pátek 26. října 2012

Já a Tangle Teezer

Krásné páteční odpoledne :)

Dnes je tu další článek na přání ;) Ptáte se mě na Tangle Teezer už docela dlouho a abych řekla pravdu, moc se mi do článku nechtělo, protože jeden čas byl Tangle Teezer naprosto všude. S určitým časovým odstupem mě to přešlo a článek máte tu ;)

Svůj Tangle Teezer jsem si kdysi dávno koupila, tuším, na www.parfums.cz. Vybrala jsem pochopitelně růžový :D 

Nemyslím, že je ještě potřeba nějak extra TT představovat, ale tak v rychlosti - je to plastový kartáč, štětiny má taky plastové, jsou hodně měkké a pružné. Štětiny mají dvojí délku - dlouhé a o polovinu kratší, střídají se po řádcích. 
TT má za úkol vaše vlasy rozčesat bez tahání, trhání vlasů a jejich následného poškození. Mělo by to takhle fungovat jak na vlasy suché, tak mokré. Tolik výcuc z popisu výrobce.




Tangle Teezer jsem si pořídila především proto, že jsem na něj všude četla samé och, ach, úžasný, miracle, a tak pod.... Nevím, čím to je, ale já mám na něj názor trochu jiný. Neříkám, že je špatný, ale myslím si, že jeho pověst ho trochu předčila...

Vezmeme to popořádku...

Co bych TT pochválila, je jeho schopnost rozčesat vlasy polosuché/polomokré, prostě vlasy vysušené ručníkem, se kterými jiné kartáče nebo hřebeny nepěkně zápasí. TT vlasy rozčeše bez trhání a škubání. Tady palec nahoru.



Taky bych pochválila omyvatelný materiál, to se prostě hodí, každá z nás občas použije stylingové přípravky a drbat TT je mnohem snazší než drbat kančák. Ať už z něj tahat nějaký ten vypadlý vlas nebo ho omývat pod vodou. To beru taky jako velké plus.



Mnohem míň nadšená jsem z manipulace s kartáčem jako takovým - mně prostě zoufale chybí rukojeť. Držet TT v dlani a rozčesávat si vlasy je pro mě nepohodlné. 



Další zklamání je ze schopnosti pročesat suché vlasy. Mě prostě TT vlasy nerozčeše. Nevím, jestli jich mám na TT moc nebo za to může prohnutý tvar těla kartáče, ale přijde mi, že si nabere jen drtek vlasů a to je tak všechno. Což je pro mě prostě mínus jako vrata, protože možná nepřijdu při česání s Tangle Teezerem o vlasy, ale o nervy určitě.


Taky je prostě plast a na začátku se mi prakticky každé česání stávalo, že mi vlasy ukrutně elektrizovaly. A to teda fakt nesnáším... 


No, ale abych na TT jenom nenadávala, jednu obrovskou výhodu má a předčil v ní všechny kartáče a hřebeny, co mám - s Tangle Teezerem se mi daří jako s jediným "náčiním" vyčesat naprosto hladký culík. Tady se zrovna ten prohnutý tvar perfektně uplatní. Žádné vykukující boule a blbě sčesané vlasy, prostě krásně hladký culík :)


Máte Tangle Teezer? Jste s ním spokojené? :)


A ještě jeden obrázek na konec :)

Labradoora se nyní vozí na SPZce auta a v dohledné době bude mít svoje promo i na zadním okně :))


Mějte se krásně :)

48 komentářů:

  1. Mám stejnej názor. Podle mě je to takovej placebo efekt, všichni říkaj, že je to super, tak mi to taky přijde super. Podle mého názoru a zkušeostí udělá stejnou službu jako každej druhej hřeben. Takže za mě tak trochu vyhozeý peníze. Možná je to tim, že mám rovný vlasy, který se necuchaj, kudrnáči to třeba oceněj víc. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, ja jsem teda s TT moc spokojena, mam vlasy pod lopatky, vecne roztrepene konecky (ktere mi neustale tvori zamotane uzlicky), trpim na desny padani vlasu a to i pri cesani, kdy mi nejen padaji, ale ostatni kartace je necesou, ale lamou.. A co mam TT, tak je cesani lahoda.. :) Nejen mokrych vlasu, ale i suchych (ty si teda vycesavam jen pred mytim :) A opravdu hladky culik taky vykouzlim nejjednoduseji s TT :)) Takze nevim, jestli bych z toho delala takovej zazrak, jako se z toho vsude dela, protoze ja tohle od dobreho cesaciho nacini ocekavam, ale nemuzu na nej rict nic spatneho, i na to drzeni fazolky bez rukojeti jsem si zvykla :D

