pátek 19. dubna 2013

Aktuální vlasopéče, vlasopolička, délka vlasů + trocha retra :)

Krásné páteční poledne :)

Často si píšete o info o aktuální vlasové péči, oblíbily jste si vlasopoličku a zajímá vás moje současná délka vlasů :) Tak si dnes dáme takový souhrný článek, kde bude vše + trocha vlasového retra z dob před třemi, čtyřmi, ale i sedmi lety :)

Aktuální vlasopolička:



Zleva doprava:

Loreal Intense Repair - šampon + maska
Loreal Absolut Repair - šampon + kondicionér
Elseve Total Repair Extreme - šampon + sérum + maska
Elseve Arginine Resist X3 - šampon + maska
Elseve Anti-case - šampon + maska
Schauma Silver šampon



Aktuální péče a proč je na vlasopoličce tolik Elsévů :D

Při prohrabování se starými zásobami jsem objevila nedávno dva kousky Elseve z řady Arginine Resist X3, které jsem si kupovala před rokem a fous při cestě do Francie. Použila jsem je asi jednou, pak jsem si ve Fr. nakoupila Friedu a Elseve šel stranou. 

Balení bylo skoro celé, tak jsem se rozhodla, že ho vyplácám, než se to "zkazí". A teda byla jsem mile překvapená :) Moje nadšení pro Elseve dopadlo tak, jak vidíte :) Absolutní láskou je teď Elseve Total Repair Extreme, který bude mít vlastní post tady na blogu :)


Také jsem si hodně oblíbila Schaumu Silver šampon, který je naprosto perfektní a vůbec nevysušuje. I on bude mít na blogu vlastní post :)

Vlasy myju stále obden, na běžné česání používám kartáč s kančími štětinami, na rozčesávání mokrých vlasů používám Tangle Teezer Salon Elite :)

Nejoblíbenějším účesem je teď "motanec" a nebo vlasy rozpuštěné :)



Aktuální délka vlasů :)

25.10.2011 jsem se zbláznila a svoje dlouhé vlasy nechala zkrátit o víc jak půl metru na mikádo. Hrozně jsem si to chtěla vyzkoušet a hrozně jsem toho litovala :) Naštěstí je úžasnou vlastností vlasů to, že dorůstají :)) Ještě teda nejsem tam, kde v první půlce října 2011, ale už mi takový kus nechybí :)

V současné chvíli se chystám na další zástřih, takže pár centimetrů zase ubyde, ale po letošní zimě je to bohužel potřeba... 



A jak šel čas při dorůstání... :)




Samozřejmě jsem pravidelně zastřihovala, většinou tak o 5 cm jednou za půl roku. Bez zastřihování už bych dneska asi byla dávno v cíli, možná i za, ale bylo by to znát na kvalitně konečků a to si radši počkám...


A teď trocha vlaso-retra pro pobavení :))

Vlasy krátké, delší, oškubané, zničené, odbarvené do bíla, spálené konečky :) Těžké blond začátky, tím si asi prošla většina z nás, blondýnek :D Pak jsem začala pořádně a kvalitně pečovat, šetrně melírovat a výsledky už znáte :)










A tři měsíce před ostříháním na mikádo :)
( obličej chybí, fotka byla použitá na jiných stránkách... )



Mějte se krásně :)



87 komentářů:

  1. Je vidět, že se o vlásky krásně staráš. Tak ať vesele a zdravě rostou dál! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já chci mít taky takto krásné vlasy :D Moc se mi líbí ta čtvrtá fotka. Já mám teda problém s tím, že mi vlasy po nějakém času od melírování jdou stejně místy do žluta a vůbec se mi to nelíbí, a Silver používám taky od Schaumy, tak jsem zvědavá, jestli to nějak pomůže. Jinak závidím takto rovné vlasy, mně už se v určité délce začínají na konečkách dělat "prasečí ocásky", takže délky jako ty asi nikdy nedosáhnu neboť to musím stříhat :D :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je s těmi blond vlasy těžké, no... Udržet je pěkné stojí hodně sil a peněz, není to bohužel taková sranda, jako u vlasů tmavých...

