čtvrtek 3. května 2012

Vše o mých melírech :)

Na základě několika dotazů na mé melíry jsem si pro vás připravila tenhle článek :)

Vlasy jsem začala melírovat před čtyřmi lety v květnu. Do té doby jsem vlasy kompletně zesvětlovala různými přípravky, nejčastěji Palette UIL1, a to úplně do bíla. Bohužel to mělo samozřejmě dopad na kvalitu vlasů, sice byly krásně platinové, ale konce byly protenčené, střapaté, vlasy tenké, lámavé a křehké, po namočení jako guma.





Pak jsem ale zatoužila po dlouhých vlasech a bylo mo jasné, že s Palettkou a podobnými zesvětlovači se k dlouhým vlasům nedoberu. Takže jsem se rozhodla, že začnu s melíry. Ze všeho nejhorší jsou začátky, kdy musíte nechat tu jednolitou blond odrůst do příšerných odrostů, aby bylo vůbec co melírovat :) Takhle vypadaly moje první melírované tříměsíční odrosty :) Bylo to pořádně kruté meziobdobí :D



Postupným melírováním se rozdíl mezi celkově zesvětlenou částí vlasů a tou melírovanou ztrácel. Konečky jsem nechávala postupně zastřihovat, protože si stojím za tím, že nemá smysl mít vlasy rychle co nejdelší, ale poškozené. Naštěstí mi vlasy rostou rychle, takže vlasy byly konečně delší a delší a hlavně hezčí a hezčí :)
Po roce melírování vypadaly takhle:


Pak už vlasy jen utěšeně rostly, byly světlé a přesto kvalitní. Protože jsem koza, nechala jsem si vlasy v říjnu ostříhat, čehož teď upřímně lituju :)) Takže zase pečuju, hýčkám a raduju se z každého centimetru a těším se, až se zase dostanu až sem :))


Ještě k technice melírování - melír je hustý, tenký, s vynecháváním jedné pěšinky, vyplétaný hrotem tupírovacího hřebene a vybrané pramínky jsou poté zabalené do alobalu. Značka melíru je Matrix V-light a vyvíječ je 6%. Díky tomu, že je melír tenký a vynechává se jedna pěšinka, není odrost tak patrný a vcelku slušně splyne s melírovanou částí. Tady je to docela dobře vidět, fotka je aktuální, asi 5 týdnů stará a je na ní více jak měsíční odrost:


Výhodou melírů totiž beze sporu je, že odrost nedělá ostrou linku, takže není tak patrný a i odrostlejší melír vypadá pořád přirozeně :)

Tak, to by bylo asi tak vše, co mě k tomuhle tématu napadlo. Kdybyste měly nějaký dotaz, pište :)

Hezký den :)

34 komentářů:

  1. Na předposlední fotce jsou snad ty nejkrásnější vlasy, které jsem viděla :) Za to ta první - to bych tě ani nepoznala, docela úlet (promiň, co na srdci, to na jazyku :). Osobně beru vitamíny (biosil, b-komplex, vitamin E a ještě nějaké multivitaminové šumáky), jím zdravě, ale vlasy mi povyrostou max. 0,5 cm za měsíc. Takže závidím a držím palce, ať máš zase ty nádherné dlouhé vlásky, které ti každá MUSÍ závidět :)
    Nikol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, děkuju :) Ještě rok a zase budou jako na tý fotce, doufám :) Ona ta rychlost růstu bohužel i dost závisí na genech, ale docela dobrý jsou ty "zalévače" jako je Biohar a lopušák :)
      Jinak úlet to byl a vlasy byly šílený, jsem fakt ráda, že to se mnou vydržely :D

      Vymazat
  2. Máš nádherné vlasy.! Můžu se zeptat co jsi používala na roztřepené konečky? Nebo si je jen zastříhávala? ;)

    Rozjíždím nový blog protože na tom současném se vyskytli technické problémy, tak budu ráda když se přijdeš podívat. ;))

    http://makesbeliave.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Zastříhávala jsem a používala vždycky nějaký olejíček. Nejdřív to byl od Reelle, kdysi značka DMka, pak Loreal Absolut Repair, pak Balea a teď střídám ten inovovaný Absolut s Elixir Ultime od Kerastase :)
      Určo k tobě nakouknu :)

      Vymazat
  3. Melíry jsou moc hezký.. myslím, že to je nestárnoucí trend.. a tobě strašně sluší, máš nádherné vlásky! .)

    OdpovědětVymazat
  4. Vlasy jsou absolutně božské :-) Necháváš si dávat melír hodně k hlavě? A ještě se zeptám, Gestil už nepoužíváš? Ten si ted chci koupit já. Budu také nechávat dorůst vlasy do jedné délky. Protože jsem vlasy mívala pořád sestříhané a dělalo mi to tenoučké cancoury a vlasy vypadaly, že jich je málo. Nechápu kadeřnice, které nerozumí střihu :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Och, děkuji :D Melíry mi dělá asi tak 3 mm od hlavy, úplně k hlavě je nedělá nikdy.
      Ať ti vlasy pěkně rostou ;)

      Vymazat
    2. Prosím a ten Gestil jsi něčím nahradila, nebo ho používáš pořád dál? :-) děkuji.

