úterý 4. prosince 2012

Srovnání Silver šamponů - Swiss'o'Par, Matuschka a Loreal

Krásné úterní odpoledne :)

Jak jsem včera slíbila, máme tu dnes porovnání tří asi nejznámějších silver šamponů :) 

K čemu se silver šampon používá, to už asi většina z vás ví - má za úkol neutralizovat žluté tóny blond a šedivých vlasů, vlasy opticky prosvětlit a dodat studený tón.

Já osobně používám Silver šampony převážně přes zimu, v létě se snažím tónovat spíš do teplejších odstínů, protože moje vlastní vlasy mají v létě tendence na sluníčku šisovat do světle zlaté blond. Nicméně zima je tu, pro silver šampony nastal jejich čas a já bych vám teď ráda porovnala tři "silvery", které mám odzkoušené a prozradila, který je teď můj nejoblíbenější ;)



Šampony si představíme popořádku, hezky zleva :)

Swiss'o'Par Silver Shampoo je zástupcem drogerkového silver šamponu. Balení má 250 ml a stojí cca 80,- Kč. Koupíte ho v Rossmannovi, v DMku a možná i v Tetě.

Matuschka Top Hair Silber-Glanz Shampoo je šampon, který koupíte pouze v kadeřnických potřebách nebo na internetu. V drogerii se běžně neprodává. Lze ho koupit ve dvou baleních, 250 ml a 1 litr. Cena menšího balení je cca 90,- Kč, cena litrového kolem 250,- Kč. 

Loreal serie Expert Silver shampoo se řadí mezi profi kosmetiku. Koupíte ho buď v kadeřnických potřebách,  na internetu a nebo je občas možné koupit ho Makru. Prodává se ve třech baleních, 250 ml, 500 ml a 1500 ml. Menší koupíte za cca 200,- Kč, větší kolem 350,- Kč a to největší kolem 600,- Kč. 


Vysušování, pigmentace a účinky:

Nejprve si uveďme to, že silver šampony vysušují vlasy. Je to zřejmě způsobeno barvivem, které obsahují a nevyhnete se tomu prakticky u žádného silver šamponu. Některý vysušuje míň, jiný víc. 

U této trojice se to má s vysušováním takhle: 

* nejvíc vysušuje Loreal. Obsahuje nejvyšší koncentraci barviva a to se na hrubosti vlasů odrazí. 

* o něco méně vysušuje Swiss'o'Par. Ovšem barviva má nejméně, takže tady spíš půjde o to, že má bezsilikonové složení.

* nejméně vysušuje Matuschka. Je sice taky bez silikonů, ale oproti šamponu Swiss'o'Par obsahuje panthenol, pšeničný protein a lanolin, takže o vlasy zároveň pečuje.

Pigmentace:

Myslím, že netřeba k fotkám netřeba obsáhlého komentářeSwiss'o'Par je slabý čajíček, největší "grády" má Loreal. Stejně by se dala porovnat konzistence - Swiss'o'Par je hodně tekutý, Matuschka je hustší a Loreal je vyloženě hutný.





Účinky:

Nejde říct, který šampon je vyloženě na prd a který je super. Každý má svoje použití, ke kterému se hodí. Moje tipy jsou:

Swiss'o'Par používejte na udržení už získané popelavé barvy. Díky slabé pigmentaci nemá moc šancí zbavit vás žlutých odlesků.

* Matuschku můžete používat bez obav denně. Natónuje vlasy do popelava, nehrozí šedé tóny a pomůže udržet blond hezky studenou

* Loreal použijte v případě, že toužíte po skutečně šedých, popelavých vlasech, příp. jen 1x za týden pro docílení ztlumení žlutých odlesků. Je extra silně pigmentovaný, při častém použití a při použití na porézní vlasy může způsobit šedý až fialovošedý nádech. 


A můj stříbrný favorit? :)

Tramtadadáááá - je to Matuschka :)

A důvodů je hned několik - cena, dostupnost ( mám kadeřnické potřeby kousek od domova ) a účinky.

 Matuschku teď používám druhý týden v kuse při každém mytí ( mytí opakuju 2x a myju obden ) a vlasy získaly příjemný popelavý, ale ne našedlý tón :)





A co vy, používáte silver šampon? Některý z těchto tří nebo úplně jiný? A jak jste s ním spokojené?