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem jej pořídila a řekla bych, že mám dosti podobné zkušenosti, jen mi vlasy po něm neelektrizují. Také jsem si všimla, že se musí česat po částech, protože vlasů nabere opravdu málo. Ale za míň vypadaných vlasů mi to určitě stojí :)) Hlavně teď na podzim, protože co se děje poslední měsíc, to je teprve o nervy :( Padají jako šílené, hlavně při mytí. Jo a jinak...už existuje i TT s rukojetí ;)
    Denisa (Dee :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zvládl docela dobře uhladit moje trvalou zničené vlasy. Obrovský rozdíl mezi tím, když jsem se učesala klasickým kartáčem a TT. Takže za mě dobrý :) A i na to držení se dá zvyknout.
      Denisa (Dee :))

      Vymazat
  4. Tak já jsem naštěstí odolala, protože mi kamarádka, která ho má, povídala, že to žádnej zázrak neni a vidim, že jsem dobře udělala :).....Jinak to na značce je super, taky jsem řikala manželovi, že bysme si mohli dát na auto nálepku,ale moc se mu do toho nechce, páč s ním jezdí pževážně on :D.......

    OdpovědětVymazat
  5. vidíš a já si zrovna TT nedávno objednala...tak uvidím, jak budu spokojená...:-) měl by mi přijít ale v kompaktním balení :-)
    Tereza♥

    OdpovědětVymazat
  6. Ja súhlasím s Labradoorou...tiež som od toho očakávala veľký zázrak na moje husté, zacuchávajúce sa vlasy a - presne, keď sú suché, TT je k ničomu :-/ Už som aj rozmýšlala, či na parfums.cz/sk nepredávajú fejky, keď je to taká slabota...

    cipasblog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Já spokojená jsem. Konečně něco, s čím se můžu bezbolestně učesat, aniž bych na tom nechala půlku svých vlasů. Za mokra je pro mě taky super, a navíc mi pak vlasy rychleji schnou. Z cestovní verze jsem taky nadšená, příští týden je chci oba v článku srovnat. Za tenhle vynález jsem doopravdy šťastní jak blecha:)))
    Jo a tatínek si jeden přeje od Ježíška, že prý mu to skvěle masíruje hlavu ;-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  8. Ta espézetka je suprová :D :D
    Mně elektrizují vlasy děsně (má jemné pápěří všude rozlítané, svoje vlasy vážně nemám ráda, horší než malý děcko... no i když aspoň nekřičí :), tak používám jen celodřevěný hřeben (ne kartáč, prostě placatý hřeben, na jedné polovině řidší na druhé hustší zoubky).
    Za kus plastu se mi nechce dát 3 stovky. Navíc mi přijde, že se vážně musí špatně držet, navíc je zaoblený a hladký, tak to asi i z ruky vyklouzává, ne?
    Nezkusila jsem ho, ale stejně jako BB krémy nebo micelárky od Biodermy či NARS Orgasm mě fakt neláká.Přijde mi to trochu jako malichernost. Tyjo já dokážu být docela pasivní a nepříjemný člověk :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, nechci Ti kazit nijak radost, ale už od prvního pohledu na Tebou focenou fotku, jde poznat, že Tvůj TT originál není. Já mám doma celkem 4 a takhle TT nevypadá. Není prohnutý a je tvarovaný tak, aby padl do ruky a barva je daleko víc neonovější. Z toho pravého jsem opravdu nadšená. Přestaly se mi i olamovat vlasy a víc se lesknou :) jinak se mi strašně líbí styl, jakým píšeš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondies, barva neonová je, ale je jaksi nefotitelná :) TT, včetně obalu, jsem dohledávala na ofiko stránkách TT a zcela určitě originál mám, předpokládám, že by si parfums nelajslo prodávat fake.
      TT má víc designů - original, salon elite ( ten mám já, compact, atd.
      Salon Elite je o fous menší a prohnutý, Original je rovný. Měla jsem ho, držel se mi v ruce ještě víc blbě než Salon, především kvůli velikosti.
      Jak říkám - já to s TT vidím trochu jinak, mým vlasům rozhodně neublížil, ale že by jim nějak pomohl, to taky ne :)

      Vymazat
    2. Výsledky se projevily u mne za 3/4 roku...
      Jinak jako tady v ČR jsem dokázala narazit i na falešnej kamennej obchod Victoria's Secret, fake rtěnky, apod.
      Všechny verze znám, viděla sem a tak... ale stejnak se mi nijak nepozdával právě... tak proto... :)

