pondělí 12. března 2012

My hand and nail care routine :)

Hezký pondělní večer :)

Na základě tipů pod článkem s giveaway vám dnes přináším článek My hand and nail care routine, tj. jak pečuji o své ruce a nehty :)

Na obrázku vidíte všechny používané výrobky najednou a samozřejmě vám řeknu něco málo i ke každému výrobku zvlášt :)




Krémy na ruce:

Řekla bych, že je mi asi vcelku jedno, jaký krém používám, musí ale dobře hydratovat a krásně vonět :)) V poslední době jsem si oblíbila tyto - Dermacol Beautiful Hands a Balea Olive, oba nádherně voní a rychle se vstřebávají :)


Když mám ruce hodně suché, ráda používám tělová másla a nejraději mám tyto - Alverde s makadamiovým ořechem a karité a Alverde mandarinka s vanilkou. Oba krásně voní, mandarinka s vanilkou se roztírá lépe než oříškové a přijde mi, že lépe hydratuje. Jsou to miniatury klasických 200 ml balení :)


Oleje a olejové tužky:

Olejíčky na nehty zbožňuju :) V kabelce mi nesmí chybět min. jedna olejová tužka a jeden olejíček. Olejové tužky mám v současné době dvě, od e.l.f. a pak jednu ze Schleckeru, u které se už bohužel ošoupal název. Tužka od e.l.f. nijak nevoní a je to taková průměrná tužka za pár korun. Tužka ze Schleckeru nádherně ovocně voní a krásně vyživuje.
Olejíčky teď používám taky dva, jeden je zn. Nurture Oil, fialový jemně vonící olejíček s kapátkem, se kterým se skvěle pracuje, a druhým je olejíček s keratinem od Four Seasons. Ten je bez parfemace. Oba olejíčky jsou příjemné a hezky promastí kůžičku.




Nehtové balzámy:

Jedna z nejlepších věcí na péči o nehty :) Používám dva - Saloos Nehtový balzám a Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Creme. Saloos je už docela známý, obsahuje rakytníkový a dýňový olej a voní citronově. Burt's Bees je hodně tuhý, takže se musí prstem chvíli kroužit po hmotě, ale na tvrdou kůžičku je to asi to nejlepší, co jsem kdy měla. Krásně voní po citronech :)


Odstraňování kůžičky:

Na odstranování kůžičky používám tři věci - Four Seasons Změkčovač kůžičky, díky kterému kůžička krásně změkne a dřívkem z růžového dřeva od Essence jí pak zatlačím. Pokud změkčovač nepomůže, přijde na řadu seřezávač kůžičky, který kůžičku odřízne. S tím se musí pracovat pochopitelně velmi opatrně...



Pilníky:

Používám teď víceméně jen tři - puntíkatý od mojí nejlepší kamarádky Aničky, skleněný z parfumerie El Nino a pak nějaký no name leštící blok :) Skleněný nosím s sebou v kabelce a papírové používám doma :)



A co vy? Jak pečujete o své ruce a nehty? :)


16 komentářů:

  1. já mám balzámek a ten olej v tužce od Essence. Pak často používám výživu od oriflame (vypadá to jako lak na nehty, ale je to takový žlutá vodička).Ten krém na ruce od Dermacolu mám taky - koupil mi ho přítel k výročí:).

    OdpovědětVymazat
  2. Ten růžový krém Dermacol mi teda vůbec nesedl. Jinak na hodně vysušené ruce taky používám másla od Alverde, jsou nejlepší! :) Ten olejíček Four seasons podle mě kůžičku moc nezjemňuje, přijde mi na ni nejlepší obyč. krém na ruce.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky používám dřívka :/ Moc se mi líbí tvůj post :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jééé, ten Burt's Bees má skvělý obal! Navíc to zatím neznám... jdu pátrat. Dík za tip ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. jej pekný článok 8)
    toľko krémikov 8o
    ja skoro žiadne nepoužívam aj keď mám tu krémy na ruky na stole 8)

    OdpovědětVymazat
  6. moc hezký :) já používám jen krémy na ruce a pilník... asi se budu muset polepšít :D

    OdpovědětVymazat
  7. já používám od Gabrielly salvete regenerační kůru..je to takový olejíček, voní po citrónu. Ale nemůžu říct, že by extra pomáhal. Ale kdo ví jaký bych to měla bez něho:) Ruce mažu každou chvilku, ale stejně cítím, že jsou suché a hlavně nehtová kůžička..super tipy, určitě něco vyzkouším! láká mě změkčovač kůžiček a nehtové balzámy!

    OdpovědětVymazat
  8. Bezva článek ;-). Ten olivový krém na ruce od Baley mám taky, nesmí mi chybět v kabelce :-) Na noc používám něco hutnějšího... Jinak klasika olejíčky, dřívka, pilníky jsou pro mě taky nezbytností. Jen jsem zatím ještě nezkoušela žádný nehtový balzám, láká mě už dlouho od Burt's Bees.

    OdpovědětVymazat
  9. Růžový Demacol používám taky, vyhovuje mi, že se rychle vsakuje a pak mám ráda ještě tmavě modrou indulonu na noc. Krásně voní.

    Nepamatuješ si, kolik tak cca stála ta tužka ze Schleckera? Potřebuju teď nějakou, ale nechci do ní dát majlant. Ještě uvažuju na Body basic, ale nevím,kolik ty stojí. Děkuju.

    OdpovědětVymazat
  10. Super článek, taky mám ten olivový krém na ruce od Baley :)
    A laky Four seasons mám též moc ráda

    OdpovědětVymazat
  11. Proti tobě mám pocit, že snad ani nepečuji...budu se nad sebou muset zamyslet:)

    OdpovědětVymazat
  12. Moc pěkné:) Já už do svých nehtů vrazila spoustu peněz, péče a času. Jsem zklamaná, mé nehty se třepí a lámou, i když teď musím zaťukat, že mi povyrostly a drží. Pořád lakuju, protože se mi zdají být pevnější :)

    OdpovědětVymazat
  13. Takze po tom mandarinkovovanilkovom kremiku hned zajtra idem :D Moje oblubene vone dokopy, no nie je o com :))

    OdpovědětVymazat
  14. Včera jsem si koupila ten balzám od Saloosu a je skvělý! Mám velký problém se suchou kůžičkou i na kloubech prstů a po 3 aplikacích balzámu jsou klouby (i kůžička kolem nehtů) znatelně lepší!

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*