Mějte se krásně :)

77 komentářů:

  1. Já sem hnědovláska, ale mamka má melíry a ten prostřední používá, je s ním spokojená, pěkná recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky potřebuji poradit, nechala jsem se obarvit do zrzava (měď mango od Loreal) , jenže teď po 3 týdnech mám tu barvu skoro pryč, u kořínku je taková ošklivá barva ( zkratka chci být blondýna )) koupila jsem si zesvětlovač od palette prý až o 7 odstínu, jasné že budu žluta jako to kuře, tak chci ten silver šampon , nemám s ním žádné zkušeností. Máte někdo zkušeností s tímto?? moc mi pomůžete

      Vymazat
  2. Super recenze, moc ti to sluší:)

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj,konečně fotka zepředu :-) seš fakt krásná holka! :-)a nááádherný vlasy!!! :o))) a teĎ k tématu, já používala Loreal a měla jsem vlasy suché jako slámu, potom Matuschku a teď používám Schwarzkopf Blond Me light Cool ice (je takový fialový perleťový)a jsem s tím strašně spokojená, mám po něm pěknou barvičku, je moc příjemný a ani tolik nevysušuje,ve složení je keratin,glycerin,hedvábí...
    Lucka (nikita 13 na Omlázku :o)) )
    PS: vyfotíš prosím "vlasopoličku?" já už ji mám vyfocenou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky za kompliment, od ženy potěší dvojnásob :)
      Vidíš to, ta vlasopolička, já na to pořád zapomínám... Vyfotím dnes ;)
      Ten Schwarzkopf neznám, vida, zní dost dobře :) Pigmentací bys ho přirovnala k čemu z těch tří?

      Vymazat
    2. Já používám taky ten Schwarzkopf cool ice a je moc dobrý. Sara

      Vymazat
    3. Ivanko,jakou blond barvou se barvis ?Konkretne prosim znacku a odstin

      Vymazat
  4. Ivanko, až se jednou budeš chtít zase ostříhat, zabírám si tvé vlasy :) Jinak já používám občas Swiss O Par, ale vyzkouším i toho matuschku, jestli ho někde splašim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to je milý :))
      Matuschku seženeš u Cmírala ( www.cmiral.cz ), ale třeba i na mimibazaru je... ;)

      Vymazat
  5. Už několik let používám matuschku a nestěžuji si :) Je pravda, že po ní nemám tak jemné vlasy jako po jiném šamponu, ale hezky vybělí žlutý nádech. Jen občas když si ji nechám na vlasech delší dobu, tak je mám do fialovo-modra, ale to jak kdy, tak většinou nechávám působit max. půl minuty :) Jak dlouho ji necháváš působit ty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dvě minutky, než opláchnu vanu od fialový pěny, co mi lítá od vlasů :D

      Vymazat
  6. Lucka: nejde mi odpovědět přímo pod tebe. Pigmentací nejde přirovnat asi k ničemu, je fialový perleťový,kdyžtak vyfotím na Omlázko,až bude čas :-) . Určo ho znáš, já si koupila podle tebe Schwarzkopf Blond me warm caramel (s tím jsem byla taky moc spokojená) a mají TO SAMÉ ,ale pro studené blond = light cool ice. V létě mám taky radši teplou blond a teď "vymývám" trochu do studena.a koukala jsem ještě,že tam je i Panthenol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nebo klíďo na mail, když budeš mít chvilku, nemám ho kde jinde očíhnout...
      Warm Caramel je super, v létě si ho taky znovu pořídím...

      Vymazat
    2. jojo,tak na denním světle,až bude trochu času :-) bude asi slabší,ale spíš právě proto,že to není takový dryják jako Loreal,tak bude vymývat pozvolna,ale jistě :-) je tak perleťový jako warm caramel,ale fialový.jinak je strašně příjemný,krásně voní a pění,dělá hezkou barvičku a nevysušuje jako ostatní silvery.přešla jsem na něj právě z warm caramel,takže teď mám takovou teplo-studenou barvu,takových víc odstínů blond,to mám ráda :-)

      Vymazat
  7. ja mela ten loreal a byla jsem s nim moc spokojena, ovsem ja mam hodne mastne vlasy.. takze mi vysusovani nevadilo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vida, pro někoho špatná vlastnost šamponu, pro jiného výhoda :)

      Vymazat
  8. jéé, koukám že si focená zepředu, ty si tak kráásná :) já nemám blond vlasy, ale to nevadí, i tak jsem tento článek celý dočetla..