      Vymazat
  3. Ten rozdíl je obrovský :)
    Arginine resist mám taky moc ráda i když mi víc vyhovuje kondicionér než maska.
    Měla jsem i šampon a kondiš z Total Repair, ale měla jsem po něm vlasy docela hrubé a zacuchané, tak jsem zvědavá na Total Repair Extreme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikol, Total repair mě zklamal na plné čáře, ale Total Repair Extreme je vážně perfektní :)

      Vymazat
  4. Áááá, strašně ti závidím, že ti při růstu neřídnou konce... :) Mně tím jak vlasy padají, tak ačkoliv mám už stejnou délku vlasů, stejně mám culík u hlavy tlustší a na konci o dost tenčí... :)) U tebe to vypadá tak, že hustota vlasů u hlavy je stejná jako hustota vlasů na koncích. :)) Paráda !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábi, všechno to tkví v tom zastřihování :)

      Vymazat
    2. Dante Alighieri19. dubna 2013 v 12:47

      Haha a já si to schválně nechávám zastřihávat tak, že u hlavy mám hustý vlasy a na konci už je jen takovej tenkej provázek skoro. :D

      Vymazat
  5. krasne vlasy, chtěla bych je mít rovné jak ty, i když je mám skoro až na zadek, tak se porád kroutí :)

    www.hancule.rajce.idnes.cz/Ostrihat_ci_neostrihat/
    zde moje háro

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow! Asi by mě kleplo to rozčesávat :D Ale krásně hustý je máš :)

      Vymazat
    2. ono je to síla i umýt, ale už se chystám, že to nechám trochu upravit :D

      Vymazat
    3. Hani, krásné vlasy máš!! :)

      Vymazat
  6. Rostou ti moc rychlosti! Jak to delas? :/ Myslis, ze hlavne genetika? Nebo delaji hodne ty sampony a doplnky stravy? Ja beru "vylepseny Biosil" - z DM tabletky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eve, těžko říct. Nehty mi nerostou vůbec, vlasy hodně. Jestli to je vyloženě "rodinné dědictví", to si nemyslím...
      Vida, tyhle tabletky neznám :)

      Vymazat
  7. Elseve sú moja srdcovka, hlavne kondicionéry z tej ružovej, fialovej a žltej rady :) Krásne voňajú a vôňa sa vo vlasoch aj dlho udrží, vlasy mám ľahké a také nadýchané :P Ale ako tak pozerám na tú tvoju poličku, asi by som od nich mala vyskúšať aj nejaké masky. Ktorá je tvoja najobľúbenejšia? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Arvonko, v současné době jsem naprosto ujela na té Total Repair Extreme :)

      Vymazat
  8. ty vlasy jsou prostě dokonalý :) tiše závidím, na mých kudrlinkách není poznat, že rostou, tam se to projevuje až po delší době nebo narovnání :D
    P.S. Když budeš chtít, koukni na moji giveaway, přihodila jsem do balíčku rtěnku Yves Saint Laurent

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) A mě se zase strááášně líbí kudrnaté vlasy :D

      Vymazat
  9. Máš opravdu nádherné vlasy! :) Jak z reklamy. :) Asi se po nějakých přípravcích Elseve podívám.:)

    OdpovědětVymazat
  10. Máš opravdu krásné vlasy. jak z reklamy, jde vidět, že se o ně dobře staráš :) Taky jsem si uvědomila, že aby byly vlasy zdravé je potřeba je čas od času zastřihnout, aby byly konečky pěkné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, děkuju :) Přesně tak, zastřihování je prostě potřeba :)

      Vymazat
  11. Ooooooooooooch :) Znovu to zopáknu, ale být blond, chci být Labradoora :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočko, ty jsi fakt prdlouš :D Ty s tvýma vlasama? Neblázni :D

      Vymazat
  12. teeda, to je produktov :)) ale máš nádherné vlasy :))
    Veronika

    OdpovědětVymazat
  13. ahoj, taky jsem si koupila silver od schaumy a nevím co dělám špatně. nemám ho na hlavě ani minutu jen rychle nasomponuji a smývám a pokaždé některé pramínky chytají do lehce fialova. na jeden pramínek jsem zkoušela asi 3 minuty a uplně světle fialový.kamarádka taky zkoušela a stejný efekt jako u mě :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vlasy hodně porézní, poškozené?

      Vymazat
    2. A nestál by za vyzkoušení silver od Balea?Ten je slaboulinký, s normálním vlasem ani nehne, ale pokud ti vlasy tak reagují na silvery, za pokus by to stálo.Nebo zkusit přimíchat trochu silveru do normálního šamponu.

