středa 30. května 2012

L'Oreal Absolut Repair Cellular

Krásný večer :)

Jsem na vlasovou kosmetiku docela "ujetá", svoje vlasy miluju a hýčkám je a pokud jim něco nesedne, nekompromisně to vyhazuju a víckrát se takovému produktu/značce vyhýbám.

Jednou ze stálic v péči o moje vlasy je Loreal Paris - série Expert, reparační řady. Absolut Repair mi dal kdysi bez přehánění vlasy do kupy a to z chemlonu do vcelku rozumně vypadajících vlasů. Intense Repair je standartní součástí mojí výbavy už několik let a já proti němu nemůžu a ani nechci říct cokoliv špatného.

K Absolutu jsem se vrátila asi před dvěma lety, kdy jsem měla pocit, že by to konečky potřebovaly. Konalo se ale docela zklamání - vlasy extrémně přetížené a konce suché. Uf, tohle jsem vážně nečekala. Dala jsem koupenému šamponu i masce ještě tak tři šance a pak šel o dům dál se slovy - nikdy víc!

No, a pak jsem se nechala ostříhat na mikádo, díky čemuž jsem musela začít žehlit vlasy a musela jsem si i pořídit nějaký přípravek na ochranu vlasů proti teplu. Koupila jsem si Thermo Repair právě z řady Absolut Repair ( tady je na něj recenze ) a byla jsem ohromně překvapená. Nová receptura se složkou Cellular z něj udělala úplně úžasnou věc!!

Následoval olejíček Absolut Repair - konečky si doslova chrochtaly blahem. Kdysi jsem už olejíček AR měla - nebyl problém s ním zmastit vlasy do cancourů a to i při malém množství. A nový AR Cellular? Bomba! Olejíček se do vlasů krásně vsákne, používám dvě "pumpnutí" a pohodička. Navíc příjemně voní :)

No, a pak už bylo jasný, že si musím pořídit i kdysi zatracovaný šampon ( masku už jsem doma měla, ale zatím nepoužitou ). V Makru byla ( možná i ještě je! ) akce, kdy 500 ml šampon a 200 ml maska stály dohromady 490,- Kč!, takže jsem si pořídila masku do zásoby a jeden šampon.

No, a jsem jednoduše nadšená!! Měly jste kdysi šampon AR a nevyhovoval vám pro svojí konzistenci? Zapomeňte na to! Nový šampon je lehčí, nezatíží, ale přesto je vydatný a dobře vlasy vyživí. Vůně zůstala stejná, těžko se mi ale k něčemu přirovnává, je hodně specifická. Maska AR konečně přestala mít konzistenci tuhého margarínu ( včetně stejného účinku na vlasech... ), je lehčí, světlejší, ale pořád je hodně hutná a doporučuju jí nejdřív vetřít do dlaní a pak teprve nanášet do vlasů. Oproti původní receptuře je to ale veliký rozdíl. 

Výsledky na vlasech jsou nepopiratelné - vlasy se nádherně lesknou, jsou heboučké, lehké, hluboce vyživené a pevnější. Nemastí se o nic víc než s jinou kosmetikou, ačkoliv je AR hodně regenerační. Já používám šampon, masku a olejíček nebo šampon, masku a thermo ochranu, podle toho, jak budu upravovat vlasy.

Závěrem: doporučuju minimálně k vyzkoušení :) Já už teď několik posledních mytí nepoužívám nic jiného :)))




pozn.: Řadu Cellular poznáte mimo nápisu Cellular i podle holografického proužku na přední straně výrobku :)

34 komentářů:

  1. Mám doma mléko na vlasy, šampon a super :)

    OdpovědětVymazat
  2. Maska ze starší řady mě hrozně zklamala. Mastila mi vlasy a hodně zatěžovala. Teď rozmýšlím, co koupím na vlasy nového. Hodně jsi mě nalákala, tak možná ozkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Můžu se zeptat kolik tě stál ten olejíček ?? :) Jinak určitě něco vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  4. Prosím a nemáš zkušenosti z řadou Liss Ultime? Šilhám po masce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel... Já mám vlasy od přírody rovný jako hřebíky, ani ve vlhku nekrepatí, tak jsem nikdy neměla důvod ji pořídit :)

      Vymazat
  5. Koupila jsem si na Tvé doporučení tu ochranu při žehlení a je opravdu úžasná!!! Až mi povyrostou vlasy (nechávám dorůstat z krátkých), dokoupím i zbytek řady =)

    OdpovědětVymazat
  6. diky za tip, zrovna shanim olejicek...muzu se jen zeptat jestli si zkousela nekdy i ten olejicek Balea?

    OdpovědětVymazat
  7. Super, děkuji za tip :) mám intense repair a vyhovuje mi, takže následuje vyzkoušet absolut repair cellular. Můžu se zeptat, kde kosmetiku nakupuješ?
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou buď na parfums.cz nebo na vlasovyraj.cz :)

      Vymazat
  8. Hihi, taky jsem udělala zátah na Makro a nakoupila. Šampon bezvadný, ale mě dělá dobře i ten minulý absolut. Zklamala mě řada Force Vector, šampon ani maska nic moc, žádné zázraky mi to s vlasy nedělá :-( S.M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Force Vector je naprostá tragédie, horší řada snad neexistuje... Měla jsem šampon, masku a termo ochranu a po všem byly vlasy suchý jak troud a hrubý. Hrůza, a to je řada pro lámavý vlasy. To tak...

