pondělí 22. dubna 2013

Saloos Bio Konopný olej - zelený poklad

Krásné pondělní dopoledne :)

Venku je nádherně, slunce pálí jako šílené, já mám půldenní dovolenou a vyrážím se psama na přehradu :)
Víc takových pondělků! :)

Saloos Bio Konopný olej je za studena lisovaný olej z konopí ( cannabis sativa ). Je ve vysoké kvalitě a díky tomu jsou zachované veškeré zdraví prospěšné látky, které obsahuje :) Jde především o esenciální mastné kyseliny ( omega nenasycené mastné kyseliny ). Barva oleje je zelinkavá, konzistencí tekutější. Tolik úvodem a teď k praxi :)


Konopný olej jsem už chtěla vyzkoušet strašně dlouho. Důvodů je hned několik - lákalo mě vyzkoušet ho na vlasy a nehty, zajímalo mě, co udělá na pleti a taky jestli pomůže našemu pejskovi, chronickému atopikovi. Nečekala jsem zázraky, ale ony se dostavily a to nečekaně brzo.

Vlasy a nehty:

Plánovala jsem zastřižení konečků. Po zimě byly v otřesném stavu :( Když se mi do ruky dostal konopný olej, řekla jsem si, že to zkusím a uvidíme. A viděla jsem! To, co už bylo roztřepené a polámané, s tím už neudělá nic kromě lepidla. Tak to je, na "zacelení konečků" toho vážně mnoho nefunguje. Ale! Ty vlasy, které byly polámané, se po konopném oleji už dál netřepily. Vlasy jsou krásně měkké, poddajné, dál se nelámou, netřepí. Samozřejmě dávám olej do vlhkých konečků. Olej se bleskově vstřebává, nenechává na vlasech mastnou stopu. Paráda!
Olej jsem začala používat i místo krému na ruce a jsem vážně hodně spokojená. Nehty jsou viditelně vyživené, hladké a lesklé. Protože mi rostou nehty opravdu hodně pomalu, dopíšu až časem dodatek k tomu, zda pomohl při prevenci lámání a třepení nehtů :)

Pleť:

Když už, tak už, že jo. Chtěla jsem konopný olej vyzkoušet, tak tedy pořádně. Začala jsem ho používat na pleť ráno i večer místo krému. Občas mívám problémy se suchou a hrubší pletí nad koutky úst. Kdo ví proč... Olej jsem začala nanášet na čistou, vlhkou pleť ( oleje vždy aplikujte na vlhkou pleť! ), vmasíruju a nechám zbytek vstřebat. A víte co? Já mám pleť jak miminko :) Suchá místa úplně zmizela, pleť je zklidněná, hladká, vyživená. Heh? Tohle jsem vážně nečekala :) Olej je nekomedonní, neucpává póry a pokud si vlastní šikovností někde něco nerozrýpu, tak je pleť nádherně čistá. Dočetla jsem se, že je konopný olej vhodný pro pleť suchou, ale i aknózní a já s tím souhlasím. Jediná věc, která vám může vadit, je, že olej úplně tak moc nevoní. Není  to zápach, ale má svou specifickou vůni, která je taková přírodní a surová a ne všem to může vyhovovat :)

Atopický ekzém:

Jeden z mých pejsků trpí od malička pemphigem. Projevuje se mu na nosní houbě směrem k očím a vypadá to jako atopický ekzém. Nejen, že ho nos neskutečně svědí, ale ještě ho má samý strup. S olejováním bebína jsem začala hned, jak jsem měla olej v ruce a to 2x až 3x denně. A teď ten zázrak - do 24 hodin se samy odloučily největší stroupky. Kůže pod nimi byla zklidněná, růžová, zhojená. Do týdne začala lysá místa zarůstat kraťoučkými novými chloupky. Neskutečné! Očividně mu olej nesmírně ulevuje od svědění, protože při mazaní dobrovolně drží, neolizuje se a přivírá oči ( do té doby to při mazání mastmi nešlo jinak, než s čumákem svázaným šátkem, jaké to byly boje... ). Mažeme dál, stav se stále zlepšuje a já s obrovským nadšením sleduju, jak se mu po osmi letech, kdy s nemocí bojujeme, konečně nesmírne ulevilo i bez použití kortikoidů. Takže pokud trpíte atopií, alergiemi, ekzémy a ještě jste konopný olej nezkoušeli, DOPORUČUJU!!!