      Vymazat
    3. vlasy mám hodně jemné,neřekla bych že jsou moc poškozené, konečky ano, ty stříhám, hodně se mi lámou o třepení ani nemluvím.ale celkově mám vlasy normální. používám na tvé doporučení masku cellular a je moc fajn :) a doufám že když budu zastřihovat a "maskovat" dočkám se výsledků :) díky za názory.

      Vymazat
  14. Ahojky :-) Tvoje vlasy jsou opravdu nádherné. Chtěla bych se zeptat jakou řadu od loeralu bys mi doporučila. Vlasy mám melírované a hodně suché konce, až se mi zacuchává hřeben. Přitom se snažím dávat maskky, ale ten loreal jsem ještě nezkoušela. Tak by mě zajímalo jestli mám zkusit spíš intense repair nebo absolut repair. Kadeřnice mi řekla, že to mám příšeřně suchý at používám olejíček. Který myslíš, že je dobrý? děkuji moc za odpěvěď už jsem zo toho celekm smutná páč sem začala používat šampony bez silikonů Balea a je to horší- vlasy jsou ještě drsnější, tak nevím co mám dělat. a kořínky mám zas hrozně mastné. :-( Ivča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víc hydratační je Intense Repair. Olejíček určo doporučím taky, v první řadě ale pamatuj, že se musí dávat na konečky vlhké, nikdy ne suché. Takže po mytí a vymačkání do ručníku. Já mám hodně dobrou zkušenost s olejíčkem Absolut Repair, když bylo nejhůř, vždycky pomohl :) Ale skvělé je i sérum od Avonu, ta zelená lahvička :)

      Vymazat
  15. Mně se tvoje vlásky nejvíc líbí jak byly toho 23.10.2012, to je krásná délka a vypadají vlasy i víc bohatší, aspoň takhle podle fotky. Ale samozřejmě je máš krásné pořád, hlavně že jsou zdravé! :))

    OdpovědětVymazat
  16. můžu se zeptat jak často chodíš na melír a jak dlouhou dobu u kadeřnice strávíš, event. kolik tam necháš peněz? :) taky jsem se barvila celá na blond, pak mi to jeden kadeřník zkazil takovou hroznou bíložlutou barvou a od tý doby to šlo z kopce, řekla jsem si že na to kašlu, přebarvila jsem se doma sama na světlou hnědou, s tím že chytla teda trošku více tmavší, vypadala jsem v tom o pár let starší (to "potěší" :D), vydržela jsem to ale, hnědá se tak nějak částečně vymyla a od té doby jsem toho nechala, teď jsem ve fázi odrůstání, ale neustále to ve mě cuká, že v blond jsem vypadala krásnější :D moje přírodní popelavě tmavě plavá (= v dětství blond, nyní taková ta myší) mi přijde moc obyč, tak by možná takovýhle tenký a hustý promelírování nebylo špatným řešením? :) díky za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chodím jednou za dva měsíce, v přes léto až po třech nebo i čtyřech, to mi šisují vlastní vlasy od sluníčka. Strávím tam cca tři hodiny a nechávám tam kolem tisícovky.
      Pokud chceš docílit světlejších vlasů nenásilnou formou, pak je melír dobré řešení ;)

      Vymazat
    2. Mohu se zeptat kam chodîš na melír. Úžasný výsledek i cena!

      Vymazat
    3. To bych také ráda věděla, která kadeřnice dělá, tak krásný melír :)

      Vymazat
  17. Nádherné vlasy! Vlasočlánky mám od Tebe nejraději.Ale všimla jsem si,že na poličce nemáš olejíčky,minule jsi je měla.Už oleje nepoužíváš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to hodně střídám :) Teď používám to sérum od Elsevu a pak konopný olej, takže zbytek olejíčků je ve skříni :)

      Vymazat
  18. Tvoje vlasy jsou úžasné, ale v těch úplně krátkých a culíčku ti to taky moc slušelo :).