      Vymazat
    2. nám tuhle řadu doporučila kadeřnice, která jí používá a prý super :-( S.M.

      Vymazat
  9. Za sebe doporučuji, ale jen na opravdu poškozené vlasy. Tím myslím odpadávající konečky po peroxidové kůře atd. Jinak velmi zatěžuje, vlasy jsou splihlé.

    Péče je potřeba, ale je nutné správně odhadnout míru. Pokud mi něco vlasy zatěžuje, příště zkusím dříve vymýt. Pokud i tak jsou vlasy splihlé, jednoduše je to příliš silná péče, alespon dle mých zkušeností :)

    Méně je někdy více, nejefektivnější je radikální zásah nůžkami a pro příště vlasy netrápit.

    Sama jsem ze zdravých vlasů daleko pod lopatky díky vlastní blbosti nakonec byla ráda za vlasy na mikádo a to teprve po roce přestalo odpadávat. A to jsem zesvětlovala v salonu Portrait- u ,,odborníků" na blond :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, a zkoušela jsi tenhle Cellular? Mě totiž ukrutně zatěžoval ten původní Absolut, to fakt nešlo používat. Ale tenhle ne, on je i ten šampon o poznání lehčí než býval původní, maska taky.
      Jj, tvojí blond éru si pamatuju, ale ty jsi prostě nádherná baba, když jsi brunetka :)

      Vymazat
    2. Já musím souhlasit, že mě také nový celllular vlasy nezatěžuje a to je mám opravdu hodně jemné a světlě melírované. Používám masku jednou týdně a olejíček po každém umytí a je to super.

      Vymazat
    3. Teď už naštěstí nepotřebuji takovou péči, vlásky jsou spokojené s Rehabem od Lushe a bylinkovým kondišem L'occitane.

      Občas použiju i broskvový šampon od Balei a spokojenost na obou stranách :-)

      Vymazat
  10. Ahojky Ivčo, jak dlouho necháváš působit tuhle masku? :-)
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když spěchám, tak tři minutky a když ne, tak je chytím do skřipce a nechám třeba 15 minut :) Pokud potřebuješ intezivně regenerovat, pak dej vlasy pod folii ( potrav. průhlednou nebo igeliťák ) a přes ní klidně ještě nahřátej ručník :)

      Vymazat
    2. Děkuji za tip, včera jsem Ti psala mail, že nejspíš koupím rovnou tuto řadu, místo toho Intense, ale asi koupím jen tu masku, mám strach, aby mi to vlasy nějak moc nezatížilo, navíc když mám odrostlý melír, tak se mi vlasy spíš nahoře mastí, tak aby mi to nezmastil šampon ještě víc :-( nebo, leda, že bych ho koupila a kdyby mi neseděl, tak bych ho poslala Tobě :-)

      Vymazat
  11. Kruci, ty mě s tímhle Lorealem pořád hrozně nahlodáváš.. Asi budu muset něco vyzkoušet, jinak to nevidím :)

    OdpovědětVymazat
  12. Sakra, byla jsem už rozhodnutá co si příště koupím, až doplácám co mám doma, a asi měníš mé plány :D. Ještě by mě zajímalo, silikony tam jsou nebo ne? Ty mým vlasům neělaj vůbec dobře.

    OdpovědětVymazat
  13. to mě teda hodně láká:) asi pořídim něco z toho:)

    OdpovědětVymazat
  14. Chtěla jsem se zeptat jestli používáš masku po každém mytí?

    OdpovědětVymazat
  15. Trochu jsem pátrala, co za význam má ta kyselina mléčná (lactic acid) a jsem tedy na rozpacích - má způsobovat úbytek minerálních látek tudíž vypadávání vlasů :-( http://www.zdravisnwa.cz/152,0,Vypadavani-vlasu.html , způsobují ho kyseliny všeobecně tvořené v organismu, tak proč ji dávají do šamponu? Asi si to vsugerovávám, ale po třetím umytí mám dojem, že mi nějak víc vlasy padají :-(( S.M.

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, chtěla bych se Tě zeptat, jestli bys mi doporučila Absolut i na jemné vlasy, konce suché, ale v poslední době se mi třepí a odlamují :-( Byla jsem rozhodlá pro Intense repair, ale svojí recenzí jsi mě teď nalákala i na Absolut. Jinak díky moc za web.

    OdpovědětVymazat
  17. Tuhle značku miluju je sice drahá, ale opravdu super!!!!

    Zvu vás všechny na muj blog :) hezký den všem:)

    OdpovědětVymazat
  18. Jaký je samotný šampon? Nezatěžuje moc, nemastí se po něm rychleji vlasy?

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, je maska lepší než gestil wonder (býčí koule)? Ta je pro mě ta nej, ale třeba je tahle ještě lepší.

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj:), ty používáš jen šampon a masku? Masku místo kondicionéru? Nezatěžuje to vlasy? A vždy po u mytí použiješ masku?

    OdpovědětVymazat
  21. Mám šampon z minulých Vánoc a ještě pořád je:D Perfektní, musím si pořídit i masku:)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*