    OdpovědětVymazat
  9. věděla jsem, že vyhraje matuschka. taky ho používám, používá ho 99% blond zákaznic, není mu co vytknout. když jsme měli srovnání v reálném čase, vycházel nám ale matuschka jako silnější a účinější než samotný loreal, ale to už je tři roky nazpět. zkus ještě od redkenu silver z pánské řady, je sice dražší, ale taky patří k hutnějším a silnějším, ale zázrakem dělá pevné vlasy a objem (na mých zrzavých... :D ) pá, tibor ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tibí, já hutnější a silnější nepotřebuju, mám vlasy docela dost světlý a na to stažení do studena mi Matuschka stačí až až...

      Vymazat
  10. Já překvapivě žádný nepoužívám, ale musím pochválit tebe :) Strašně ti to sluší ;)

    OdpovědětVymazat
  11. První věc co mě napadlo při pohledu na fotky - woow, fakt nádherná! :))
    Šampon Matuschka mám taky. Srovnání s jinými nemám, byl první který jsme kdy měla a proto jsem ráda, že ho máš nejradši :) Blond vlasy sice až tak nemám, ale používám ho i tak, protože miluji tu vůni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tak to je děkuju moc za kompliment :))
      Matuschka, koukám, vede skoro všude :)

      Vymazat
  12. Používám Swiss'o'Par, ale jen jednou za čas, právě proto, jak moc vysušuje ( a taky jsem líná čekat několik minut :D )...ale svůj účel plní, udržuju si s ním barvu, když má tendence žloutnout :)
    s těmi ostatními zatím zkušenost nemám..

    OdpovědětVymazat
  13. Super recenze..Tu Matuschku musím vyzkoušet! Opravdu mě zaujal..:) A chválím moc - konečně fotka zepředu..:) jsi krásná Ivuš :))

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Ivi, moooc Ti to sluší! A máš nádherné vlasy! Já měla doma všechny tyto 3 Silver šampony, ještě jsem měla i Silver Dusy Care - Silver Shampoo (z kadeřnictví). A mé hodnocení na ně je úplně stejné jako to tvoje! Matuschka je prostě nejlepší!!! Používám ho už asi 2 roky v kuse a nehodlám ho měnit za jiný, jsem s ním maximálně spokojená, vlasy dělá hodně do bíla. Ten Swiss O´Par z drogerie je na nic, se žlutým nádechem mi ani nehnul a vepředu, kde jsem měla pár tenoučkých bílých pramínků už před jeho použitím, jsem po použití měla ty pramínky fialové. :-( Mamka se mě ptala, proč mám fialové vlasy. :-( A L´Oreal? U mě šedá s občasným nádechem taky do fialova. Matuschka je prostě poklad!!! A ten Dusy Care nebyl nejhorší, dělal vlasy bílé, ale hodně vysušoval. Ahoj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju! :)
      Dusy jsem nezkoušela, ale slyšela jsem o něm už z více stran...
      Dokonce se snad i někde v Německu dá koupit silver od Gliss Kuru, mám v plánu se po něm podívat a očíhnout pigmentaci...

      Vymazat
    2. A dokonce i Schauma - Silver Reflex existuje! Ale bohužel jsem ho u nás ještě nikde neviděla.
      http://www.interstore.sk/produkt/Schauma-samp.-250ml-Silver-Reflex-p4658671.html

      Vymazat
  15. Ahoj, chci se zeptat, použitím kondicionéru či masky po aplikaci fialového šamponu asi nezapříčiní odliv pigmentů, že? Protože já znám jen Swiss O-par, ten jsem používala s nějakým kondicionérem a výsledky nic moc...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že by to mít vliv nemělo, protože kondiš vlas obalí a uzavře a pigment by tam měl zůstat. To je teda můj laický názor :D
      Ale je Swiss fakt čajíček, to je dobře vidět i na tý fotce...