      Vymazat
    3. Nechci rýpat, ale stejně jako Blondies se mi nezdá jako originál. Má jinej tvar, i barvu, což samozřejmě může být vina foťáku, ale originál i na fotce vypadá neonově. A hlavně - máš na něm podpis autora? To mi utkvělo v hlavě jako důležitý znak originality, musí tam být, ve spodní části. Třeba tady Georgia, má už teda šíleně ohnuté štětiny, nicméně takto vypadá originál, i podpis je tam vidět http://www.georgia-onmymind.com/2012/01/best-beauty-of-2011.html

      Vymazat
    4. Tady ještě pěkné fotky originálu http://www.theskinnyblondegirl.com/2012/06/tangle-teezer-meet-my-hair-readers-meet.html

      Vymazat
    5. Holky, neštvěte mě a koukněte se sem, stránky výrobce, Salon Elite - http://www.tangleteezer.com/products_site.php?product=sepink :D
      Salon Ellite nemá podpis, na rozdíl od typu Original.
      Fake bych si nikdy nekoupila ;)

      Vymazat
    6. OK, v tom případě se omlouvám, tento neznám, všude vídám jen ten s podpisem ;-)

      Vymazat
    7. Peti, šmankote, omlouvání není potřeba :D Pro mě byl ten rovnej Original k prdu úplně, tenhle je aspoň fajn na ten culík :)

      Vymazat
    8. Ale je, měla jsem víc hledat než tady začnu plácat blbosti! Neznám ani ty barevné verze, kdybych z něj byla nadšenější, koupila bych si fialovo-žlutý, ten je pěkný :-) Ale taky z něj nejsem odvázaná, i když teda češu se s ním denně, když už ho mám.

      Vymazat
  10. Tak já jsem neodolala pochvalným recenzím a TT si taky na Parfums koupila a čekala jsem víc. Vlasy do culíku opravdu vyčeše super do hladka, ale jinak mě nijak zvlášt neoslnil a na vlasy po umytí už několik let používám dřevěný hřeben od TEK z Profimedu a ten je pro mě lepší. Ono to asi dost záleží na vlasech a těch mých je na něj asi taky moc:o) Petra

    OdpovědětVymazat
  11. Já Tangle Teezer nemám, taky by mi chyběla rukojeť. Takže nic :)

    OdpovědětVymazat
  12. No mokrý vlasy si zásadně nečešu, tak nevím, jestli tahle věcička na něco je...

    OdpovědětVymazat
  13. Na chybějící rukojeť si třeba časem zvykneš - já jsem ho první dny česání vždycky upouštěla, pořád mi padal. Teď už se s ním češu jedna báseň, foukám přes něj i vlasy.

    OdpovědětVymazat
  14. Já TT miluju a nedám na něj dopustit. Ale přijde mi, že po roce a půl používání by chtěl vyměnit...už to není, co bývalo.
    stars-by-lucy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Mám podobnou zkušenost s TT jako ty.
    Ty už nejezdíš Toyotkou?

    OdpovědětVymazat
  16. Tak to je poprvé co o něm něčtu "och, ach, miracle" :D.

    OdpovědětVymazat
  17. A neměla si možnost někde vyzkoušet tu jejich novinku - Aqua Splash? Ten by se podle mě i mnohem lépe držel :)

    OdpovědětVymazat
  18. Tak tohle je první recenze kde je o TT i nějaké negativum :D.

    http://my-colorful-kingdom.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  19. TT je ta nejlepší věc, jakou jsem si kdy koupila. Zbožňuji ho!!

    OdpovědětVymazat
  20. Si prvá, od ktorej počujem aj iný názor ako, že je to skvelá vecička. Som celkom prekvapená.

    OdpovědětVymazat
  21. já ho teda miluju, ale nečešu si s ním vlasy jako s normálním kartáčem,že bych ním jakoby jezdila po vlasech jen tak, ale vezmu silnější pramen vlasů do ruky a od spodu začínám pročesávat a na konci těch zubů mám položený prsty, takže ty vlasy nevyklouzávají a dostanou se všechny mezi ty zuby (hrozně těžko se to popisuje takhle psaním :D )
    Olga

    OdpovědětVymazat
  22. Pořád přemýšlím, zda si ho pořídit, či ne. Ano, hodně lidí ho chválí ale na druhou stranu některé ohlasy tak nadšené nejsou, třeba jako ten tvůj. Takže nevím nevím ...

