čtvrtek 12. ledna 2012

Olejíčky na konečky vlasů

Dnešní článek se bude týkat olejíčků určených pro konečky vlasů. Rozdělené jsou na olejíčky syntetické a přírodní :) Hezký den :)


Olejíčky syntetické:


Kerastase Elixir Ultime



Můj momentálně nejoblíbenější :) Zlatá lahvička působí luxusně a dodává dobrou náladu, lehce květinová vůně je nevtíravá a ve vlasech se nedrží a lehoučká textura olejíčku vás nadchne. Obsahuje oleje z kamélie, arganu, kukuřice a pracaxi. Elixir Ultime je sice olejíček, ale vlasy ani při větším množství nezmastí, zůstanou lehké, hebké a ukázněné. První olejíček, po kterém se mi opravdu přestaly lámat vlasy. Jako všechny níže zmíněné oleje ho nanáším do vlhkých konečků umytých a ručníkem vysušených vlasů. Velké balení koupíte za cca 700,- Kč, malé stojí kolem 500,- Kč. Kupuju na www.feelunique.com



Orofluido



Olejíček s úžasnou, opojnou vůní. Voní orientálně, vůně vanilky a pryskyřice se ve vlasech poměrně slušně drží. Obsahuje olej arganový, lněný a olej ze šáchoru jedlého. Není těžké Orofluidem vlasy zmastit, olej je hustý, lepivý a doporučuju ho nanášet mokrýma rukama. Ze začátku jsem po něm měla vlasy moc pěkné, ale po čase mi nějak přestal fungovat. Nicméně můžu doporučit, ta vůně vás dostane :) Cena je kolem 400,- Kč.


Loreal Absolut Repair Serum



Středně hustý olejíček, příjemná textura, neutrální vůně. Opravdu skvěle pomáhá na roztřepené konce a funguje i jako ochrana konečků při tepelné úpravě vlasů. Jen pozor na množství, ač není vyloženě hutný, při použití většího množství může vlasy zmastit. V podstatě mu nemám co vytknout :) Cena je kolem 250,- Kč.

Edelstein Tekuté Krystaly Evolution




Středně hustá konzistence, obsahuje olej z lněných semen. Koupila jsem si je na základě mnoha doporučení, ale důvod jejich ohlasu mi zůstal skryt... Na vlasech jsem nezaznamenala žádný pozitivní účinek, při malém množství se na vlasech neprojevil, při větším je příšerně zmastil. Ačkoliv jsem jim dala šanci několikrát, nakonec putovaly o dům dál. Stojí kolem dvou stovek.


Avon Advance Techniques Sérum





Nejsem vyznavačem Avonu, není moc jeho výrobků, které bych pochválila, ale tenhle olejíček pochválit musím. Používala jsem ho asi před osmi lety, nečekala jsem od něj extra výsledky, ale překvapil. Obsahuje kreatin ( ne keratin ) a výtažky z mořských řas. Vlasy hezky uhladí, zabraňuje třepení konečků a může fungovat i jako ochrana při tepelné úpravě vlasů. Pokud nemáte možnost koupit si dražší Kerastase nebo Orofluido, tenhle olejíček vás nezklame :) Seženete ho do stovky.


Balea Repair Serum



Stojí pár kaček, nenadchne a neurazí. Olejíček je středně hustý, zmastit se jím vlasy dají poměrně snadno, ale při rozumném množství vlasy uhladí a zabrání krepacení. Milovala jsem olejíček od Réelle, jeho stažení z prodeje jsem skoro obrečela a když se na pultech objevil tenhle, údajně vylepšená verze Réelle olejíčku, letěla jsem pro něj. Bohužel mu nesáhá ani po paty. Ale jako nouzovka se použít dá a jeho koupě vás nezruinuje. Cena je kolem 70,- Kč.


Přírodní oleje


Olivový olej



Asi nejčastěji používaný olej v oblasti péče o vlasy. Olivový olej pomáhá vlasy regenerovat a předchází třepení konečků. Jeho konzistence je hutná, není problém jím vlasy zmastit a přetížit. Má specifickou vůni. Používá se do zábalů před mytím nebo jako ochrana konečků po umytí. Doporučuju vmasírovávat do vlhkých konečků, při nanesení na suché vlasy může paradoxně ještě víc vysušit. Koupíte kdekoliv v supermarketu.



Kokosový olej


Úchvatně vonící olej se zvláštní vlastností - do 25° C je tuhý, při teplotě nad 25°C taje. Pomáhá vlasy zvlhčit a regenerovat, uhlazuje a provoní. Jako u všech přírodních olejů pozor na množství a opět nanášet na vlhké vlasy. Dá se použít na zábaly nebo jen vtírat do konečků vlasů. Je skvělý i na pleť a tělo ( na vlhkou pokožku ), po holení, ale i na vaření. Doporučuju vyzkoušet! Kupuju od firmy Saloos, cena je 199,- Kč za 250 ml.



Jojobový olej





Hutný zlatavý olej. Nedoporučuju z něj dělat zábaly, může vlasy přetížit. Při aplikaci do konečků pomáhá předcházet třepení, regeneruje a uhlazuje. Mě nevyhovoval, mám radši lehčí oleje. Vyrábí firma Saloos, cena je 200,- Kč za 100 ml.



Mandlový olej

Přírodní poklad plný vitamínu E. Silně regenerační, zvlhčuje, vyživuje a zjemňuje. Zase je potřeba dát pozor na množství a ideální je aplikace na vlhké vlasy. Je vhodný i na výživu nehtů. Často bývá kombinován s panenským slunečnicovým olejem, směs má ještě blahodárnější účinky. Je označován jako vzácný olej. Kupuju si ho ve Francii, u nás ho vyrábí firma Saloos a stojí cca 100,- Kč za 50 ml.

7 komentářů:

  1. Ahoj Ivo, děkuji za krásný přehled, tolik výrobků pěkně pohromadě a skvělá recenze. Mám zkušenost s Orofluidem, ale nezdá se mi, že by to byl zas takový zázrak a hůř se mi aplikoval. Avon olejíček jsem používala dlouho, ale opět jsem nezaznamenala žádný velký účinek. Teď už měsíc používám sérum Loreal a zatím u mě vede, řekla bych, že vlasy nemám tak moc roztřepené. Plánuju, že si k němu pořídím i šampon a kondicioner.

    OdpovědětVymazat
  2. Bezva recenze! :-) Většinu mám už vyzkoušeno, jen ten kokosový olej jsem si pořídila až teď na základě tvého doporučení. A musím říct, že zatím opravdu spokojenost. Na moje suché vlasy je skvělej a používám ho momentálně i na tělo a taky super (jsem tak trochu líná se mazat tělovýma mlíkama, oleje jsou pro mě příjemnější). Jinak chválim blog, články se dobře čtou, jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Kokosák je super, doporučuju i po holení, krásně zklidní i citlivější partie třísel :)

      Vymazat
  3. Výborné jsou prý krystaly black (hlavně ty bílé).
    Chystám vyzkoušet, pak podám hlášení.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, slyšela jsem o Mythic oil, nemá někdo zkušenost?? Dost mě láká...

    OdpovědětVymazat
  5. ja používam Mythic oil, na odporúčanie svojho kaderníka, som s ním spokojná, má peknú vôňu a vlasy nemastí

    OdpovědětVymazat
  6. Chystám se na vyzkoušení toho od Lorealu. Mám tekuté krystaly a někde jsem se dočetla, že vlásky nevyživují a jen obalují a to jim škodí, tak z toho mám trošku vítr.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*