čtvrtek 23. května 2013

Culíkaté dlouhovlásky, poradíte, prosím? :)

Krásné čtvrteční ráno :)
 
Dneska jdu netradičně s prosbou o radu :)
 
Děsně ráda nosím culík. Při mojí práci, kde se pořád skláním nad stolem, je to praktická věc. Jenže mám těžké vlasy, nemám jich málo a ukrutně mě rozčiluje jeden problém - vždycky mi už tak po hodině culík sklouzává a nad týlem se pak tvoří boule. Ať češu, jak češu, stahuju napevno, stejně se udělá.
 
Co s tím??
 
Nejen, že mě to rozčiluje a nevypadá to hezky, ale jak pak vlasy sjíždějí, tahá to a bolí z toho hlava...
 
Existuje nějaký česací, sponkovací, tupírovací nebo tak něco trik, který tomu zabrání? :)
 


:/

A už leze, mrcha :D
 
 
Děkuju za vaše tipy!!
 
Mějte se krásně :)

88 komentářů:

  1. Doporučuji udělat nejdříve culík z horní častí vlasů a spodní čast vlasů nechat rozpuštěnou... poté přidat k vrchnímu culíku spodní vlásky a připevnit je další gumičkou...:)) culík je pevnější..

    OdpovědětVymazat
  2. Me napada jedine lepsi gumicku, ktera ty vlasy udrzi...Moje oblibene jsou ty bez spoje (maji v sixu nebo v HM, myslim) a nebo nosit culik v tylu, ne vysoko vycesany:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gumiček mám asi milion, různé materiály a tloušťky a nic, pořád stejný...

      Vymazat
    2. Ja chapu, jak to myslis, chapu, ze je to tim, ze mas zdrave a "prilis" hladke vlasy, ale vylozene trik me na to nenapada:(

      Vymazat
    3. Tento můj problém vyřešila taková ta gumička, která vypadá jak šňůra od telefonu :D Ta udrží fakt všechno :D

      Vymazat
  3. Podle mě to vypadá dobře. :) Každopádně na to pomůže gumová gumička, taková ta obyč, kterou se svazují třeba sáčky atd. Ta gumka prostě. :) Taková ta, co tahá vlasy. Víš kteru myslím? Používají se taky u pletení copánků, takové ty gumové gumky. :)

    OdpovědětVymazat
  4. To podľa mňa záleží dosť od typu vlasov. Mne sa zase na tom istom mieste spraví "hrčka" z jedného prameňa vlasov a tiež to nejde učesať tak, aby som to mala jednoliate. Ja mám strašne ťažké vlasy a bez laku tento účes mať nemôžem. Skús si to dobre zafixovať.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky si myslím, že je to tím, že je máš moc hladké a zkusila bych ty gumové gumičky, nebo ho udělat trochu níž ;) Jinak mně se to i líbí :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych to právě chtěla vyřešit o toho vyššího culíku. Je mi jasný, že u nižšího to řešit nebudu...
    Ten dvojitý culík ale zní zajímavě, to zkusím! :)
    Zlakovat to moc nejde, když to přelakuju zvrchu, tak je to k ničemu a když tu spodní část zlakuju úplně durch ještě před culíkem, tak to nejde učesata a je to akorát tak na dolámání vlasů :/
    A úplně obyč gumičky zkusím taky. Ale u nich teda, holky, bacha na to, že se díky nic odlamují vlasy v délce...
    Ještě jsem někde viděla nějaký trik s gumičkou, na který jsou dvě pérka a ta gumička se kolem vlasů jen obtočí, máte to někdo ozkoušené?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám od kadeřnice tyto gumicky http://www.leontyna.cz/duko-pomucky-gumicka-s-hackem-na-drdol-hneda-12ks/
      Vycese si culik, zahaknes jeden konec, pevne obmotas culik a zahaknes druhy konec :D je to super, sice je porad ztracim tim, jak ji nemuzu navliknout na ruku, ale pro me nejlepsi vec. Mm huste dlouhe vlasy a gumicky sem musela dat vzdy minimalne 2 aby mi to ty vlasy vubec drzelo. Pro me vysvobozeni :D

      Vymazat
    2. Ha, to vypadá jako obdoba tý gumičky s pérkama! Díky!