    OdpovědětVymazat
  19. Jéé, na tento článek jsem se těšila :) A navíc, co se týká vlasů, jsi má inspirace, kdysi jsem viděla tvé vlasy na omlazení a pustila se do pěstění :) No a dva roky později už na hlavě něco mám a vypadá to i obstojně, přestože v základu nemám úplně super vlasy. A potvrzuji, je to hlavně o péči a zacházení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Darig, tohle mě vážně moc potěšilo! Zaprvé moc děkuju a zadruhé jsem ráda, že to vážně k něčemu bylo :)

      Vymazat
  20. Páni ty toho používáš :D Já si vystačím se šamponem a je to :D Pak maximálněfén, žehlička a gumičky, hřeben a čelenky, ale nic víc na vlasy nepoužívám :D :D

    OdpovědětVymazat
  21. Krásné vlasy. :)
    Ovšem to retro, to je řádná hrůza... (promiň. :) ) :D

    OdpovědětVymazat
  22. wau,takéto zdravé vlasy som ešte nevidela :) musím ist hned a zaraz prelúskať tvoje články o vlasoch,aj ja chcem také!!!vdaka za inšpiráciu,skusim aj ja ten loreal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Téda, děkuju, to je vážně moc milé! :)
      Držím si pěsti, aby moje rady k něčemu byly :)

      Vymazat
  23. Vlásky máš nádherné a sluší ti jak krátké tak i ty dlouhé ;) tvoji vlasovou poličku bych chtěla mít i doma :D je skvělá! ;)

    OdpovědětVymazat
  24. máš neuvěřitelné vlasy! tak krásně dlouhé, fakt žasnu a závidím! :-)
    GA o Tangle Teezer

    OdpovědětVymazat
  25. Nádherné vlasy !! :) Jen malý dotaz. Ty nepoužíváš kondicionéry? Jen šampon a poté masku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyžý má řada masku i kondicionér, volím masku :) Kromě usnadnění rozčesávání jsou i hloubkově vyživující, což je kondicionér málokdy, ten spíš slouží právě jen k tomu snadnějšímu rozčesání :)

      Vymazat
  26. Ahoj kočko :-)
    taky jsem se moc těšila na vlasy!
    polička nějak prořídla,co se týká druhů,zmizel john frieda,ale intense a absolut zůstávají... a taky koukám nevidím oleje a kondicionery,ale život je změna viď :-) ale tak krásný vlasy po šamponech z drogérky,kdybych to neviděla,tak tomu neuvěřím!!!
    jinak já byla ještě v prváku na 1cm ježka a pidi ofinka,odbarveno na blond takovým dryjákem C10,to se ještě musely rozdrtit nějaký tablety... - na "scootera" :o)) a neuměla jsem si představit,že bych někdy měla dlouhý vlasy :-) teď mám pod lopatky,čerstvě zastřihnuto asi o 8cm,protože konečky byly strašně prořídlý. jak to děláš,že je máš tak krásně hustý,to se jen tak nevidí,vím že jsi psala,že je to zastřihováním,ale stejně...
    krásný vlasy,to se vždycky kochám :-)
    já mám retro fotky úplně podobný :-)))
    Lucka nikita13

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Frieda je ve skříni, na něj přijde řada zase v obdobích bez slunce :) Oleje jsou taky ve skříni, teď používám to sérum od Elseve a konopáč.
      Ty první blond paletky si pamatuju :D :D :D
      A děkuju :)

      Vymazat
  27. Já se z těch tvých vlasů jednou picnu...jsou úplně nádherný a to jinak na blond moc nejsem :))

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj, můžu se zeptat, na jaké melíry chodíš? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hustý, tenký, jen do odrostu. Melír Matrix light + 6% vyvíječ :)

      Vymazat
  29. Tobě slušly i ty krátké a "oškubané" vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  30. vlasy máš nádherné já měla taky tak vlasy pod ramena pak jsem si je taky ostříhala na mikádo a dost jsem toho litovala a teď si je nechávám dorůstat :))

    OdpovědětVymazat
  31. To ti závidím, že to vlásky tak rostou:( Máš je krásné, tiše závidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zase mi vůůůůbec nerostou nehty. Ale fakt vůbec :)

      Vymazat
  32. Krásný vlasy! Závidím. Mě se zaseknou v určité délce a víc nerostou, i když zastřihuji. Takže já se prostě nedostanu dál jak do půli zad :-(. A to mikádo jsi měla taky krásný! Hrozně se mi mikáda líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do půli zad je to délka akorát, buď za ně ráda :)
      Děkuju, moc jsem si chtěla mikádo zkusit, je to hezký účes, ale teď už jenom dlouhé :)

      Vymazat
  33. Páni, máš krásné vlasy. Kde jsou ty časy, kdy jsem měla i já tak dlouhé :D
    Zvu tě k sobě na giveaway o hodinky na krk. Dnes je poslední den k soutěžení.:)
    http://talktomymoustache.blogspot.cz/2013/04/elin-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  34. Krásná vlasopolička, krásné vlasy! Ale mně se líbí i ty bílé i ty kratší blond vlásky!

