čtvrtek 30. července 2015

Aktuální vlasopolička, péče a barva :)

Krásný čtvrteční večer :)

Kdo mě sleduje na Instagramu nebo Facebooku, ten ví, že jsem po bezmála 10ti letech změnila pravidelnou "údržbu" své blond a to melírů na jednolitou blond. Protože dotazů teď chodí opravdu spoustu, rozhodla jsem se to sepsat, aby pro vás tyhle informace byly dostupnější a nemusely jste čekat na odpověď :)

Barva:

Jak jsem psala v úvodu, po skoro deseti letech jsem se rozhodla, že už mě melíry nebaví a že bych konečně chtěla jednolitou blond. Což zase není tak úplná prča, jak jsem si myslela :D Spousta z vás už obrázek té přeměny viděla a kdo ne, tady tu transformaci máte :D




Musím říct, že když jsem za sebou měla krok č. 1, tj. počáteční zesvětlení odrostu a nemelírovaného vršku, bylo mi regulérně do breku a přísahám, že tolik "hezkých" slov jsem si asi ještě nikdy neřekla :D A to i přes uklidňování mojí úžasné kadeřnice Janičky, že takhle kuřecí je to správně :D Krokem č. 2 bylo nanesení tónovacího přelivu, namíchaného na míru, nemohu vám proto bohužel doporučit konkrétní odstín. Mohu ale určitě prozradit, že značka melíru i přelivu byla Igora ( Schwarzkopf ). Perfektní je, že melír i přeliv jsou namíchané pouze s 3% vyvíječem, takže k vlasům jsou maximálně šetrné. Po spláchnutí přelivu byly najednou vlasy nekuřecí, krásně světlé a s odstínem studené blond. Jana je prostě kouzelnice :) Malý tip - pokud vám chytí popelavý přeliv chladněji, než jste chtěly ( vlasy jsou našedlé ), nic se neděje, popelavý tón se rychle vymyje ). Ideální je použít třeba Baleu More blond nebo John Frieda Go Blonder, šampon i balzám a ten nechat třeba 10 minut působit ;) 



Odraz západu slunce ve vlasech :)


Péče:

Aktuální vlasopolička je oblíbený post, proto ji tu máte :) Zaměřila jsem se na prevenci v podobě regenerační kosmetiky, i přes šetrné zesvětlení je to pořád zásah do vlasu, navíc sluníčko, horký vzduch venku a klimatizace, to všechno dokáže s vlasama zamávat ;)




Zprava doleva:

John Frieda Go Blonder - moje stálice, mám už asi milionté balení :)

Macadamia Natural Oil - šampon a hloubková maska, obojí naprosto božské, recenze bude!

Loreal Prof. Silver - každý ho asi zná, slouží pro eliminaci žlutých a měděných tónů blond vlasů, ale pozor, má grády :)

Loreal Prof. Shine Blonde - šampon pro udržení chladné blond barvy, takový slabší silver :)

Loreal Prof. Intense Repair - moje roky oblíbená řada, krásně voní a hydratuje!

Loreal Prof. Absolut Repair Lipidium - novinka a musím říct, že skvělá!

Alcina Royal - rozmazlovací řada s keratinem, recenze taky bude!


Loreal Prof. teď všechny svoje řady inovoval a zatím musím říct, že cokoliv jsem od nich za poslední rok vyzkoušela, to bylo super. 


Olejíčky používám střídavě tyto:




Loreal Absolut Repair Cellular - moje stálice, řidší olej, skvělý!

Macadamia Natural Oil - hustší olej, podobný Orofluidu, krásně voní :)


A u hřebenů se stále držím "tangle" vlny :)





Tak, to je kolem mých vlasů dneska asi vše :) Pokud vás napadne nějaký dotaz, sem s ním :)

Mějte se krásně :)

7 komentářů:

  1. Ivčo tak tohle se fakt povedlo! Moc krásná barva! Tvé vlasy bych chtěla mít :)

    OdpovědětVymazat
  2. Loreal lipidum mám taky a můžu jen doporučit :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasná barva.. :-) Moc ti to sluší :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/makeup-10x-jinak-sleek-rio-rio.html

    OdpovědětVymazat
  4. Ty máš fakt nádherné vlasy... zdravé, husté , dlouhé!!!!
    Ilona

    OdpovědětVymazat
  5. Absolvovala jsem něco podobného - jen jsem zachovala melír a ostatní vlasy jen zesvětlila. Ale i tak dostaly zabrat - a upadávají mi cca 5 centimetrové konce. Tak regeneruju maskami co to dá + před sušením používám leave-in krém od Kerastase na poškozené vlasy. Občas místo toho použiji Macadamii olej, ale tu lehčí variantu, než máš ty. Pokud bys měla nějaký další tip, jak vlasy vrátit do kondice, sem s ním.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkná barva a vlasy, chtěla jsem se zeptat bude recenze na Loreal Lipidum? Jinak máš ostříhané vlasy do rovna nebo do obloučku??:-)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*