      Vymazat
    3. Jojo asi ano, akorat ty perka mi prijdou neprakticka v tom jak jsou dlouha a nevim jak bych to udelala aby nekde nevycuhovaly :)

      Vymazat
    4. Barbra: Děkuji za odkaz! Přesně to jsem hledala, viděla jsem to v x účesových videích, ale nikde jsem na to nenarazila ke koupi :)

      Vymazat
  7. Já si vlasy vždycky strašně dlouho vyčesávam, aby to bylo uplně dokonale uhlazené a pak, když co nejvíc utáhnu gumičku (kupuji jen ty beze spojů, ale než seženu dokonalou pevnou gumičku, dá to dost zabrat) a pak si těsně pod gumičku dám sponku nebo dvě pérka proti sobě =) Zdá se mi, že to docela funguje,někdy mi to takhle vydrží až do večera =)

    OdpovědětVymazat
  8. Troufám si říct, že mám strukturou i kvalitou vlasy jako ty a opravdu první horní culík a pak ten dolní pomáhá a vlasy nepadají. Jinak mě tedy drží i klasický vyčesaný culík (drdol). Já se předkloním a češu a hlavně fénuju vlasy směrem dolů, aby neměly neustále tendenci od hlavy odstávat a padat, to stejné i na bocích hlavy a dělám tedy culík v předklonu a tu zadní část opravdu uhlazuju a postupně lakuju, ale kvůli tomu, aby se tam chytly jemný vlásky, nesnáším, když se mi něco válí po krku. Takže já padací problém řeším horkým vzduchem, který mi natvaruje vlasy směrem "nahoru".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky zajímavý tip! :) Minimálně si prohřeju krční páteř :D

      Vymazat
  9. Já si kupuji gumičky s gumovým páskem - vlasy perfektně drží a podobná boule se mi nedělá. Když už ale sáhnu po jiné gumičce, tak většinou si z culíku oddělím pramen právě z té spodní části a gumičku jím obmotám (občas pramínek zapletu) a pořádně zasponkuji. Drží a ještě to vypadá hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde něco takového kupuješ? To slyším ( čtu :)) poprvé :)

      Vymazat
    2. Kupovala jsem je u Schleckera, ale nemám ponětí, jestli tahle drogérie ještě vůbec někde funguje (u nás to v okolí všude zrušili a nahradili Tetou).

      Vymazat
    3. Tak jedině zkusit tu Tetu, nebo se případně poptat jinde.

      Vymazat
    4. Já si podobné (nebo stejné) taky kupuji. Kupovala jsem je u Shleckera, ale myslím, že v Tetě by je mohli taky mít (možná jsem je tam dokonce i kupovala, když to v Jihlavě už přejmenovali):) Jen se mi teda občas stane, že mi ten gumový pásek popraská, ale i tak je ta gumička pevnější než jiná. Je jich v balení 10, 5 jich je hnědých a pět černých.

      Míša

      Vymazat
  10. Já vím, že to neřeší tvojí otázku, ale tvoje vlasy bych chtěla mít. Já mám na hlavě pár chlupů - no co bych dala za takovej problém ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Radu nemám, ale jsi krásná :D :*

    OdpovědětVymazat
  12. Já mám úplně supr gumičky, které mají na jedné straně silikonový proužek, takže nekloužou na vlasech. Jsou určené i na sport. Kupovala jsem je dávno ve Schleckru, takze snad by mohly být v Tetě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty musím sehnat, píšete tady o nich docela často :)

      Vymazat
  13. Já mám vlasů tak 2x tolik a to už vůbec nejde, culík mi sjíždí a hlavně mě z něj za čas bolí hlava, takže ho nosím jen doma úplně nahoře a je mi jedno, když sklouzává nebo hodně volný na boku/cop na boku. Ale za ty krásné vlasy to stojí, bud ráda, že je máš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, mám to stejně tak, taky mi bolí hlava, hrůza... Mě vydrží culík tak hodinu, pak se mi udělá boule a pak za další hodinu mi začně bolet hlava a osud culíku je zpečetěn :-D a nejradši mám vlasy na straně, zauzluju je stejně, jako když se dělá uzel při vázání tkaničky a uzluju je co to jde, dám silikonovou průhlednou gumičku a je to =o)

