čtvrtek 3. července 2014

Objev roku - Natura Siberica s rakytníkem

Krásné čtvrteční odpoledne :)

Po jednodenním boji to vypadá, že se Blogger umoudřil a já vám konečně budu moct přinést recenzi na kosmetiku, která mě nejen mile překvapila, ale doslova mi z ní spadla brada :)

Když se mi před dvěma týdny ozvala majitelka Hairbeauty.cz s nabídkou vyzkoušení něčeho na vlasy, neváhala jsem ani vteřinu. Já a vlasy, to je doslova obcese :) Úžasná paní majitelka se mě zeptala na pár faktů o mých vlasech a podle toho mi vybrala kosmetiku, která by mi mohla sednout. Já si nevybírala. A klobouk dolů za perfektní výběr, trefila se na jedničku a je vidět, že rozumí tomu, co dělá.

Natura Siberica s rakytníkem je řada určená pro vlasy suché až poškozené. Je silně hydratační a výživu zajišťuje neskutečné množství olejů a extraktů z rozmanitých rostlin. Předem upozorňuji, že šampon je bez silikonů a maska obsahuje cyclopentasiloxane, silikon částečně rozpustný ve vodě a časem se přirozeně vymývající.




Kosmetika má jednu velmi zajímavou vlastnost a to efekt laminování. Podobný efekt dělá brazilský keratin, v podstatě vlasům dodá neuvěřitelný lesk a hladkost, ale bez chemie, jen díky rostlinným výtažkům, keratinu, aminokyselinám a proteinu. Vyplňuje trhlinky ve vlasu, uhlazuje šupiny vlasu a díky tomu vzniká ten vysoký lesk. V Rusku je to v současné chvíli velmi populární záležitosta a já jsem vážně ráda, že jsem mohla tento efekt Natury Siberici vyzkoušet na vlastních vlasech :) 

Onen vysoký lesk bylo to první, čeho jsem si všimla hned po prvním mytí a proschnutí vlasů. Teda ne já, ale kamarádka, u které jsem byla na návštěvě, kam jsem dorazila s mokrou hlavou. Po svou hodinách na mě udiveně koukala a ptala se, čím jsem si to sakra naleštila vlasy :D Parádní je to, že vlasy nejsou ani trochu zatížené, mají objem, hebkost, hladkost a vysoký lesk. Vyzkoušela jsem toho hodně, ale tohle je prostě pecka! Sympatické jsou už jen ty obaly, rozveselí celou koupelnu :)

Šampon Natura Siberica s rakytníkem je šampon určený pro normální a suché vlasy. Je silně hydratační a obsahuje panthenol, sojový olej, rakytníkový olej, arganový olej, lněný olej, výtažek z jehličí jedle sibiřské, extrakt z pukléřky sněžné, extrakt z kořene rozchodnice růžové, výtažek z jehličí borovice zakrslé, výtažek z květu damašské růže, extrakt z arktických ostružin, biotin, arginin, riboflavin ( vitamin B2 ), thiamin ( vitamin B1 ), alanin ( aminokyselina ), threonin ( aminokyselina ) a pšeničný protein. Je dobře pěnivý, vlasy po něm zůstanou lehce hrubší, díky absenci silikonu. Je gelovité konzistence, neprůhledné oranžové barvy a voní nadpozemsky cukrátkově :D Barvy se nemusí bát ani platinové blondýny, šampon nebarví a vůně se drží ve vlasech jen chvíli. 








Maska Natura Siberica s rakytníkem obsahuje kromě toho, co jsem popsala u šamponu, také olivový olej, jojobový olej, výtažek z hedvábí, výtažek z chmele, výtažek z kořene lopuchu, extrakt z kopřivy, výtažek z orlíčku sibiřského, serin ( aminokyselina ), valin ( aminokyselina ), prolin ( aminokyselina ), isoleucin ( aminokyselina ), histidin ( aminokyselina ), fenylalanin ( aminokyselina ), slunečnicový olej. Obsahuje již zmíněný cyclopentasiloxane – silikon částečně rozpustný ve vodě. Je určena pro vlasy suché až poškozené, je také silně hydratační a uzavírá šupinky poškozených vlasů. Je gelovokrémové konzistence, oranžové barvy a opět neuškodí ani blondýnkám. Voní stejně cukrátkově jako šampon :) 







Moje vlasy jsou občas melírované, suché, lámavé a pro ně je tahle řada naprosto čarovná. Ale!! Poprosila jsem přítele, aby šampon vyzkoušel, má černé vlasy a ty se obvykle lesknou mnohem víc než vlasy blonďaté. A to byl teprve lesk!! ( fotku dodám ). Blond vlasy jsou po něm překrásné a tmavé naprosto dokonalé :)

Na závěr upozorňuju, že to, že je článek plný superlativů, nemá nic společného s tím, že byla kosmetika poskytnuta k recenzi zdarma. Já jsem z ní prostě a jednoduše nadšená a tady vidíte proč :)




Foceno včera, hodinu po uschnutí :)