 Olej koupíte v lékárnách a v e-shopech na internetu :) Cena je kolem stovky a teda vážně to stojí za to :)

Děkuji firmě Saloos za nabídku spolupráce a za zaslání konopného oleje na moje přání.

Mějte se krásně :)



56 komentářů:

  1. A když si zajdete do zdravé výživy, seženete větší balení za příznivější cenu. ;) Doporučuji dávat i do salátů, právě kvůli nenasyceným mastným kyselinám.

    OdpovědětVymazat
  2. Panečku, teď jsi mě fakt nahlodala..i když se té "vůně" dost bojím, jestli jsou účinky takhle zázračné, tak je to bomba!

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tip, v létě se mi občas vrací ekzém a pokud je i dobrý na vlasy, tak to ho rozhodně musím vyzkoušet:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plánuju ho vyzkoušet na projevy alergie na sluníčko :)

      Vymazat
  4. díky za tip ač trpím alergiemi a ekzem už od narození, tohle jsem nezkoušela, určitě si tenhle olejik koupím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já to nemám vyzkoušené na sobě, naštěstí netrpím ani na ekzémy, ani na alergie, ale když jsem viděla, jak to zafungovalo na tom mým pejskovi, tak vážně doporučuju :)

      Vymazat
  5. Taky mám "olezlého" pejska. Ale má to potvora na packách, takže si všechno mazání olíže, proto ji taky nemůžu namazat jen tak něčím. Přímo olej jsem zatím nezkoušela, ale mažu ji přírodní konopnou mastí od Cannadermu s 50% obsahem konopí a taky to zatím pomáhá asi nejvíc. Až domažu, tak nejspíš vyzkouším i ten olej. Dobrý tip pro psy se vždycky hodí ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle si klíďo olízat může, je to jedlý olej :) My jsme mazali taky konopnými mastmi, ale kam se to hrabe na olej :)

      Vymazat
  6. Týjo, vypadá to jako zázrak v lahvičce. Až budu mít stovku navíc, tak pro to utíkám! Děkuji za tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za málo, já jsem vážně nadšená. Včera jsem si na přehradě osmahla obličej a do rána to konopáček krásně zklidnil :)

      Vymazat
  7. Na tie vlasy teda zázrak ako píšeš. Dosť si ma na neho navnadila, asi to vyskúšam. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju konopný olej na pleť!! Mám doma jen 10 ml vzorek, ale rozhodně si koupím větší balení. Mám smíšenou pleť se spoustou pupínků, olej je krásně léčí, dobře se vstřebává, je skvělý i na den pod BB krém :)

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý tip, děkuji za něj, určitě si ho pořídím, zázraků doma není nikdy dost!
    A je fajn, že to funguje i na chlupáče... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za málo :) Já ho pořád zkouším na nové a nové věci :D Prý je dobrý i na odřeninky, že desinfikuje a hojí, tak mažu drbanec o klacek, stejně tak jsem si včera pořádně přismahla ramena, tak mažu i ramena. Zatím pořád jen a jen nadšení :)

      Vymazat
  10. Pridano na cesky nakupni seznam a Lojzovi drzim palce, at mu olej pomuze i primo s nosem :).