      Vymazat
    2. Aha, díky za odpověď, tak já si tedy koupím ten L'Oreal, přesně takový odstín blond, jaký máš ty, bych chtěla taky, ale furt mi to hází žluté odlesky. Tak snad to pomůže:-)

      Vymazat
    3. No, spíš zvaž toho Matuschku... Loreal je fakt hodně silnej a výsledkem nemusí být vlasy bílé, ale šedé až modré... Matuschku vždycky můžeš nechat působit na vlasech delší dobu, ale u Lorealu je to fakt o minutách...

      Vymazat
  16. Já mám zkušenost s Loreal, Matuschka, Dusy, Matrix. Po Dusině jsem měla strašně zničené vlasy, Lorealem vyžranou barvu, Matrix nebyl až tak špatný a u té Matuschky se schoduji s ostatními, je fajn.
    Prý je dobrý Framesi, říkala jedna kadeřnice. Já jsem si naposled dala Palette shampoo stříbrný, sice jsem byla do dalšího mytí modrá, ale tenhle šampon mě i po letech baví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Framesi neznám, ale něco mi to říká...
      Na Palettku už jsem nějak ztratila odvahu :D

      Vymazat
  17. Ivuško tohle nééé :-( já si zrovna místo Swissu koupila ten Loreal :-) tak budu doufat, že nebudu mít fialový vlasy :-) Ty jsi psala, že toho Matuschku lze sehnat v kadeřnictví Cmíral? Děkuji Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jej, tak si ho v dlani smíchej s jiným šamponem, pak by neměl být tak silný :)
      Jj, u Cmírala ho mají :)
      Dobře pořiď ;)

      Vymazat
    2. Taky mě to už takhle napadlo, už jsi o tom psala v tom článku, jak jsi tam recenzovala právě ten nový Loreal. Hmm tak Cmírala tady poblíž nikde nemám, tak ten Loreal risknu. Budu po něm dávat do igelitu masku Intense Repair, tak by to snad nemělo dělat moc velkou paseku. Myslíš, že to takhle teda nevadí, když se smíchá s jiným šamponem?

      Vymazat
  18. Teda taková recenze s ted'ka hodí, jsem čerstvě po melíru, asi zas přejdu zpátky na blond - miluju tu barvu! :) Já používám Swiss a jsem spokojená, když jej nechám působit dýl udělá krásnou barvičku, ale uvažuju, o koupi L'orealu, jsem s touto značkou moc spokojená... ;)

    Strašně moc Ti to sluší na fotce, jsi kočka! :))

    Taky se přimlouvám za nafocení vlasopoličky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už bych ani jinou než blond nechtěla :))
      S tím Lorealem ale fakt opatrně, je hodně silnej :)
      Děkujuuu :)
      Vlasopolička bude ve čtvrtek! :)

      Vymazat
  19. Co ty kruhy pod očima???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příliš mnoho práce, až moc starostí a zoufale málo spánku ;)

      Vymazat
  20. Ahoooj ...super recenzie,...
    ja používam momentálne šampón Blond me Schwarzkopf, ak chceš kukni: http://petush-book.blogspot.sk/2012/12/schwarzkopf-professional-blond-me.html

    Maj sa pekne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj,to je přesně ten šampon,o kterém tady píšu :-) je opravdu super,moc příjemný a díky tomu složení nevysušuje. mám i masku Schwarzkopf blond me brilliance intensive treatment a taky moc příjemná.
      Lucka (nikita13)

      Vymazat
  21. naozaj krasny odtien vlaskov :) tu matuschku nepoznam,ale chcem ho vyskusat.ja som akurat po cerstvom melire,ktory je celkom svetly,ale ofinka bola dozlta...na swiss o par mam rovnaky nazor :/ pravidelne pouzivam Joanna Ultra Color System sampon a kondicioner a nemozem si ho vynachvalit :) uplne uzasna rada,ktora je doplnena aj o dva prelivy na vlasy(platinovy a strieborny).mam rada studenu,platinovu blond a momentalne mam par pramienkov sedo/modrych a pocuvam len samu chvalu :) tato rada je dost pigmentovana,zafarbi aj ruky a ak sa dostane pod nechty,tak zbohom :D ale s pigmentaciou som velmi spokojna,stiahlo mi nazltly odtien po prvom umyti (sampon a kondicioner som si nechala cca 15 minut kazdy)..klasika,trosku vysusuje vlasy,ale nie je to strasne,nic co by som s maskou alebo kokosovym olejom nezvladla :) sampon a kondicioner stoji 2,75 eur a preliv asi 3 eura.kupujem ho u nas v malej drogerii,ale videla som ho aj niekde na nete :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, Joannu vůbec neznám, ale teda podle popisu mě vážně hodně zajímá! Kouknu na to na netu, díky za tip!