Naturu Sibericu, tuto řadu i spoustu dalších, koupíte na www.hairbeauty.cz ;) V současné chvíli tam probíhá 30% sleva na vše :)

Mějte se krásně :)




56 komentářů:

  1. Proč mi to děláš? Myslím, že to teď nutně potřebuju :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, odpouštím ti, podívala jsem se na cenu a mililitry a je to na takový zázrak tedy více než příznivéé :)

      Vymazat
    2. Jojo, ted je tam akce a ceny jsou super :)

      Vymazat
  2. No, tak tohle asi potřebuju. :)

    OdpovědětVymazat
  3. pobavilo mě: čím jsem si to sakra naleštila vlasy :DDDD
    už brouzdám po eshopu a koukám, jestli by něco nebylo i pro moje mastnější vlasy, jemné a bez objemu :(
    a moc se mi líbí, že se tě paní nejdříve zeptala a podle toho vybrala, to se mi moc líbí, ten přístup :) a né, že ti prostě něco pošlou a vyzkoušej :))

    OdpovědětVymazat
  4. No fakt :D :D
    Určo je tam řada pro objem, to si pamatuju.
    Mně tohle taky potěšilo, protože za 1. můžu objektivně posoudit účinky ( těžko posoudím třeba kosmetiku na barvené vlasy, když nebarvím ) a za 2. je to samozřejmě přínosem pro mě i pro ni :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ptám se stejně jako slečna v prvním komentáři... Sakra proč??? :D Já jak nemám potřebu kupovat produkty na obličej, tak těmi na vlasy jsem naprosto posedlá... A momentálně nedám dopustit na Bione regenerační šampon s obilnými klíčky (v kombinaci se stoprocentním arganovým olejem)... Jsem s ním tak spokojená, že jsem si myslela, že u něj vydržím pěkně dlouho... No tak tady ta recenze zase vše změnila... :D To už mám tedy za tento týden dva vlasové produkty, které asi doslova MUSÍM mít (tím prvním je šampon s chinínem a ženšenem od Milva Products, když budeš chtít, mrkni na jejich FB, v jedné skupině o živé stravě na jejich šampony a vlasové vody pěli doslova ódy)...

    OdpovědětVymazat
  6. Takže jsem otevřela tvůj blog, přečetla, objednala předposlední šampon a poslední masku, zaplatila - za pět minut vše hotovo - jak já tě nenávidím :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem hned utíkala do obchodu a vyprodané...jak maska tak šampon na suché vlasy :( chjoooooo a právě to tak nutně potřebuju :))) Snad naskladní nebo brzy zopakují akci :) Všechno vypadá dost dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akce jsou tam každou chvilinku a zboží se taky doplňuje dost pružně :)

      Vymazat
  8. Vypadá to moc hezky :-) ale bohužel mají vyprodáno :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokus číslo dvě a bez tolika překlepů :))) Pěná recenze, krásně se ti lesknou vlasy ,škoda,jen že pro mě šampony na suché vlasy prostě nejsou , plihnou mi po nich rychlostí blesku,ale masku možná testnu

      Vymazat
    2. To neva :D Od Siberici se dá vybrat určitě něco, co by tvým vlasům sedlo a neplihly :)

      Vymazat
  10. To zní naprosto božsky. Na Natura Sibericu mám již dlouhou dobu zálusk a po tvé recenzi vím, že tyto vlasové přípravky nutně potřebuji :)

    Radu - Giveaway o Benefit Sugarlicious

    OdpovědětVymazat
  11. Tyjo...já dostala šampon a masku z řady ecohysteria, s rakytníkem mám bezoplachovej sprej - a z té vůně nemůžu. Takže tohle musím určitě přikoupit!

    OdpovědětVymazat
  12. Zajímalo by mě,jestli ten efekt laminování má jen tahle řada,co jsi zkoušela,nebo všechny výrobky z vlasové kosmetiky NS. Vypadá to supr!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, tak to nevím. Na té rakytníkové řadě je to napsáno přímo na obalu, že tohle dělá, tak zkus okouknout i ostatní obaly :)

      Vymazat
  13. Já už jeden NS šampon zkoušela a nenadchnul mě, takže jsem další kupovat neplánovala, ale když to umí takovej lesk, jdu do toho!

    OdpovědětVymazat
  14. Áááá, panthenol mezi prvními složkami šamponu? Tak ten si musím pořídit!! :3

    OdpovědětVymazat
  15. No tak už jen ty obaly jsou k sežrání! Jinak rakytník je skvělý i ve formě oleje jakožto potravinového doplňku - právě na zlepšení kvality vlasů. Mohu potvrdit :)

    OdpovědětVymazat
  16. Honem honem jdu to objednat :D chci taky ve vlasech lesk jak blesk :)

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuju za tip, hned jsem naklusala na e-shop a objednala šampon (na barvené vlasy) a ještě přihodila i nějakou tu pečující kosmetiku, tak jsem zvědavá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pečující kosmetika vypadá dobře, dej pak vědět, jak jsi spokojená :)

      Vymazat
  18. Ach jo, už je vyprodaný, zkusím počkat. Pokud nic tak si ho budu muset objednat z jiné stránky. Pěkná recenze.

