úterý 16. dubna 2013

Vše o černých krémových lacích :)

Krásné úterní odpoledne :)

Že mám krémové černé laky ( potažmo i třpytivé a shimmerové ) moc ráda, to už jste si asi u mě na blogu všimly :) Docela často mi chodí dotazy, který je dobrý a kterému se vyhnout, podle čeho vybírat, atd. atd. Dneska si tedy o černých lacích něco povíme :)


Které značky ráda doporučím a proč :)


OPI Black Onyx 

Onyx je sice dražší, nicméně je to nejlépe pigmentovaný lak, který se dá běžně sehnat. Precizně kryje ve dvou vrstvách, barva je skutečně černočerná a výdrž taky není nejhorší. Někomu může vadit širší štěteček a vyšší cena. Za sebe ale doporučuju :)



Essence 59 Black to Back 

Prcek od Essence, který už se neprodává, ale možná by se dal sehnat někde ve výprodeji. Nečekaně dobrá pigmentace, perfektní cena a kdysi i dostupnost, ideální štěteček. Kryje i v jedné vrstvě. Bohužel se Essence rozhodlo inovovat a ten nový už si po zkušenosti s ostatními odstíny nekoupím....



Miss Sporty 080

Překvapivě dobrý lak. Pigmentace není excelentní, je potřeba dvou vrstev. Nicméně má perfektní výdrž, pro mě sympaticky širší štěteček a cena je pod 40 Kč. Dostupnost je perfektní a poměr cena/kvalita ho vcelku řadí na první místo :) Mám jeden kousek starý asi 3 roky a bez problémů s ním lakuju doteď :)



BarryM Black

Tenhle drahoušek je docela unikátní :) Je to černé želíčko, které kryje až ve dvou silnějších vrstvách, nicméně schne do vysokého lesku a výdrž je excelentní. Mínusem budiž dostupnost a to v ČR jen na stránkách mojesminky.cz




INK by Dennis Knudsen

Tohle je takový malý poklad z Dánska :) Je to extrémně pigmentovaný černý lak, ideální na razítkování, zdobení a nehtoblbůstky :) Vzhledem k tomu, že se nedá běžně sehnat, ho dávám jen jako zajímavost na konec :)




Miláčkové pohromadě ( BarryM už došel :)) 






Které nedoporučuju a proč? :)



China Glaze Liquid Leather

Jak mám laky od China Glaze ráda, tohle je úlet... Tak mizerně pigmentovaný černý lak jsem nikdy nikde neviděla. Tmavohnědá vodička, tři vrstvy pro krytí a do dvou dnů oprýskáno. Never more.



Rimmel 800 Black Out

Kvalita stejná jako u Miss Sporty, cena vyšší, houstne. 

Illamasqua Boosh

Ultra drahý, hustá konzistence a nečekaně špatná výdrž. To se nepovedlo...

U černých laků záleží především na pigmentaci. Černý lak má v tenké vstvě základ buď tmavě hnědý nebo tmavě šedý. Doporučuju vybírat ten, který jde přes šedou. Ve dvou vrstvách je sice stejně černý jako ten, co jde přes hnědou, neobarví ale tolik nehty v případě, že nepoužijete base coat. Proč, to nevím, ale je to tak.

V případě, že chcete nosit černé laky, zvolte spíš kratší délku nehtů a hlavně je mějte precizně upravené. Černý lak prozradí každou nedokonalost.

Na černých lacích nejlépe vyniknou efektové nadlaky, takže se nebojte kombinovat, zkoušet a vrstvit :)




Máte rády černé laky? Které používáte vy? :)


Mějte se krásně :)





27 komentářů:

  1. Černým lakům jsem propadla tak pře třemi lety, ale teď už bych si nehty nejspíš nenalakovala.:)) Jinak článek máš zpracovaný moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  2. Dante Alighieri16. dubna 2013 v 15:47

    Já jsem černej lak v životě neměla. A ani mě nijak nenapadlo, že bych ho mohla zkusit. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja za sebe muzu doporucit A England Camelot, ktery kryje uz v jedne vrstve:) Mam i OPI Black Onyx, ale vubec ho nepouzivam, protoze kryje prave ve dvou vrstvach, tudiz neni moc vhodny pro nail art.

    OdpovědětVymazat
  4. Na černých lacích ujíždím od puberty, teď mám doma zmiňovaný OPI a jsem spokojená úplně maximálně. Ale namlsala jsi mne a až mi dojde, zkusím milovanou BarryM ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já klasické černé krémové moc nee, spíš ty s příměsí nějakých třpytek.