      Vymazat
  14. Co zkusit tohle?:) http://www.youtube.com/watch?v=6yk797Ywr_0

    OdpovědětVymazat
  15. Vyzkoušej ještě tyhle (http://www.stoklasa.cz/gumicka-do-vlasu-hana-plastova-pruzinka-x126083) nebo podobný takhle zakroucený, nemám vlasy tak dlouhé, ale všechno ostatní mi sjíždělo a bolela mě z toho hlava, tyhle drží krásně a vůbec nekloužou, nemusí se ani tak hrozně utahovat .. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem si ji taky koupila, ale vypadá to velmi zvláštně :D

      Vymazat
  16. Napadá mě jenom to, co už psaly holky výše, culík z horní poloviny vlasů a k němu připojit dolní polovinu. Taky to tak dělám, když chci vysoký culík, který nepadá, ale docela mě z toho pak bolí hlava, protože mám taky těžké vlasy a tím jak jsou stažené, tak mi tlačí na hlavu :D. Kdyby existoval jiný, šetrnější způsob, bylo by to fajn :)). A jinak máš nádherné vlasy! :)

    OdpovědětVymazat
  17. ani ja nemám radu, ale máš krásne vlasy!:)

    OdpovědětVymazat
  18. Stačí vyměnit tyhle obyčejné za silné látkové s širokou gumou uvnitř:)

    OdpovědětVymazat
  19. Mně se právě ta boule líbí a vadí mi, že u svých krátkých vlasů jí nemám :D.

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Ivuš, také se mi to dříve dělalo, dokud jsem si nekoupila takovou tu gumovou gumičku. Mají je v HM a je opravdu super, vlasy netahá, nikde nc netlačí a po rozpuštění jsou vlasy krásně rovné..:) Zkus si je koupit a uvidíš, jak budeš spokojená :)

    Mám ji na fotce třeba tady: http://2.bp.blogspot.com/-H0BOmh5BERc/UXGBd675r9I/AAAAAAAACN4/pT6GE-tx7hA/s1600/P4134762.JPG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, ta je opravdu dobrá, pokud nechceš, aby bylo vidět, že jsi měla vlasy stažené do culíků, ten škaredý přechod. Ale zrovna tady u těch mám tu bouli, kterou jinak neřeším, větší než obvykle. Navíc se rychle vytahají Já bych je na tento problém nedoporučovala.

      Vymazat
  21. Mně se to líbí, vypadá to přirozeně. Když tak bych to v tom místě sepla sponkou, nic lepšího mě nenapadá. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty si spodní vlasy nemelíruješ? Víc by mi asi vadila ta hnědá barva, než ta boule, mám-li být upřímná. :)

      Vymazat
    2. Ale jo, melíruju, jen jsem už 4. měsíc nebyla na melíru :)

      Vymazat
  22. Ach tak, kritika zakázána :) Tak to pardon ;)

    OdpovědětVymazat
  23. Kdyby byla konstruktivní, tak s tím nemám problém. Ale co ty mi máš co vykládat, co já mám mít za starosti, hvězdo drzá ;)

    OdpovědětVymazat
  24. S tými dvomi gumičkami (prvý koment) to bude asi najúčinnejšie, ale mne tam ta hrčka ani nevadí, ani mi to nepríde nejaké nepekné, skôr ide o tvoj pocit a hlavne ak ťa to ťahá a bolí, tak nepríjemné, ale na efekt vyzerá tvoj culík pekne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Ale fakt to pak tahá a bolí z toho hlava i kůže na hlavě :/

      Vymazat
  25. já to tak dělám schválně abych to měla volné, jak dole i nahoře :D a nejde to. mám málo vlasů. takže ty jich máš asi moc :) a huňatý :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasika, kdo to nemá, ten to chce, a kdo to má, ten se toho zbavuje :D

      Vymazat
  26. A mně se ta boule náhodou líbí :) Jinak mě napadají akorát takové ty gumičky "masovky", jak jim říkám - takové ty klasické tenké gumové, co používaly naše babičky, snad víš, co myslím. Ale to asi nebude to pravé pro vlasy, no :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakože to asi nebude pro vlasy zrovna nejlepší a nejzdravější, tak jsem to myslela.

      Vymazat
  27. V Americe si holky tuhletu bouli dělají schválně hřebenem, aby to vypadalo dostatečně obyčejně :-) mně se to moc líbí a podle mě to opravdu vypadá hezčeji :-), než jenom ulízlý culík. Co s tím ale neporadím, protože nevím.