    OdpovědětVymazat
  35. Mně se moc líbí ta fotka v tom modrém tričku a culíku, fakt. Takové vlasy mít, tak budu šťastná. Dlouhé mi nenarostou asi nikdy :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Pečuj, pečuj, pečuj, nežehli, nefénuj a všechno bude! :)

      Vymazat
    2. No jo, jenže já mám bez fénu na hlavě roští - jakože fakt roští, to bys musela vidět. Ach jo :-(

      Vymazat
  36. Ahoj fénuješ alebo žehlíš si vlasy? Ďakujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, přes zimu občas vyfénuju, žehlím tak 1x za měsíc až dva :)

      Vymazat
  37. V cíli už budeš určitě za chvíli! :) Já mám vlasy tak na kostrč :D A hrozně bych chtěl dosáhnout délky na boky(zadek nebo co já vím :) ) Ale přiznám se, že mám taky záchvaty, kdy se chci ostřihat ale zatím statečně odolávám, což jde poslední dobou těžko. Nechávám si odrůst melír - 2 roky jsem se nebarvila, takže mám teď zadarmo ombré vlasy :D ale začíná mě to štvát...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla těsně před ostříháním vlasy někam pod pas a už mě štvala i tahle délka. Což o to, vypadá to krásně, ale z culíku a drdolu už mě bolela po hodině hlava od krční páteře, objem byl díky těžkosti vlasů taky nic moc a celkově ty vlasy už nešly zrovna dobře upravovat...

      Vymazat
  38. Krása, krása, krása a ještě jednou krása! Pro dosažení takových krásných, zdravých dluohých vlasů by jsi doporučila pro začatek Loreal professionnel Absolute repair nebo cellular a nebo ten nový Elseve? Jinak se těším na článek o Elseve Total Repair Extrem. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, děkuju a ještě jednou děkuju :D Pokud máš poškozené, hodně poškozené, tak určitě Absolute repair Cellular. Pokud máš spíš suché, lámavé, pak Intense Repair. Ale teda nutno říct, že jsem teď naprosto nadšená z toho Elsevu, na blogu se objeví v úterý, tak se můžeš těšit :)

      Vymazat
    2. Už se moc těším :-) a buď sáhnu po Elsevu nebo tom Intense repairu. A děkuji za radu :)

      Vymazat
  39. WAU, úplně ty tvé vlásky žeru, máš je fakt moc krásné,když koukám na foto z roku 2006, tak úplně čučím jak máš nyní vlásky husté! Já to mám teď bohužel úplně stejně jako na tvé předposlední fotce, totálně ulámané konce z melírů,jsem z toho strašně nešťastná,vůbec nevím co s tím, nyní jsem už skoro 3 měsíce nebyla na melírku,protože mám strach,že mi zas něco upadne i když mě kadeřnice vždy přesvědčuje o tom,že má šetrný melír, no,ale když tak koukám na ty tvé fotečky,musím říct,že jsi moje obrovská inspirace a taky nadějě,protože vidím,že i z krátkých blond ulámaných vlásků,můžou narůst neuvěřitelně krásné,pevné, zdravé vlasy .

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj, na té 6 fotce si měla hezkou barvu :) ani moc žluta ani moc bílá, alesamozdřejmě teď máš krásné vlasy a hlavně zdravé...Já mám taky blond a pořád nemůžu dosáhnout takové barvičky kterou bych chtěla. Já chodila 3 roky na melír ale byly strašné, měla jsem milion barev na hlavě, ty co se nemelírovaly byly hrozné (rezavé, žluté, sem tam i taková do červena) a ty pramínky, které se mi melirovali tak to chytalo pěknou barvičku ale jak říkám ten zbytek děs. Milion barev. Rozhodla jsem se před 4 měsíci vlasy u kadeřnika barvit a ta moje vysněná barvička pořád není ona, teď mi to chytlo do takové šedo-sříbrna :( chci barvičku normální blond ani ne žlutou ani ne moc bílou. Závidím ti. Já se stím asi budu prát donekonečna.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*