středa 24. října 2012

Moje olejíčky na nehty

Krásný středeční večer :)

Po recenzi na bylinnou mast Kosmín mi přišlo několik dotazů na téma Nehtové oleje - jaké znám, které používám, se kterými jsem spokojená. Takže jsem se rozhodla udělat na tohle téma článek a tady je :)

Olejíčky jsou seřazené podle oblíbenosti a frekvence používání :)


NSI Nurture Oil

Tak tohle je můj absolutní oblíbenec. Dostala jsem ho kdysi zdarma k nákupu na Modeláži a nepřestávám za to děkovat :D 

Olejíček se nabízí ve třech velikostech, 7 ml, 15 ml a 73,3 ml pro profi použití. Já mám to nejmenší, musím ale říct, že ho mám už tak min. rok a půlka ho tam je určitě.

Nurture Oil je fialově zbarvený lehoučký a dobře se vstřebává. Jde o směs jojobového a sójového oleje, oleje z pšeničných klíčků, oleje z hroznových semen a světlice ( netuším, o co jde ) + vitamínů. Olej moc hezky voní, příjemně a jemně. 

Kapátko, kterým se olejíček nanáší, je úzké a aplikace je díky tomu přesná, takže nehrozí, aby olej stékal všude kolem nehtu. Až mi dojde, rozhodně si pořídím další ;)

Koupíte např. na www.modelaznehtu.cz ;)





Ryoherba Regenerační olej na nehty

Olej od Ryoru mám jen pár týdnů, ale musím mu přiznat, že je super. Taky se musím přiznat, že jsem vůbec nevěděla, že Ryor něco takového má.

Regenerační olej Ryoherba je směsí rozmarýnové silice, bylinných extraktů, mandlového a jojobového oleje + vit. E. Obsah balení je 5 ml.

Vůně je poměrně intenzivní a je cítit především rozmarýn. 

Aplikátor je docela netradiční - jde o mini roll-on, tedy kuličkový aplikátor. Je pravda, že aplikace díky tomu není úplně přesná, ale množství, které přes kuličku projde, je tak akorát, takže nikde nic nestéká. Používám ho na noc a jsem hodně spokojená :)

Koupíte buď v e-shopech, nebo při troše štěstí i v drogeriích ( spíš těch menších ).




Four Seasons Nehtový olej s kolagenem

Tenhle olejíček už je na blogu zmiňovaný několikrát. Jde o poměrně dobrý nehtový olej za pár korun. Obsahuje kolagen a má za úkol nehty posilovat. Nijak nevoní a docela dobře se vstřebává. 

Aplikace je formou štětečku jaký je u laků na nehty, takže se dá nanést poměrně přesně a požadované množství. Barva je jasně žlutá.

Obsah balení je 14 ml. Koupíte v lékárnách a v e-shopech.




Saloos Bio Arganový olej

Arganový olej Saloos jsem si koupila asi před půl, 3/4 rokem, kdy začal boom přípravků s arganovým olejem. Tak nějak jsem si říkala, že čistý olej bude ta nejlepší varianta a Saloos mi přijde jako vcelku seriózní značka.

Arganový olej Saloos je v bio kvalitě, je hodně mastný, hutnější a trvá docela dlouho, než se vstřebá. Nijak nevoní, resp. možná lehounce zemitě, ale cítit to prakticky není.

Aplikace je formou kapátka, které je ale hrozně robustní a není šance dát oleje jen trochu a nezapatlat si celé ruce. Dávám ho tedy jen v případě, že můžu hodinku sedět s umaštěnýma rukama u televize :) 

Barva je světle žlutá a musím přiznat, že jsem od něj měla trochu větší očekávání. Je příjemný, promastí, ale že by extra pečoval, to jsem si nevšimla.

Obsah balení je 20 ml a koupíte ho v přírodních lékárnách a v e-shopech.




Tak tohle je moje aktuálně nejpoužívanější čtveřice olejíčků na nehty a nehtovou kůžičku. Na podzim a v zimě jsou moje must have, protože mráz a suchý vzduch v kanceláři nedělá nehtům a rukám jako takovým vůbec dobře a olejíčky mi je pomáhají udržovat v dobrém stavu ;)

A co vy? Máte nějaký oblíbený olejíček, o kterém nevím? Sem s ním! ;)

Mějte se krásně :)

10 komentářů:

  1. Já na nehty používám zatím jen klasickou vazelínu nebo krémy určené na ruce i nehty. Ale chystám se na nějakou péči :).

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda používám nějaký olejíček, co mi namíchala kosmetička (původně na pleť) a taky Lemony Flutter od Lush :) Díky za tipy!
    stars-by-lucy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ten fialovej vypadá krásně. Já používala takovej olejíček od Essence s plyšovym aplikátorem, moc hezky voněl.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten od Four Seasons mám a je fajn :)

    OdpovědětVymazat
  5. K olejíčkům jsem se ještě nedopracovala, ale už o nich vážně uvažuji, takže děkuji za prima inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem si teď pořídila ricinový olej Saloos a taky mě napadlo napatlat si ho na nehty a jako wow! Děkuju za tvoje tipy, určitě nějaký využiju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jako wow? To jako že hodně dobrý? V čem? :) To musím vědět! :D

      Vymazat
  7. A já momentálně používám olejíček od Cuccia a taky mám ten od Four Seasons, ale vadí mi, že nevoní :-D.. Když to srovnám tak je Cuccio o moc lepší :)..

    OdpovědětVymazat
  8. asi by som sa mala nad sebou zamyslieť, ale zatiaľ mi bohato vystačia krémy na ruky :DD

    OdpovědětVymazat
  9. Ahojky holky vyskousejte kokosovy olej, je to na nehty uplny zazrak, krasne voni, je prijemny lehky olej.Jak ho koupite tak je tuhy ale v teple se uplne rozpusti a je tekuty.Ma spoustu vytaminu, nehty posiluje, dela je pruzne, leskle silne..je to vyborny olej na nehty..doporucuji moc dobry olej..doporucuje se na lamave krehke nehty. :-)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*