    OdpovědětVymazat
  23. Já si ho nejspíš pořídím, chci si ho vyzkoušet, líbí se mi slušný výběr variant a design, cena taky nikoho nezruinuje.

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj, já jsem s ním teda hodně spokojená, ale jsem přesvedčená, že je to hodně o typu vlasů.Mám jemné a vlnité, bez objemu..prostě super kombinace, navíc se často zacuchávají.Rozčesávání byla poslední možnost jak se vyhnout ostříhání, ale po koupi tohoto kartáče úlpně v pohodě, já teda nadšená opravdu jsem....Mám stejný model jako Ty...

    OdpovědětVymazat
  25. První recenze, kde slyší objektivní názor a ne jen samou afektovanou chválu (což nemyslím nijak zle), bezva!
    Mamce dorazila nabídka na ty nové, líbí se mi o něco víc a vypadají, že budou schopnější... Tak teda uvažuju buď o tom kompaktu, nebo o tom novém Aquasplashi, nebo jak se jmenuje... :)

    OdpovědětVymazat
  26. Pěkná článek ;-) já mám ten o něco novější a spokojená sem moc :)

    OdpovědětVymazat
  27. Ja ho dostanem pod stromcek od draheho, tak som zvedava, ako si poradi s mojimi kuceravymi vlasmi :) A jeee, Suzuki Jimny, to je jediny jeep, ktory sa mi naozaj velmi paci :)

    OdpovědětVymazat
  28. Já ho mám taky, teda tu klasickou verzi.. A jasně, čekala jsem něco jiného, ale při česání netahá a vlasy mi vážně uhladí. Češu s ním i 5letou neteř, která má vlasy pod zadek, jemný a cuchající se, a všichni jí je strašně rvou a ona vždycky pláče. Jenom mě vidí, chce učesat tím hřebenem co netahá :-) takže v tomhle ohledu svojí funkci plní. Jinak ho používám už 4 měsíce a začínám si všímat, že vlasy přestávají být krepaté. Je, ale těžký říct jestli díky kartáči nebo šamponum :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Mně taky špatně rozčesává suché vlasy. Taky mi nechce rozčesat smotané vlasy vzadu. Trvá to stejně jako jiným kartáčem.

    OdpovědětVymazat
  30. Já si ho nemohu vynachválit. Především rozčesání mokrých vlasů a omyvatelnost. Rozčeše mi i suché,a le já mám tu cestovní velikost a ta není tak prohnutá jak tady zmiňuješ. Hlavně zvládá prodloužené vlasy :) A s tou rukojetí.....mno...možná bych jí někdy ocenila. Ale jsem dost nenáročná :)) A do kabelky je ideální.

    OdpovědětVymazat
  31. Děkuju za článek, o tomhle hřebenu se již tolik psalo, takej jej vlastním a nechápu ten povyk kolem něj.
    Hřeben který má u mě za jedna je:BALMAIN paris( kupovala jsem si ho k prodlouženým vlasům) a milují ho i mé dcery, krásně rozčeše, nekudlí,nerve vlasy.....s pozdravem Sheima

    OdpovědětVymazat
  32. Už od TT vyrábějí i s rukojetí:-)Jinak na TT original byt podpis musi, kdyz tam neni tak je to fake...horsi je to u nove verze TT salon elite uz podpis neni takze musite objednavat z kvalitnich stranek a koukat na barvu:-)http://www.hair-cosmetics.cz/tangle-teezer-1/ Poradte mi nekdo jaky je lepši original nebo salon elite:-)

    OdpovědětVymazat
  33. Já mam salon elite, to že je víc druhů (když nepočítám compact) jsem zjistila až po tom, co mi přišel. Musím říct, že když jsem se s ním česala první dva dny, tak jsem na něm nic zvláštního neviděla. Potom sem se vrátila k normálnímu kartáči a najednout se projevila ta změna! Tahalo to fakt neskutečně! Pořád si ale myslím, že jeho pověst trochu předchází skutečnosti.

    OdpovědětVymazat
  34. Takže nejsem jediná, komu nevyhovuje, sláva :-)
    Já nedám dopustit na kartáč z přírodních štětin. Recenze: http://www.marketavolfova.cz/2013/10/tangle-teezer-versus-kartac-s.html

    OdpovědětVymazat
  35. Ten růžový vypadá moc pěkně, ten můj fialkový mu nesahá ani po kotníky. Jinak jsem moc spokojená, mohu jen a jen doporučit, a přikládám recenzi:
    http://drzazrzka.blogspot.cz/2014/03/vlasovy-kartac-se-kterym-rozcesavani.html

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*