      Vymazat
    3. Já ten Gestil používám jen občas, protože mi po čase přestává fungovat. Nenahradila jsem ho ničím, jen jsem ho vysadila :)

      Vymazat
    4. Děkuji. Já ho teď právě budu zkoušet poprvé. Měla jsem od kámošky trochu na vyzkoušení. :-) Máš super, že máš možnosti nakupovat ty šampony a masky, které používáš. Já teď poprosila kámošku v Anglii, ať se mi podívá po tom Elsévu se seleniem. A prý ho nemůže sehnat :-(

      Vymazat
    5. Ahoj :) já jsem ho docela za levno koupial tady : http://www.xedo.cz/drogerka/eshop/3-1-Kosmetika/0/5/183-Elvive-sampon-400ml-proti-lupum Chce to jen pořádně hledat :)

      Vymazat
  5. Co já vím , tak třeba někteří mají z melírů mastnější vlasy :) Tobě se to nedělo ?? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě naopak, melír vlasy vysušuje a pomáhá tak s mastnýma vlasama, aspoň u mě a u mého okolí to tak platí :)

      Vymazat
  6. Parádní článek! Hlavně ty tvoje vlásky to je něco prostě!!:-* jsou naprosto dokonalé! A už nikdy nikdy nestříhat!!! Ale ber to tak, že jim to taky prospělo a vidím, že ti rostou opravdu rychle:))kozo jedna :D

    OdpovědětVymazat
  7. Jinak jsem si vždycky myslela, že právě melíry ničí vlasy, ale jsem bruneta, takže co já vim!!!:D

    OdpovědětVymazat
  8. Ty máš nádherný vlásky!:-) Závidím!:-)

    Zvu tě na GIVEAWAY Essence Rebels:

    http://illussoire.blogspot.com/2012/05/essence-rebels-limitovana-edice.html

    OdpovědětVymazat
  9. málo platné, ty prostě jsi vlasový vzor, pro ty tvé vlasy bych vraždila!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda, teď se červenám až na zadku :) Děkuju ti moc :*

      Vymazat
  10. I když mě už blond naštěstí pustila, toto je paráda a držím ti palce, at jsi zase brzy na tvojí vysněné délce!


    www.olllalabyveronica.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tobě sluší hnědá, jsi výrazná ženská a v blond jsi se ztratila. Jako brunetka jsi kočka kočkovatá :)

      Vymazat
  11. Ahoj, tvoje nádherný vlasy mě donutily pořídit si šampon se seleniem, o kterém jsi psala v předešlém článku:-) Vzhledem k tomu, že Elséve tu nevedou,tak jsem brala Vichy, dokonce dva za zvýhodněnou cenu. Ovšem teď se mi každý den mastí vlasy, ale úplně extrémně, např. dneska ráno umyté a teď mi přijde, že by jim voda rozhodně neuškodila.. Tak se chci zeptat, jestli ti taky nemastil vlasy? Ještě mě napadl nový kondicionér, ale to je vlastně asi blbost, dávám ho jen do délek a ty mastné nemám.. Asi na chvíli přestanu být posedlá růstem:D Tobě teda rostou ultra rychle vlasy, já mám pocit, že mně skoro ne, ale zase za rok od brady k lopatkám není asi zrovna málo:)
    P.S: Chválím blog, supr se čteš:) Našla jsem tě díky posedlosti laky.
    Kendra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kendro, díky za milé řádky :)
      Já přímo s Vichy zkušenost nemám :/ Po tom Elsevu mastný vlasy nemám, on je určený pro normální vlasy a možná spíš i trochu vysušuje. Pro jaký typ vlasů máš ten Vichy? Co si pamatuju, má snad pro suchý a pak pro mastný.

      Vymazat
    2. Ahoj, mám pro normální až mastné vlasy. Ten druhý byl myslím bez toho selenia. Asi zkusím přerušit, používám ho teď přesně měsíc, tak dám na chvíli pauzu. Co člověk pro dlouhý vlasy nezkusí:D

      K.

      Vymazat
  12. Ahojky, nepatří to přímo k tomuto článku, ale jelikož jsi opravdová vlasová bohyně, tak se jdu zeptat, jestli nemáš zkušenost s tím olejem Loreal Mythic Oil (vyživující olej)? :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. Ahojky,máš opravdu krásný melír.Můžu se zeptat,kam v Liberci chodíš do kadeřnictví?Najít pečlivou a šikovnou kadeřnici je hodně těžký.A ten melírek od Matrixu,je šetrnější?A máš na vlasech nějaký přeliv?Děkuji a hezký den.Nikol

    OdpovědětVymazat
  15. Ahojky, to že máš nááádherné vlásky, jsem si všimla už kdysi dávno na omlázku, takže chválím znova :-).. A chtěla bych se zeptat, jaká je vůbec tvá přirozená barva vlasů? To jsem se nikde nedočetla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Lilly, moc děkuju :) Přírodní barva je střední-tmavá blond se zlatým odleskem :)

      Vymazat
  16. Máš krásný vlasy, upřímně závidím :) Můžu se zeptat, za jak dlouho bych mohla dosáhnout z hnědých na promelírované jako na poslední fotce ? Najednou to kadeřnice asi nezvládne, co :) ?

    OdpovědětVymazat
  17. Ahojky :) Máš moc pěkné vlásky, to za prvé. Jen jsem se tě chtěla zeptat. Do této doby (asi od 15) si odbarvuji celé vlasy na blond. Jenže i když mám krásnou platinovou blond, tak prvních pár dnů to nevypadá až tak přirozeně, kdežto ty tvé vlasy ano. Zajímá mne, jaký je přesný postup toho melírování, protože si nejsem jistá, zda by to kadeřnice znala a případně nezvrzla, když bych jí to zadala. Při nejhorším se to dá vždy zas obarvit, ale vlasy mám zničené dost, natož abych je ničila pak později znovu - chybou kadeřnice. Proto se tě ptám, jak postupovat, abych věděla a případně kadeřnici dala do obzoru :) Děkuju Megiie

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, kam prosím chodíš na ten melír?:)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*