? Používám silver šampony,ale není to ono. Díky,Lucka

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*