    OdpovědětVymazat
  19. Tohle by sice pro můj typ vlasů nebylo, ale určitě od této značky najdu i něco co by sedělo mně. Natura Siberica je mi obecně velice sympatická, takže jsem si tu stránku okamžitě přidala do záložek a po výplatě objednávám :) Rozhodně tedy moc díky za skvělý tip :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/07/new-in-june-2014.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za málo :) Mají neuvěřitelnou nabídku různých řad, myslím, že každý si najde něco pro svůj typ vlasů :)

      Vymazat
  20. Já jsem si byla nově koupit Naturu sibericu asi 2 týdny (na barvené vlasy) a zatím jsem taky nadšená :) Docela mě překvapilo, jak pění (na přírodní kosmetiku), strašně jsem se u regálu rozhodovala mezi tímto a Brown Sugar Urtekram ale nakonec jsem ráda za tento! A pro ten Urtekram se asi taky vrátím :D

    OdpovědětVymazat
  21. Okamžitě nutně potřebuju, tedy mé černé vlasy potřebují naleštit :))))

    OdpovědětVymazat
  22. Zni to pekne ale skoda toho si,likonu. Predpokladam, ze sampon samotny tohle neumi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netuším, ale silikon v masce a ještě vymývatelný, zase takové zlo není, maska se stejně aplikuje jen tak max. do poloviny vlasů :)

      Vymazat
  23. Nutně to potřebuju a nemají to skladem :((

    OdpovědětVymazat
  24. To sem nemela cist, sakra, ted to potrebuju taky :D

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj, otázka mimo téma, zkoušela jsi přípravky od Kérastase ? jesli jo, tak jaký je tvůj názor. Děkuji za odpověď
    Dee

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný, zkoušela a přijde mi, že je to hodně peněz za málo muziky. Nicméně je fakt, že jsem zkoušela jen tu zelenou řadu a pak masku nějakou Nutritive a to už pár let zpátky a třeba teď jich je pár takových, které by vůbec nemusely být špatné. Ale neženu se za tím, mám vyhlédnuté jiné věci :)

      Vymazat
    2. Děkuji moc za odpověď :) máš super stránky, ráda se sem chodím inspirovat co koupit na vlásky :)

      Vymazat
  26. Líbí se mi to krásné balení :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, jako černovláska už týden zvědavě nahlížím, zda uvidím ten zázrak na tmavých vlasech a stále nic. :(( Každopádně to vypadá super i na těch blond, máš krásný vlásky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já toho svýho chlapa pořád nějak nemůžu dohnat k tomu, abych ho vyfotila po umytí :D On si na to pak hned po uschnutí nanese vosk a to už není ono :)

      Vymazat
    2. Tak jsem si nakonec také koupila. :) V Bioo v Kotvě. Fialový šampon a mega oranžovou masku na vlasy jako kondicionér. ;-)
      Akorát tedy nevidím rozdíl oproti Rituals nebo Loccitane, které jsem používala a používám. :-) Prostě je to vše přírodní a kvalitní. ;-)

      Vymazat
  28. Děkuju za komentáře, holky :) Co mám tak zpětnou vazbu od čtenářek, které si rakytníkovku koupily, tak je to jen nadšení :) Dokonce jedné slečně i přestaly tolik padat vlasy. Paráda, mám radost! :)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahojky,moc pěkný blog...

    OdpovědětVymazat
  30. Dobrý den, nejdřív Vám musím pochválit Vaše krásné vlasy. Co se týče kosmetiky Natura siberica nedám na ni dopustit, je naprosto úžasná.
    Nová profesionální řada Oblepikha Siberica, je prostě pecka, mám po šamponech a kondicionérech nádherné vlasy, opravdu vyživené. Jenom bych chtěla podotknout, že kondicionéry Effect laminace a intenzivní hydratace obsahují silikony, ale mě to nevadí, protože vlasy mám prostě luxusní. Taky je možné, že někomu nemusí sednout a budou vlasy hodně zatěžovat.
    Chce to vyzkoušet.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj dámy :)
    Omylem jsem si objednala šampon Natura Siberica pro normální až suché vlasy, ale toužila jsem po tom pro suché až poškozené :) Pro šampon jsem si šla i osobně, ale ani na místě jsem si nevšimla, že je to jiný- celá já :D. Jelikož mám melírované, krepaté a suché vlasy, přecijen bych chtěla vyzkoušet ten druhý, vhodnější pro mě. Objednám tedy znovu, nejspíš i s olejíčkem a tudíž nabízím načatý (3 našampónování) šampon Natura Siberica pro normální až suché vlasy 400ml za 140,- i s poštovným :) Kdo by měl zájem, jsem na mailu vondrakova.radkazavináčgmail.com :) Hezký den, Radka

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*