neděle 4. května 2014

Gliss Kur Ultimate Repair - dvousložkový sprej + aktuální délka vlasů

Krásný nedělní večer :)

Před časem jsem od firmy Schwarzkopf dostala masku a dvousložkový sprej Gliss Kur z řady Ultimate Repair. Maska u mě byla absolutní propadák ( recenze zde ), takže jsem pomalu neměla ani chuť zkoušet sprej. Poměrně dlouho mi ležel jen tak bez povšimnutí v košíčku s dalšími nepoužívanými věcmi. Ani nevím, kdy to bylo a proč to bylo, ale asi třikrát za sebou jsem ho jen tak z hecu použila a jestli ho používám dál nebo ne, to se dočtete níž ;)

Gliss Kur Ultimate Repair dvousložkový sprej je leave-in záležitost, čili produkt, který na vlasy nanášíte po umytí vlasů a už ho nesmýváte. Sprej složený ze dvou tekutých částí, zlatavé spodní a bílé vrchní. Před použitím je potřeba sprejem zatřepat a kapaliny smíchat.



Sprej obsahuje v první řadě silikon, což je u produktů, které se už neoplachují, dost časté, ale také keratin, pšeničný protein a panthenol. Za úkol má pak chránit vlasy před lámáním ( až o 95% ), třepením a měl by zajistit, že se vlasy budou lépe rozčesávat.






Parfemace je taková zvláštní, kořeněná, sladce orientální, to se prostě nedá specifikovat. Ale zatímco mi maska vyloženě smrděla, sprej mi ve finále i voní. A to dost. Velkým pozitivem je, že ačkoliv sprej obsahuje silikon, vlasy vůbec nezatěžuje. Ale základem je nepoužívat sprej ke kořínkům, jen do délek. Rozprašovač je úplně perfektní, žádná vydatná sprcha, ani chabá mlha, vlasy hezky pokryje, aniž by z nich kapalo.




Co se týká snazšího rozčesávání, to platí od první chvíle - do vlasů vysušených ručníkem sprej nastříkám ( do délek ) a s rozčesáním pak není sebemenší problém. Co se týká snížení lámavosti a třepení, tam jsem byla po pár týdnech rozhodnutá sprej pohanit, ale v tomhle případě bylo rozumné počkat a sprej ze 2/3 vypotřebovat. Sprej jsem začala používat primárně pro to snadné rozčesávání. A taky proto, že vlasy byly hebčí a zdály se hydratovanější. No, a pak jsem si po měsíci používání všimla, že vlasy se výrazně méně lámou. Mám vlasy už dost dlouhé, jsou zatěžované třením se o oblečení, sedačku v autě, věčně si za ně někde škubnu, takže lámání je věc, se kterou jsem se naučila žít. Jenže tenhle sprej to fakt dokázal poměrně výrazně eliminovat a to pro mě bylo hodně velký překvapení ( především po zklamání maskou ).

Závěr - sprej se stal mojí každodenní pomůckou, jak pečovat o vlasy. Stříkám ho podle potřeby i do suchých vlasů ( třeba když mám culíka ), vlasy dohydratuje, zjemní a uhladí. Po dlouhé době uvažuju o tom, že si něco od Gliss Kur pořídím podruhé :) Takže ráda doporučuju k vyzkoušení, minimálně na dlouhé a namáhané vlasy stojí za to ho zkusit :)

A úplně nakonec přidávám fotku aktuální délky, psaly jste si o to, na fotce jsou vlasy čerstvě po zdravotním zástřihu konečků šikovnou rukou přítele :) Vlasy jsou pátý měsíc nemelírované, ale díky odrazu lampy nad hlavou to není vidět :) Mimochodem na fotce jsou vlasy právě po měsíci používání Gliss Kuru ;)



Mějte se krásně :)






11 komentářů:

  1. Máš nádherné vlasy!:)
    Tento sprej mám doma ještě s dalšíma dvěma a jsem naprosto spokojená, je to věc, kterou si kupuji pořád dokola :)

    OdpovědětVymazat
  2. Za tvoje vlasy bych vraždila :D Jsou nádherný! :) Já mám ještě tak 15cm určitě dohánět. Hlavně ted' jsem byla na zástřihu a měla jsem to právě do V jako ty ted', ale začalo mi to nevyhovovat, tak jsem musela zarovnat, takže jsem shodila 5-8 cm :( Ale zase zdravý vlásky jsou k nezaplacení. :)
    Používám tenhle sprej, ale z růžové řady Liqiud silk, měla jsi o ní taky článek na blogu, je fajn. Taky pocit'uju, že se vlasy méně lámou a hlavně to rozčesávání - to je bomba, mám těžký, hustý vlasy, takže každý moje česání je docela boj, ale s tímhle sprejem fakt pecka. :) Příště třeba sáhnu po černé verzi, věřím, že sprej nemám naposledy.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné vlasy:) Já mám Ultimate oil elixir serum a nějak z něj nadšená tedy nejsem. Tu opravu a regeneraci tam nevidím a mám dojem, že vlasy snad i vysušuje. Možná to bude tím alkoholem na prvním místě.

    OdpovědětVymazat
  4. krasne dlhe vlasy mas, ja uz dlhe roky pouzivam tieto spreje od Gliss kur, bez nich by som si vlasy nerozcesala:)

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Super :) Díky za článek. Séra na konečky vlasů jsou pro mě nezbytnost a používám teď od L'oreal - Mythic oil, ale určitě vyzkouším i tohle :)

    OdpovědětVymazat
  7. ja pouzivam ten isty sprej, len ten cerveny, pri tomto mi akosi nevyhovuje vona. a ucinkami su asi vsetky rovnake. len jedna poznamka... nesprejuj ho nad smyklavou podlahou, lebo je potom super-klzka

    OdpovědětVymazat
  8. Ivi, nalákala jsi mě, budu jej muset zkusit :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/spotrebovano-duben-2014.html

    OdpovědětVymazat
  9. wow chtěla bych mít tvoje vlasy :D

    OdpovědětVymazat
  10. Bože ty máš pořád tak nádhernou barvu vlasů. Byla jsem teď po 4 měsících na melíru (chodím obvykle po třech) a mě prostě po nějakých dvou měsích vlasy ztratí úplně barvu-ne jen že odrostou, ale v celých délkách. Měla bys na to nějaký nějaký tip kromě silveru šamponu?

    OdpovědětVymazat
  11. Máš krásné vlasy:) Tenhle sprej jsem měla taky, ale nebyl na mé suché vlasy dost vyživující, radši mám červený od elseve. Teď mám vlasy úplně šílené, trčící na všechny strany a neupravitelné, vůbec nevím, čím to je, snažím se je vyživovat co to jde :( ale nic nepomáhá. Nemáš nějaký tip na uhlazení a vyživení extra suchých délek vlasů?
    Díky

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*