úterý 24. ledna 2012

Sušiče laků na nehty

Protože jsou sušiče laků v poslední době docela dost diskutované téma, přináším report o těch, které jsem vyzkoušela a moji zkušenost s nimi. Třeba to někomu pomůže v rozhodování, který si pořídit :)



Seche Vite Dry Fast Top Coat





Dnes už poměrně známý sušič laků. Hůř se shání, v ČR není moc e-shopů, kde by se dal sehnat a když už, tak poměrně draze. Já ho kupuju na www.hairbeauty.cz, tam je cena nejpřijatelnější.

Výhody:

Suší opravdu hodně rychle, dodá vysoký lesk a nijak výrazně nesmrdí.

Nevýhody:

Při aplikaci na mokrý lak "žere" špičky laku ( při schnutí stáhne lak od špiček ), krémové laky můžou praskat a má tendence houstnout. Může měnit barvu laku.



      








China Glaze Fast Forward Top Coat






V poslední době můj nejoblíbenější sušič :) Dostupnost stejně jako u Seche nijak závratná, cena se pohybuje kolem 120,- až 175,- Kč. Kupuju na www.modelaznehtu.cz.


Výhody:

Schne do vysokého lesku, lak opravdu vysuší ( není tak rychlý jako Seche, ale suší dobře ), nežere špičky laků, nehoustne.

Nevýhody:

Naprosto příšerně smrdí :)



Four Seasons Vytvrzovač laků





Hodně velké překvapení za pár korun. Vytvrzovač laků stojí do 50,- Kč, dá se koupit na internetu a ve vybraných lékárnách, příp. v Prima drogerii. Suší pomaleji, ale suší. Za 15 - 20 minutách je hotovo.

Výhody:

Velmi nízká cena, dobrá dostupnost, nehoustne, nijak extra nesmrdí.

Nevýhody:

Neschne do tak vysokého lesku, jako jeho dražší konkurenti a občas se může stát, že při tenčí vrstvě zůstane na laku reliéf ( různé malé prohlubně ). Chce to silnější vrstvu.


Orly In a Snap




Orly byl pro mě jednoduše obrovským zklamáním. Je drahý, běžná cena je 275,- Kč a špatně se shání. K dostání je na www.modelaznehtu.cz. Nicméně radím nekupovat. Ani po hodině nebyl lak vysušený. Nalakovala jsem standartně dvě vrstvy barevného laku, dala Orly a po hodině jsem si při zatlačení na lak ozdobila nehet otiskem prstu. Tak to fakt ne...



Essence Express Dry Drops





To nejlepší na konec :D:D Co chtěl výrobce říct tímhle objevem, to jsem zatím nerozluštila :) Kapky slibují vysušení laku do 60ti vtěřin. Zvědavá na výsledek jsem ho aplikovala na dvě vrstvy OPI laku, který sám o sobě schne velmi dobře. Za dvě hodiny od nalakování a aplikace kapek jsem si šla lehnout a ráno měla exkluzivní otisk peřiny na všech nehtech. No toto? :D

Výhody:

Nízká cena, olejová konzistence příjemná pro nehtovou kůžičku, šikovné kapátko, nesmrdí

Nevýhoda:

Nesuší. Tyhle kapky snad dobu sušení prodlužují, protože lak mokrý dvě hodiny po nanesení sušiče, to fakt není normální...

Zajímavé video na téma - Rychleschnoucí nadlaky ( Fast Drying Top Coat ) najdete i na stránkách odbornice přes laky, Sonidla :)





14 komentářů:

  1. Tak mám úplně stejný zkušenosti :D!Láká mě zkusit tu chinu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, já jsem s ní fakt nejspokojenější. Krásně se lekne, nežere konce a lak mi vydrží 4 dny, což je na mých měkkých nehtech neuvěřitelný, mě se běžně loupe lak druhej den :/

      Vymazat
  2. Chinu také doporučuji, schne opravdu zázračně rychle a hezky se leskne. Jen se mi zdá, že určité barvy lehce zesvětluje, ale to může být jen můj dojem. Také doporučuji tyto kapičky: http://www.modelaznehtu.cz/shop.php?pr=11255&&cislo=
    Díky nim máte manikúru hotovu raz dva - jen si nedávejte prsty k obličeji, především k očím, je opravdu freeeeeeeze :-)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marky, tak ty kapky taky dobrý, jo? Koukala jsem na tu krabičku, jak přišla, a viděla jsem právě, že je tam mentolová parfumace, ale nekoštovala jsem je :D

      Vymazat
    2. Jojo, jsou mentolové (a to pořádně!) :-). Ale úplně cítíš, jak pronikají až dospod, všemi vrstvami laku, chladí až úplně k lůžku. A nejsou mastné, takže není vše upatlané.
      Opravdu mám díky nim manikúru hotovu za pár minutek. A v kombinaci s tím top coatem je to bomba ;-).

      Vymazat
  3. Four Seasons Vytvrzovač laků - dá se sehnat někdy i v drogerii TETA ;) tyweee

    OdpovědětVymazat
  4. Momentálně používám FS, ale nalákala si mě na Chinu :).

    OdpovědětVymazat
  5. Já používám taky Four Seasons:) Lakuju málo, protože většinou mám nehty na ultrakrátko (hodně se mi třepí:((( ).
    http://cinderellasnuts.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Jako kapky essence jsou luxusní! :D Mají vůbec sušit? Sice nejsou nijak drahé, ale jsou na ho*no, takže kdybych si koupila barevný lak, udělám lépe ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jako píšou, že by měly sušit, ale mám pocit, že se jim tam místo sušiče přimíchal stolní olej :D

      Vymazat
  7. Skvělej článek :), já začínala se sprejem na zasychání od Essence a bída, pak jsem si koupila kapky a taky děs. Tak jsem už přemýšlela nad koupí Seche Vite, ale nakonec jsem koupila top coat od Essence - z řady Better than gel nails. Vyhovuje mi, už nevím co bych bez něj dělala a není drahej.
    Ale možná někdy do budoucna zkusím China glaze :).

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji :) Jinak doufám, že se ti podaří ten 103 sehnat, já jsem ho chtěla koupit pro jednu zahraniční blogerku a nikde jsem ho neviděla :( A ještě jedna poznámka - strašně moc se mi líbí tvoje rty a zuby, takové příspěvky chci co nejčastěji! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, poprvé jsme otestovala China Glaze na tvé doporučení. Schne opravdu pomalu a i po deseti minutách je měkký, bohužel. Pokud tedy potřebujete nalakovat a za chvíli jít, rozhodně ho nedoporučuji.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*