středa 21. března 2012

John Frieda Sheer Blonde

Vlasovou kosmetiku John Frieda, řadu Sheer Blonde používám už několik let a za mě je to nejlepší kosmetika pro blondýnky. Samozřejmě JF nemá jen řadu pro světlé vlasy. Má i speciální řadu pro brunetky ( Brilliant Brunette ), pro zrzky ( Radiant Red ), pro krepaté vlasy ( Frizz Ease ), pro poškozené ( Full Repair ), pro suché a lámavé vlasy ( Root Awakening ), na objem ( Luxurious Volume ) a samozřejmě má i stylingovou řadu a barvy na vlasy.
Úplný přehled výrobků je ke shlédnutí na těchto stránkách.

Řada Sheer blonde se dělí na výrobky pro blond vlasy světlých odstínů a tmavých odstínů ( mimo jiné ) a déle na hydratační, pečující a denní. Používám tu pro světlé odstíny - hydratační. Kdysi to měl JF nazvané jako Platinum to Champagne a Honey to Caramel. S takovými výrobky je ještě možné se setkat, ale víceméně jsou už všude jen nová balení s názvy for lighter / darker shades.

Já používám z této řady šampon a kondicioner. Šampon Sheer Blonde for lighter shades má světloučkou citronovou barvu s perletí, jemně voní a bohatě pění. Neuhlazuje, vlasy po něm hezky vržou. Kondicioner má bílou barvu, není ani řídký, ani hustý, je tak akorát. Voní stejně jemně jako šampon a když si dát tu práci ho dobře vmasírovat do vlasů, stačí jen troška. Po kondicionéru jsou vlasy krásně rozčesatelné, heboučké a lesklé.

Řada Sheer Blonde je Highlight Activating, to znamená, že má za úkol rozzářit blond ve vašich vlasech, zvýraznit melíry, potlačit žluté tóny a celkově vlasy prosvětlit. Neobsahuje peroxid! Vše se děje na základě světlo odrážejících pigmentů, které kosmetika obsahuje.

Jedinou nevýhodou této kosmetiky je její dostupnost v ČR. U nás není jediný prodejce kosmetiky John Frieda. Občas je něco na aukru nebo mimibazaru, ale to je tak vše. Pokud máte blízko k neměckým nebo rakouským hranicím, nezoufejte, tam JF koupíte stejně běžně jako třeba Schaumu. V Německu prodávájí Friedu v Rossmannovi, v DMku a v sítích drogerie Müller, v Rakousku jsem ho viděla ve Schleckerovi.

Je pro mě nepochopitelné, proč za hranicemi Rossmann a DM Friedu prodává a tady ne. Ačkoliv jsem psala dotaz oběma drogeriím, zda by bylo možné distribuovat Friedu i k nám, dodnes mi nikdo neodpověděl...

Já kupuju Friedu ve Francii a nebo v Německu. V Německu je výrazně levnější... JF se prodává i v Anglii, kde jsou občas akce 2ks za 7 liber a to je asi nejvýhodnější způsob, jak nakoupit. Běžná cena za kus je ve Francii 9,50 až 10 Euro, v Německu to bývá cca 8 Euro.

Na fotkách vlasů jsou aktuálně moje vlasy po umytí Friedou. Záměrně jsem vlasy nechala volně uschnout ( šla jsem do práce s mokrýma vlasama, co bych pro vás neudělala :D ), protože žehlením získají lesk i zničené vlasy a to by nebylo objektivní. Takže jsem je nechala tak, jak uschnuly, aby bylo vidět, že Frieda vlasy krásně vyhladí a rozjasní sám.  

Závěrem: pokud jste blondýnky a pokud máte pocit, že by vaše vlasy potřebovaly oživit a rozzářit, zapátrejte na netu a kupte si Johna Friedu. Vyzkoušela jsem toho tolik, že můžu klidně napsat, že je to pro blond vlasy fakt to nej :)


tuhle řadu používám já - nové balení


staré balení



Uhlazené, hebké, lesklé - John Frieda



Frieda a moje pidiofinky :D



12 komentářů:

  1. Teda ty mas vlasy! :) ja zousela radu frizz ease, je to uz par let, a ta mi moc nepomohla. Treba ta nova je lepsi.

    OdpovědětVymazat
  2. Máš moc hezké vlasy :))Můžu se zepat, kde ho kupuješ ?? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky tuhle řadu používám a je skvělá.. a opět ji používám na tvoje doporučení :D

    OdpovědětVymazat
  4. Máš nádherné vlasy :) Z toho, co vidím okolo sebe- platinové, zničené, lámavé blond- jsi rozhodně top! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné vlásky :)

    http://zuzizuzana.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Vlasy nádherné! děkuju moc za doporučení, určitě jednou vyzkouším!! :))))

    OdpovědětVymazat
  7. máš úžasné vlasy! akú farbu prosím ťa používaš?:)

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuju :) Jednou za dva měsíce chodím na melír do odrostu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krása. umění takových vlasů docílit.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, chci se zeptat, jestli nemáš zkušenosti s JOHN FRIEDA - BLOND GO BLONDER ZESVETLOVACI SPREY?nebo s tím sprejem na rovnání vlasů?, obojí mají na mimibazaru. Jestli ne, tak jestli používáš nějakou alternativu k těmto produktům, třeba od jiné značky. Předem díky ,-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mám a zrovna dnes na něj budu dělat recenzi :)

      Vymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*