    OdpovědětVymazat
  6. Na to že černé laky nepoužívám se mi Tvůj černolakovací článek moc líbil - je vidět, že se vyznáš - krásný lak ten poslední, s efekty - jak jsem vypochopila. Je zvláštní, že některé značky neumí černou, to mě zaujalo. Já osobně mám radši červené barvy nebo fuchsiové, což je červená s modrou :)

    OdpovědětVymazat
  7. Na ten od Miss Sporty se musím podívat, mám doma kupu laků a žádnej černej. Dík za tip =)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky mám černé laky moc ráda (snad moje nejoblíbenější lakovací barva) a většinou si kupuji ten Rimmel, houstne sice rychle, ale za tu cenu se to pořád vyplatí...ale asi investuji do Black Onyx, pár laků od OPI už mám a zatím mě výrazné barvy spíš přesvědčily, u těch "tělovějších" jsem moc spokojená nebyla.

    OdpovědětVymazat
  9. Černý se třpytkami od GS jsi nezkoušela? :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já proti černým lakům nic nemám, sice se vysloveně černou moc často nelakuji (používám jiné tmavé), ale občas je to fajn zpestření. Největší problém mám ale s odlakováním. Já mám na nehtech tmavé laky moc ráda a klidně bych ten černý používal i častěji, ale nerada se s nimi lakuji, protože doslova nesnáším to odlakovávání. Mám ten lak všude kolem nehtů i pod nehty a jde blbě dolů. Takže mám zásadní dotaz: čím ty tmavé laky dostáváš z nehtů?

    OdpovědětVymazat
  11. Mám ten od Rimmelu a souhlasím, že postupem času nepěkně houstne a táhne se... Jinak se i zdál ze začátku fajn, pěkně kryli vydržel.
    Jinak z těch třpytívých mne láká ten od Gabrielly Salvte nebo Colo Club Beyond, i když to už je spíš tmavý holograf :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já mám doma ještě malého Essencáčka :) je skoro plný a doufám, že se mmi ještě osvědčí :) Jinak se mi článek moc líbil :) Plánuješ toto udělat i pro jiné barvy ? :) Já třeba donekonečna hledám , který bílý lak je nejvíce pigmentovaný :) Měj se hezky, Petka K. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S bílými tolik zkušeností nemám, ale vřele doporučuju bílý GS, číslo 148. Kryje dokonale :)

      Vymazat
  13. momentálně mám do černa od CC Revvvolution s jemný holo a ten je fajn, škoda, že lak INK by Dennis Knudsen tu není dostupný, hned bych ho na razítka zkusila :)

    http://hkphotography83.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Já tedy měla černý lak naposledy ve svém skoro-až-gothickém období v dospívání... :D
    Jinak mám ale raději barvičky... :)

    OdpovědětVymazat
  15. Černé laky moc ráda nemám..:( Nejdou odklakovat..:(:D

    OdpovědětVymazat
  16. Spíš je používám na nailarty :).

    OdpovědětVymazat
  17. Tak jakožto chudý student poběžím pro miss sporty. Lakuji teprve chvilinku...zahodila jsem gelovky, takže momentálně mám uplně nakrátko ostříhané nehty aby rychle odrostly ty zničené a mám jen nude lak, takže teprve nakoupím

    OdpovědětVymazat
  18. jednou za čas černou taky ráda nalakuju. mám ale myslím jenom toho prcka od Essence. a úplně nejraději mám ale tmavé barvy, které jsou skoro až černé a někdo je jako černé dokonce vidí. třeba tmavě-až černě zelená je super, fialová, vínová - to já ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Skvěle zpracovaný článek :)
    Jednou za čas nalakuji a jsem vždy znovu a znovu nadšená, jak je to krásné :)

    Michell

    OdpovědětVymazat
  20. Hmm, ten Essence mám a v první vrstvě moc nekryje... aspoň mně ne, je spíš tmavošedý a proužkuje. Musím dát dvě, pro "hlubší" efekt spíš tři. Tak nevím, čím to je :-D

    OdpovědětVymazat
  21. Černý lak Etude House jsem dostala k objednávce BB na cosmetic-love.com. Překvapivě dobrý, precizně krycí, šikulám stačí i jedna vrstva. Výdrž také dobrá a já ho ráda kombinuji s Circus confetti od Essence :)

    OdpovědětVymazat
  22. Používám černý od Essence, jak jsou teď ty nové lahvičky a musím jedině pochválit. V jedné vrstvě skvěle kryje, leskne se o život, prostě super. Jen nevím jak výdrž, protože max dva dny a lakuju zas něco nového. :)

    OdpovědětVymazat
  23. Já mám nejradši černý z HM, je hodně krycí, dobře se lakuje a drží dlouho.

    OdpovědětVymazat
  24. Já mám ten Miss sporty a jsem s ním moc spokojená. Doplňuji stříbrnými třpytkami a krása!

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*