      Vymazat
  22. ja pouzivam ten loreal jednou za dva tydny a jsem tak spokojena, ty mas nadherny vlasy!:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj, pořád jsem čekala na nějakou fotku zepředu a pořád nic nepřicházelo, tak už jsem začínala být smutná. Ale teď jsem tak ráda, že ses vyfotila, jsi fakt nádherná, moc ti to sluší =D Jen ať je tu víc takových fotek, jsi kočka!! =D
    PS: Promiň, že jsem se nevyjádřila k článku, ale já mam vlasy černý, takže by mi to asi nepomohlo =D =D

    OdpovědětVymazat
  24. Já miluju Swiss. Nechávám ho na hlavě klidně i 15 min. a vlasy mám po něm krásně bílé a neuvěřitelně lesklé, nepříjde mi, že by vysušoval. Ale ten Matuschka mě teda láká už delší dobu. Chjo. Si asi udělám radost k Ježíšku :)B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Ty jo, tak to máš velkou kliku, drtivý většině blondýnek fakt hodně vysušuje...

      Vymazat
  25. Nedám dopustit na Matuschku!! Používám každé třetí mytí, takže cca 1x za 10 dnů a nechávám působit 5 až 10 minut. Swiss'o'Par nesnáším, protože šíleně vysušuje vlasy a neúčinkuje. Měla jsem i Schwarzkopf Bonacure Silver šampon, ale Matuschka je lepší. L'Oreal jsem ještě nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli ti Matuschka vyhovuje, tak Loreal ani nezkoušej, Matuschke je lepší ;)

      Vymazat
  26. Naozaj som rada za svoje prirodzene rysave vlasy :) Ale super recenzia pre blondinky :)

    OdpovědětVymazat
  27. Díky za každý článek o vlasech :-) a prosím,taky se přimlouvám za foto aktuálmí vlasopoličky! Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  28. Super článek! Silver šampony používám už 2 roky, mám vyzkoušeno: Matuschka, Daddy-O od Lush, Biosilk a Fanola. Přesně podle napsání mi i vyhovovaly:) Do té doby než jsem vyzkoušela silver od Matrix. To je úplně nejlepší silver co znám. http://www.obchod-kosmetika.cz/sampon-pro-sedive-vlasy-total-results-color-care-so-silver-shampoo-brightens-neutralizes-unwanted-yellow-tones-300-ml.html Kupuju ho v kadeřnictví za 180. Kráně neutralizuje jako Matuschka a k vlasům je je ještě šetrnější =)

    OdpovědětVymazat
  29. zdravím, taky používám Matuschku a je fakt super. Kadeřnické potřeby jsou sice trochu dál, ale po této recenzi si pro něj opět zajedu. Mimo to mám otázku na kterou bych měla asi vědět sama odpověd, ale mám vlasy podbarvené hnědou a navrchu pak blond a ty vlasy blond pořád upadávají a jsou o dost kratší než ty hnědé. Tak jestli byste neměla nějaké řešení jak to zlepšit??? Masku používám Wonder a občas olejíček a ještě jsem užívala nějaké vitamíny na zlepšení, ale vyslédek nic moc. Budu ráda za každou odpověd.

    OdpovědětVymazat
  30. Moc hezký článek :-) Asi je to holky blbost, ale když používáte silver šampóny , myjete si hlavu i v předklonu? Já většinou ano, ale mám pocit že tak se ten šampón dostatečně nedostane na spodní...horní stranu vlasů. Nebo ano? A taky mě nebaví být skloněná dlouho nad vanou, tak zabalím do ručníku a běhám po bytě :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si umyju vlasy a pak nanesu štětcem a nakonec rozpěním rukama

      Vymazat
  31. Ja ho obcas pouziju i na hnede vlasy, aby se zmirnily rezave odlesky. A moc ti to slusi.