    OdpovědětVymazat
  11. Super! saloos miluju, zrovna mám doma levandulový :)

    OdpovědětVymazat
  12. Už posledně když jsi ho doporučovala na vlasy, tak jsem nad ním přemýšlela..až dopoužívám co mám ted rozebrané, tak koupím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kup, je vážně dobrý :) A když nesedne na vlasy, sedne na pleť. A když ne na pleť, šup s ním do salátu :D

      Vymazat
  13. Konopí je lék. Miluju ho jak v jointový podobě tak i masťový :)

    OdpovědětVymazat
  14. Na jeho "vôňu" si treba trošku zvyknúť, no je veľmi dobrý, používam :-) Oleje od saloos mi už doma nemôžu chýbať.

    cajova.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda :) Já teprve oleje od Saloosu objevuju, ale už teď jsem nadšená z konopáčku a taky z hydrofilních olejů na odlíčení, to je úžo vynález :D

      Vymazat
  15. Zaujalo mě to s tou pletí. díky za super tip :)

    OdpovědětVymazat
  16. Mohu se zeptat. Jsou tyto oleje Saloos z internetu stejné jako z drogerie? Dm je prodává a ještě jsem to viděla v nějaké menší drogerii. Bylo by to pro mě takové výhodnější než z internetu :-) děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to ty samé produkty.

      Vymazat
    2. Peti, to je to samé, co na internetu, akorát v DMku nemají tak široký sortiment :)

      Vymazat
  17. No přiznám se, že mě olejíček nalákal...:)) Možná nejvíc skrz tu pleť:))

    OdpovědětVymazat
  18. Ten vypadá skvěle! Zaujalo mě hlavně to použití na vlasy. A nezanechává na blond vlasech nějaký barevný nádech nebo nezabarvuje do nějakých nežádoucích odlesků? V lahvičce se mi zdá dost tmavý, tak se trochu bojím ho dát na blond vlasy. :-)

    http://www.diarybyangeeel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, vůbec, buď běz obav :) On je v lahvičce zelený, ale po rozetření žádné zabarvení vůbec není :)

      Vymazat
  19. Tak ten musím mít:). Úžasný článek.

    OdpovědětVymazat
  20. Tak to zírám, bez váhání skáču do auta a ujíždím ho shánět, hafan si pár let olizuje tlapku, má tam ekzém, na kterej nepomáhá lautr nic a pokud by mu měla pomoct blbinka za stovku, tak budu skákat radostí tři metry do vzduchu!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem udivena, mázla jsem mu to včera po o, potom večer, dneska ráno a on vždycky po ranní prochajdě lehne na pelech a olizuje si tu tlapičku, dneska NIC, hurááááááááááááá, za celejch 9 let se tohle nepovedlo, díííky :-*

      Vymazat
    2. Mikinko, to mám strašnou radost! Náš Ali si to taky vůbec neolizuje, nedrbe si nos packou, což mě vážně udivuje :) A taky je to úleva po dlouhých osmi letech :)

      Vymazat
  21. Super článěk! Já miluju Saloos. Dobrej je s Tea Trea - na akné (já na něj netrpím, ale dělá nádhernou pleť), s mátou (na vlasy, jako osvěžující pleťová voda) a mast na rty s růží (krásně voní a dlouho vydrží). Po tomto se mrknu. Verča L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten balzámek na rty mám taky ráda :) Ty květové vody mám taky v plánu vyzkoušet na vlasy!

      Vymazat
  22. Miluju oleje saloos, mojí stálicí je Avenia a taky Levandule a Růžový. Tenhle jsem ještě nezkusila, tak ho při příští objednávce rozhodně beru :)

    OdpovědětVymazat
  23. Tak jsem se nechala zlákat a včera koupila, je fakt že na ekzém je moc příjemný, ale na noc mi nestačil, v noci jsem se vzbudila s drbáním a musela se jít natřít konopnou mastí, takže na mě je moc slabý, ale i tak pleť zklidnil, dnes mam po dlouhé době ruce normální a né rudý a flekatý, ráno jsem se natřela a vypadá to že na den bude fajn, ale na noc budu muset kombinovat :D na vlasy jsem ho dala dneska ráno a je super! a na obličeji mám díky vysazené antikoncepci kombinaci hnusných pupínků i ekzému a tohle je teda super věc na oboje, ráno jsem nestačila zírat :)
    děkuju za super tip! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že alespoň částečně funguje :)
      Nemáš za co :)