    OdpovědětVymazat
  28. Udělej si cop nízko a boule se nevytvoří ;)

    OdpovědětVymazat
  29. Já mám ten samej problém a zkoušela jsem asi všechny možný rady jako tupírování, lakování, nějakej speciální prášek jsem na to koupila a sypala jsem to práškem a prostě se mi to dělá furt... Je to daň za hustý a těžký vlasy :-D

    OdpovědětVymazat
  30. Zkus si udělat culí s mírně zakloněnou hlavou.. jako by ses u toho chtěla dívat na strop ;).. jak dáš potom hlavu zpět...vlasy se natáhnou a žádná boule :).. teda aspoň na mých ne :D..

    OdpovědětVymazat
  31. Dobrý je na to tupírovací štětinový kartáč a gumička ze spojkama na konci, češou mě tak na kadeřnických soutěžích... vždycky hodně vyčešou spodek tupírákem se štětinkama, na pevno stáhnou gumičkou ze spojkama a zalakují...drží to fest

    OdpovědětVymazat
  32. Mě na tohle nejvíce pomohly takové ty ,,gumové gumičky" :D ale ty jsou zase špatné pro vlasy protože se po nich lámou :( takže už to nedělám a radši nechávám culík volný...

    http://bobunka3liska.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, obyč gumičky drží dobře, ale moc vlasům nesvědčí, no :/

      Vymazat
  33. Vyčesaný culík nenosím, neexistuje nic, co by ho udrželo nahoře. Nemluvě o bolesti. Taky drdoly umístěné nahoře špatně snáším. Takže jedině falešný culík nebo culík nízkopoložený. Ráda nosím francouzský cop a různě zapletené vlasy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na francouzský copy já jsem levá :/ Ten dvojitej zkusím :)

      Vymazat
  34. Promiň, ale ty odrosty jsou hnusné. Taky mám chuť se vždy barvit, ale právě kvůli těm odrostům to nedělám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na fotce jsou celkově vlasy tmavší - jak ty, co jsou namelírovaný, tak ty, co odrůstají. NEMÁM takhle kontrastní odrost, to bych nevylezla mezi lidi a už vůbec ne s culíkem. Je ale zajímavý, jak kritický umíte být. Vy anonymní, samozřejmě.

      Vymazat
  35. Ty odrosty vypadají hrozně! Momentálně je mám taky, ale už jsem objednaná na dobarvení. Mám tříměsíční odrost. Víc by mi vadily ty odrosty, než ta boule. :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reakce viz. koment nad tebou. Víc už to komentovat nebudu.

      Vymazat
    2. Ať koukám jak koukám a kouká se mnou i můj chlap, názor máme stejnej -> vypadá to přirozeně, určitě ne hnusně...
      Hnusný jsou peroxidky, který si to kydaj k hlavě a pak maj tmavej odrost, tak je vidět kontrast a pokud to maj žlutý, tak je to hnus dokonalej.
      Ale Iva to má přirozený a vyloženě se nám to líbí, není nad kvalitně udělanej melír, i když odrostlejší... No a? Vy si barvíte hlavy co měsíc? Jistě ne... Toho si užijeme dost v 50.

      Vymazat
    3. Mikinko, díky vám oběma, ale tohle, myslím, ani fakt nemá cenu komentovat... Prostě anonym, no ;)

      Vymazat
  36. Ahoj ak ti môžem poradiť, ja som si kúpila takú gumičku... Ona je plastová a vyzerá jako šnúra od pevnej linky :DD

    Ale veľmi dobre drží :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jí mám doma taky, ale jsem z ní trochu rozpačitá :D

      Vymazat
    2. Ozaj nemusíš sa báť... keď úplne na fest zatiahneš, ani sa nepohne..

      Mne veľmi dobre drží, keďže mám kučeravé, husté a suché vlasy.

      Vymazat
  37. Skús to podľa tohto videa ;) http://www.youtube.com/watch?v=6yk797Ywr_0

    OdpovědětVymazat
  38. mě se ty bouličky právěže hrozně líbí :))

    OdpovědětVymazat
  39. Já používám ty gumové gumičky ve tvaru telefonní šňůry, ale boule se mi dělá stále a bohužel se i ta gumička docela rychle vytahává :(

    http://nairebeautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*