    OdpovědětVymazat
  32. Mám vyzkoušené všechny tři. Swiss nic moc.Matuschka mi přišel moc fajn do té doby než jsem vyzkoušela Loreal (mimochodem na tvé doporučení:). Je opravdu daleko pigmentovanější,ale modré vlasy mi nedělá,jen krásný perleťový duhový nádech. Je fakt,že nemám tak světlé vlasy jako ty,mám něco jako Jen Aniston ve světlejších obdobích,ale s nádechem do ledova. Nechávám ho působit cca 3min.Ani mě nijak nevysušuje. Lucka

    OdpovědětVymazat
  33. Napjatě čekám, co povíš, až se ti do ruky dostane nová Balea ;)
    http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/549578_459334257437560_1691742462_n.jpg
    Pokud to teda má vůbec význam zkoušet, těžko říct jestli to může být kvalitní...

    OdpovědětVymazat
  34. Já používám zatím svůj první silver šampon - Lee Stafford Bleach Blondes Shampoo, a zatím je super. Zajímavě voní a barvu mám po něm krásně vybělenou. Jen jsem si ho jednou na hlavě nechala delší dobu a měla jsem růžové odlesky :-D Až mi dojde, zkusím Matuschku, dík za tip.

    OdpovědětVymazat
  35. Loreál silver šampon mi přijde docela agresivní (obvzlášť ho používat třeba i několikrát za týden) a spíš si myslím, že má funkci na bělení po barvená, když nechytně dobře barva. Lepší na denní péči o blond vlasy je Loreál shine blond - taky je to silver šampon, akorát o vlasy i pečuje -> pokud si ho ještě nezkoušela, určitě doporučuji, asi ten nejlepší silver šampon, který neudělá paseku :) (jinak i kondicionér a maska ze stejné řady jsou super, hlavně kombinace šampon a kondicionér)

    OdpovědětVymazat
  36. Nemáš prosím typ na nějaké kadeřnictví nebo e-shop s Matuschkou v Praze? :)

    OdpovědětVymazat
  37. Ahojky mám dotaz nedávno jsem si nechala do černých vlasů udělát blond melírek ale chytlo mi to docela do oranžova tkže to mám u hlavý krásně světůé a zbytek vlásků takový žluto-zrzavý. Myslíte kdyý si koupím ten šampon od Loreal že mi to ty odbarvené pramený zesvětlí?? A mohl by mi někdo prosím poradit jk se ten šampon vůbec používá abych neměla vlásky fialový . Díky moc

    OdpovědětVymazat
  38. Dobrý den,chci se zeptat jde sehnat
    Matuschka Top Hair Silber-Glanz Shampoo i v drogeiich pres internet zaplatim vic na postovnym nez za samotny sampon.

    OdpovědětVymazat
  39. Máš krásné vlasy, celá jsi moc pěkná! :) Vyzkouším Matuschku :)

    OdpovědětVymazat
  40. diky za tuto diskuzi, presvedcila me natolik, ze jsem se rozhodla objednat si pres net Matuschku, jsem prirodni blondynka, drive jsem prosvetlovala jeste melirem, pred rokem jsem se rozhodla domacim experimentem jit na zrzavo, kupodivu to dopadlo dobre, jenze caste barveni me odradilo a barva me prestala bavit, tak jsem se rozhodla vratit se k puvodni, jenze...diky udesne barve palette skandinavska blond jsem zluta jako to kure, takze jsem rada za to , ze slysim o silver samponu, o kterem jsem drive nemela ani paru, takze jsem hodne prekvapena a touzebne ocekavam zasilku a hlavne take doufam, ze mi ten odporny zluty nadech Matuschka odstrani, po aplikaci dam urcite vedet, jak jsem dopadlo, tak mi drzte palce a jeste jednou diky, pomohla jsi mi pri vyberu :-)

    OdpovědětVymazat
  41. Takové porovnání bych potřebovala u všeho :-) například i u masek na vlasy.
    Super článek, určitě piš dál :-)

    OdpovědětVymazat
  42. na rady jsem zkusila Schaumu a bez efektu:D...neva..aspon jsem jeden vyloUčila...D

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*