středa 20. března 2013

Kosmín při únavě a námaze očí

Krásné středeční odpoledne :)

V říjnu jsem vám psala o Kosmínu na nehtová lůžka, přesně tady. Doteď ho používám a doteď ho zbožňuju :) A protože jsem s Kosmínem na nehty byla vážně moc spokojená, dostala jsem od firmy Aromatica možnost vyzkoušet Kosmín při únavě a námaze očí, který jsem si sama vybrala. Pracuju u počítače, iPhone nedám z ruky a moje oči trpí. A jak testování dopadlo? Čtěte dál :)

Kosmín při únavě a námaze očí je konzistencí emulgel ( něco mezi krémem a gelen ) určený pro péči o oční okolí. Obsahuje výtažky ze světlíku lékařského ( dokonalá bylinka pro oči ), z fenyklu a taky panthenol.

Gel se nanáší na víčka a oční okolí, neměl by přijít do oka. Je příjemně chladivý, intenzivně voní po fenyklu ( božská vůně! ) a bleskově se vstřebává. Stačí ho nepatrné množství, na každé víčko použiju tak 2 mm gelu.

Já mám oči hodně citlivé, jen tak něco nesnesou a občas je dokáže pořádně potrápit i špatně zvolená řasenka nebo tužka na oči. U gelu jsem dlouho váhala s použitím, ale když mi pak nastalo období a lá Slzavé údolí, sáhla jsem po něm jako po první záchraně při ukrutně nateklých víčkách. A teda nestačila jsem koukat :)

Gel jsem používala ( a stále používám ) večer po odlíčení a ráno před líčením. Když byl nějaký večer hodně perný, použila jsem ho několikrát během pár hodin. A ráno jsem měla oči úplně v pohodě. Žádná oteklá víčka, žádná bolest očí. A to je u mě co říct :)
Považuju tuhle věc za zázrak v tubičce. Nejen, že dělá očím opravdu hodně dobře, ale hlavně viditelně funguje. Stačí ho pidi množství a prakticky neubývá. A i když probrečím večer, ráno to na mě nikdo nepozná :)

Cena je kolem 70,- Kč a já ho vřele doporučuju každé z nás, která trpí na otoky a bolest očí ať už z pláče nebo z přetažení :)






Mějte se krásně :)

26 komentářů:

  1. Tenhle zázrak by se mi asi docela hodil. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm to by mohlo být něco pro mě. Často mne bolí a jakoby tlačí oči.Ivčo, nevíš, jestli je vhodný i pro nositelky kontaktních čoček?
    Jinak tu dneska byla kamarádka na návštěvě a mazala se zrovna Kosmínem na nehty, na který přišla díky tobě a nemůže si ho vynachválit. Mě moc láká Kosmín na rty a teď i tento. Mám nějaké kupony do lékárny, tak to budou asi vitaminy, Pityol na ekzém a tenhle gel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že by se to s čočkami mělo v pohodě snést, aplikuje se vyloženě na zavřené víčko a oční okolí a okamžitě se vstřebá :)
      To jsem ráda, že je spokojená :) Ten na rty mě láká taky :)

      Vymazat
  3. To zní skvěle, často namáhám svoje oči u počítače:/ Kde si ho koupila ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ho dostala k vyzkoušení přímo od firmy Aromatica, ale jinak se dá sehnat běžně v lékárně :)

      Vymazat
  4. Zní to skvěle :) Kde se dá prosím sehnat?

    OdpovědětVymazat
  5. oooo já mám kosmín ností a taky kosmín při migréně a oba se mi zdají velice dobré....takže bych jim přikoupila kámoše?:))

    OdpovědětVymazat
  6. Snad ho seženu. Trpím na otoky očí a dost mě to štve. A snad i čím víc spím, tím je mám větší :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí :/ Já vídám Kosmín skoro v každé lékárně :)

      Vymazat
  7. Mám snad všechny Kosmíny a miluju je. Hlavně ten na rty, na nos a na akné. :-)

    Zvu Tě k sobě na blog na GIVEAWAY o slupovací masku Freeman.

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to dobře :) ale už jsem si díky tvé recenzi kupovala ten na nehtová lůžka a teda pro mě nic moc :D tak nevím... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedá se paušálně říct, že sedne každému, chce to prostě vyzkoušet :)

      Vymazat
  9. Tohle by se mi hodilo..mám brigádu v nove zrekonstruované knihovně a to jejich osvětlení mi nedělá vůbec dobře..:( nejdřív mě bolí hlava, pak oči.. zkusím tohle a třeba mi to pomůže ..

    Děkuji za tip Ivuš :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš za co :) Nevím, jestli to přímo odstraní bolest očí, to asi spíš nějaký kapky, ale ulevuje určitě :)

      Vymazat
  10. S očima problém nemám, ale nemůžu si vynachválit kosmín na rty - okamžitě mi uleví a do rána vyléčí i extra popraskané a olisalé rty. Pužívám ho i na odřený nos a taky paráda :). Rozhodně se chystám podívat i po dalších :)

    OdpovědětVymazat
  11. Keďže som majiteľka dioptrických okuliarí. Neustále ma bolia oči a hlava. Ale najviac oči. Vďaka tebe som znovu objavila poklad :)) Úplne perfektný je, vôbec ma nebolia oči, menej slzím. No proste najlepší je aký som mala, Ba dokonca lepší než ten reklamovaný Visine kvapky na unavené oči.

    Ale ako sa hovorí, dobrý výrobok nemusí mať miliónové reklamy :)) Ešte raz ďakujem, že som ho kvôli tebe objavila... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A teraz pozerám majú aj na akné a na migrénu aj ten musím vyskúšať. Len škoda že sa ťažko zháňa tu na SVK :///

      Vymazat
  12. Já měla kosmín jen na rty a byl super. Hledám momentálně něco na oči bez silikonů, mám je taky super citlivé. Díky za tento tip. zázrak za dobrou cenu - to se jen tak nevidí :) Vyzkouším - něco podobného má Ryor se světlíkem nezkoušela jsi náhodou?

    OdpovědětVymazat
  13. Používám ten na rty, když se mi chystá nějaký opar a můžu jen říct, že je to zázrak!!! Když už se opar vyklube, tak je hned pryč...už dlouho jsem nevzdechla po takových těch tubičkách z reklamy, které jsou miniaturní a stojí 200,- . Kosmín je prostě super a ještě za skvělou cenu! Takže díky tvému článku už pokukuju po tomhle na oči :-D

    OdpovědětVymazat
  14. Ja ho mám už asi mesiac - dva a je to bezkonkurenčná vec. Tiež mám problém, že ma z veľa vecí štípu oči, ale tu nič. A cena je tiež kúzelná =)

    OdpovědětVymazat
  15. Prosím Tě, dá se tento Kosmín použít i jako náhrada očního krému? Máš po něm na očním okolí pocit jakž takž hydratace (rovná se dá se to použít samostatně na noc nebo pod makeup, když mám pleť kolem očí suchou) nebo je to spíš záležitost, která se kombinuje s očním krémem? Vyhrála jsem poukaz na 3 Kosmíny (hurá :-)), tak beru tropický, na nehty a ten třetí uvažuju, jestli vzít na rty nebo tento na oči :-)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*