      Vymazat
  24. Dobrý den, trpím lupénkou takže po přečtení článku jsem se rozhodla také vyzkoušet, chtěla jsem se proto zeptat kde všude je k dostání. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím pěsti :)
      Obvykle ho mají v lékárnách a zdravých výživách + samozřejmě na internetu :)

      Vymazat
  25. To mě tady dost zaujalo, zrovna jsem nad pár oleji uvažovala tak děkuj za recenzi, dost mi pomohla :)

    OdpovědětVymazat
  26. Máte někdo olej od jiné značky? U nás mají v lékárně různé, ale zrovna Sal. se mi nedaří sehnat... :) Díky! Kačka

    OdpovědětVymazat
  27. Ahojky, stále používáš konopný olej na vlasy a pleť?

    OdpovědětVymazat
  28. Jsem tak vděčný Elisa Sawyer za poskytování mě konopný olej tady v České republice. Byl jsem diagnostikovat rakovinu prsu před 2 lety a od té doby jsem udělal hodně Chemo a radiační které mi pomohou, ale jen poškozený svůj imunitní systém a činí je slabá a bezmocná. Přišel jsem přes slzy Phoenix a já jsem četl o konopný olej hodně a viděl, že jsem mohl mi poskytnout Konopný olej je zde stát, kontaktoval jsem ho na: ericolivermedicalservice@hotmail.ca pro zadávání zakázek tohoto léku, k mému překvapit léky bylo pořízeno a dodáno do 48 hodin a já jsem byl na léčení za poslední 3 měsíce. Jsem teď tady, aby svědčil, že nejsem víc rakovinou, mám zkušenosti celkovou transformaci v mém zdravotnictví se Rick Simpson Konopí služby oleje. všech pacientů s karcinomem, kteří žijí v regionu Vietnamu a dalších zemí, dostat své konopný olej z ericolivermedicalservice@hotmail.ca,
    Elisa Sawyer

    OdpovědětVymazat
  29. Tak musím ti napsat můj postřeh, vše co jsi napsal o konopném oleji je pravda, pleť vyživená, suchá místa pryč. Tak mě napadlo, že ho koupím k Vánocům mému příteli, který trpí na lupy (nic mu na to nikdy nepomohlo), před každým mytím si ho vmasíroval do pokožky hlavy a nechal tak hodinku působit a voila po třech umytích byly lupy jako zázrakem pryč :-) takže na lupy je jako dělaný a vyjde rozhodně levněji, než nějaké šampony z lékárny, které stejně moc nepomáhaly :-)

    OdpovědětVymazat
  30. moje žena trpí rakovinou pankreatu, která byla potvrzena jako čtvrtá, doktor mi řekl, že je málo, že by mohla dělat, protože nereagovala na léčbu, ale můj bratr ze zákona přišel na naši pomoc tím, že objednal tento konopný olej od Rika Simpsonova nadace, kterou říkal, pomáhá nějakému pacientskému boji proti rakovině různých typů, a tak jsme se rozhodli dát šanci, zatím se moje žena velmi dobře vylepšuje a v současné době může chodit po domě sama. Cítil jsem, že je nutné, abych ostatním, kteří trpí touto akutní nemocí, nechal, že jakmile budete mít dobrý konopný olej, může to opravdu dát druhé zdravé druhé šanci na život. pokud jste náhodou potřebovali tento konopný olej, můžete kontaktovat nadaci, která dodala svému bratrovi v právu tento e-mail: rsoil4cancer@gmail.com

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*