neděle 21. října 2012

Excipial U Hydrolotio / Lipolotio

Krásný nedělní večer :)

Tak za sebou máme poslední hezký víkend ( už asi 4., o kterém to v minulých týdnech tvrdili :)) a těšit se prý můžeme už jen na zamračený a propršený listopad. Dnešní článek si tedy dáme o přípravcích, kterými si můžete v takových ošklivých dnech hýčkat pokožku celého těla :)

Tělová mléka Excipial jsou určena pro mírně až extrémně suchou pokožku a to i o pokožku, která trpí nějakou kožní chorobou ( dermatitida, atopický ekzém, a pod. ). "U" v názvu značí, že oba výrobky obsahují ureu, která podrážděnou pleť zklidňuje a léčí, na přecitlivělé pleti může ale způsobovat svědění nebo štípání.  



Excipial U Hydrolotio je tělová emulze určená pro denní léčbu mírně až středně vysušené pokožky. Konzistencí jde o hodně řídký vodový gel s parfemací, které nemůžu přijít na chuť. Voní opravdu hodně chemicky, pro mě poměrně dost nepříjemně. Ale četla jsem hodně názorů, že voní hezky, takže prostě klasika - co nos, to názor...



Emulze se velmi rychle vstřebává, až teda překvapivě bleskově, na pokožce ale docela dlouho zůstává lepivý film. Je extrémně hydratační a extrémně lehká, jde opravdu o řídký mléčně bílý gel. Hydrolotio teď poslední měsíce používám na pleť obličeje, jakmile ale začne mrznout, odložím ho.



Excipial U Lipolotio je tělová emulze určená pro denní léčbu středně až extrémně vysušené pokožky. Konzistencí jde o středně husté tělové mléko, které je hodně vydatné a opravdu hodně mastné. Voní miminkovsky, taková příjemná "pečující" vůně :) 



Lipolotio mám z této dvojice mnohem radši :) Hodně mi pomohlo v době, kdy mi život znepříjemňovala alergie na horko, úžasně zklidňuje a pečuje o silně podrážděnou kůži. Hůř se vstřebává a zanechává mastný film, který zmizí tak po půl hodince. Používám ho na pleť obličeje na noc a rozhodně mám v plánu používat ho v zimě, kdy pleť trpí mrazem a přesušeným vzduchem v místnostech. 



Oba přípravky jsou k zakoupení pouze v lékárnách a to buď za plnou cenu ( něco málo pod 200,- Kč ) nebo na předpis, kdy se doplácí jen asi 40-50 korun. Obsah balení je 200 ml a poměrně dlouho vydrží. 


Máte s těmito emulzemi zkušenost? Používáte je?

Mějte se krásně :)

22 komentářů:

  1. lipolotio používám, je úžasný! ale na zimu, páč je hodně mastný:)

    OdpovědětVymazat
  2. Lipolotio je (nejen, ale hlavně) v létě náš rodiiný svatý grál, k ničemu jinému se nevracím. ;)
    Hydrolotio jsem jestě nezkoušela, dřív mě lákal, poslední dobou si říkám, že ho asi zkoušet nemá cenu, když L promastí kde co. :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kyky, on Hydrolotio není mastnej vůbec, ani maličko. Je spíš pro kůži lehce suchou, která pne, ale není šupinkatá :)

      Vymazat
  3. hydrolotio použivam už par rokov:)

    OdpovědětVymazat
  4. Excipial U Lipolotio jsem používala v dětství. Tenkrát sem byla pěkně nabubřelá, protože jsme chodili se školou na bazény a já - jakožto 11 leté dítě jsem nechápala, proč se musím pokaždé mazat v dekoltu. No ale zřejmě nebýt toho, dneska bych neměla tak hezkou kůži ;) Na exémy po sluníčku je úplně super!

    OdpovědětVymazat
  5. Ano taky jsem ho jednu dobu používala, když jsem hodně trpěla ekzémem a byl opravvdu užitečný pomocník, také mi vyhovoval u moře na sluncem vysušenou pokožku :)

    OdpovědětVymazat
  6. Už od dětsví používám Excipial U Lipolotio a nejspíš se ho nikdy nezbavím :) Je to nejlepší tělové mléko!

    OdpovědětVymazat
  7. Nemám zkušenosti..ale asi budu mít..sháním nějaké tělové mléko, které by mělo opravdu efekt a myslím, že budu muset odbočit z drogerie do lékarny :))

    OdpovědětVymazat
  8. Lipolotio mám taky hrozně ráda. Chtěla jsem zkusit i Hydrolotio, ale když píšeš, že je to spíš gel, tak zůstanu u toho Lipo..

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za porovnání, slyšela jsem na obě hodně chvály a zajímalo mě porovnání. Pro mě by ale nebylo ani jedno, Hyralotio je na mě asi moc málo účinné, ale u Lipolotia by mi vadil mastný film.

    OdpovědětVymazat
  10. Na Lipo jsem zanevřela, vadí mi ta mastnota, ale Hydro miluju, používám každý den ráno na pleť a obličej jak miminko :). Na zimu chci zkusit krém.

    OdpovědětVymazat
  11. Lipolotio taky vlastním, dřív jsem ho hodně používala na obličej, ale teď už mi nestačí :( Ale já jsem asi extrém...

    OdpovědětVymazat
  12. Lipolotion použím, pže trpím atopickým ekzémem, hydrolotion jsem na tělo používala dříve. Oba výrobky mi vyhovují, jsou mnohem lepší než cokoliv z drogerie.

    OdpovědětVymazat
  13. Hydro používá na pleť a Lipo na tělo, pro mě jsou taky docela svatý grál, ale snažím se je nepoužívat dlouhodobě, aby si pleť příliš nezvykla, potom by ji už pořádně nehydratovalo nic, ale vracím se k nim:)

    OdpovědětVymazat
  14. Moj otec pouziva toto mlieko na dermatologicke problemy.. Je velmi dobre, pouzivame ho aj ostatni, ak mame velmi suche miesta :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ten lipolotio jsem taky kdysi používala na suché a rozpraskané ruce :)

    OdpovědětVymazat
  16. Lipolotio jsem používala, protože jsem měla nějak podrážděnou kůži na stehnech, či co a opravdu pomohl :) jen mi vadí, že opravdu dlouho schne :/ ale tak, hlavní je, že je vážně účinný )

    OdpovědětVymazat
  17. Používala jsem strašně dlouho lipolotio a nic úžasnějšího snad ani neexistuje. Doporučila mi to doktorka na kožním a od té doby už k ní nemusím !

    OdpovědětVymazat
  18. Hydrolotio jsem jednu dobu používala pořád.. a tak mě momentálně napadá, proč ho teď vlastně doma nemám ? hm, děkuji za připomenutí, člověk má tendence občas vyměňovat i to, co mu vlastně vyhovuje :/

    OdpovědětVymazat
  19. Já se bez něj neobejdu :D Mám oba......

    OdpovědětVymazat
  20. ahojky, mám nejlepší zkušenost s tímhle mlíkem http://www.muller-pharma.cz/produkty/diabecare/?purl=366697-diabecare-zvlacnujici-telove-mleko , je to taky mastnější typ, vsakuje se celkem dobře, ale co umí dokonale, vyhladit kůži, zabraňuje svědění, ekzémům, hojí během noci... u mě je toto naprostá jednička :) excipial mě nikdy takhle nenadchnul .) pa, tib

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*