sobota 9. března 2013

Pejskařky, mám na vás dotaz :)

Krásné sobotní odpoledne :)

Dnes to bude velmi krátký příspěvek, resp. dotaz na mé čtenáře/řky - pořídili jste si někdy dospělého pejska z útulku jako parťáka ke svému stávajícímu psovi? Jak starý byl, fenka/pes, plemeno? Jak se rychle si zvykl, sžil se s vaším psem? Byly nějaké problémy?

Děkuju za vaše odpovědi a mějte se krásně :)

27 komentářů:

  1. Jednou jsme si pořídili druhého psa k tomu co jsme měli. Co jsme ale nevěděli, tak měla nádor. Za pár let jí chytil amok a zakousla toho druhého psa. Museli jsme ji nechat utratit....Takže na takové věci pozor.

    PS: veterinář nám řekl, že bylo štěstí, že jsme měli druhého psa, jinak se mohla vrhnout i na člověka a mohla jsem to schytat já, protože jsem byla nejblíž a v té době mi bylo asi 8, takže bych se nejspíš neubránila...

    Opravdu pozor na to, jakého psa si domů vezmete...

    Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jinak to byla fenka, asi 3 roky, kříženec vlčáka a labradora

      Vymazat
    2. Na to si dá člověk asi jen obtížně pozor, předpokládám, že o nádoru nikdo nevěděl... O to spíš, že jí i možná narostl až u nich doma, když to bylo až po letech od pořízení. To asi nemá s původem z útulku nic společného...

      Vymazat
  2. Sice to nebyl pes z útulku, ale pořídili jsme si ke staršímu psovi štěně - takže jsme měli doma dva kluky a sžili se spolu parádně, ani jim to dlouho netrvalo. Byli úžasní parťáci. :) Musím napsat byli protože nám ten mladší po novém roce zemřel, bohužel. Našeho pejska i nás to vzalo. Jo a plemeno - měli jsme doma křížence Bígla a pořídili jsme k němu Welshteriéra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně jde spíš o info k pořízení si dospělého psa z útulku :)

      Vymazat
  3. Určitě bych volila podobné plemeno nebo aspoň charakterově podobné.....
    také dle povahy pejska co máš doma....
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  4. Já teda sice taky nemám psi z útulku. Pořídili jsme k 2 ročnímu Westovi štěně Kerna. Máme štěně od prosince a můžu říct že bez sebe už neudělají ani krok.Hlavně ho přijal protože je to štěně a nebere ho jako konkurenci, kdyby jsme si vzali dospělého psa tak by to byl asi určitě horor.:)

    OdpovědětVymazat
  5. Holky, jde mi o pořízení DOSPĚLÉHO psa. Se štěnětem problémy nebývají, to už jsem si sama víckrát vyzkoušela...

    OdpovědětVymazat
  6. Kamarádka si před pár lety ke své kokršpanělce vzala z útulku starší kříženku bez nožičky a bylo to úplně v pohodě,holky si moc rozuměly:)

    OdpovědětVymazat
  7. Já sice takovou zkušenost nemám, ale chodila jsem často venčit psy z útulku a vím, že pokud si chce kdokoliv vzít pejska, tak nejdřív za ním může chodit a seznamovat se s ním ... takže z toho mi vyplývá, že by bylo super vzít svého chlupáče a chodit tam s ním venčit psa, kterého sis vybrala, aby si na sebe zvykli a abys viděla jejich reakce na sebe ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Chodím venčit do útulku asi 5 let a určo tenhle postup v případě, že se rozhodnu, plánuju :)

      Vymazat
  8. Neni to sice z utulku, ale kamaradka mela velkeho knirace na prochazce nasla v lese ke stromu privazanou vlcici. Oboum bylo neco kolem 3- 4let. Snesli se bezvadne, nikdy nemela problemy, ale je fakt, ze ta vlcice byla hodne submisivni.
    Jo a samozrejme, ze prvne hledala puvodni majitele a inzerovala ji, pomahala jsem vylepovat plakaty - pro pripadne rejpaly.
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  9. Jo a trvalo to cca 14 dni, nez si na sebe zvykli.

    OdpovědětVymazat
  10. No a ted jsem si vzpomnela na dalsi pripad, opet znama, 6ti lety dobrman a na prochazce se k nim pridala takova ta srnecka, ale krizenec.. Ten samy postup, hledani majitela a nic. Pak se zjistilo, ze fenka je hodne nemocna, leceni stalo a stoji hodne penez, tak se ji asi nekdo jednoduse zbavil. Te bylo podle veterinare tenkrat taky asi 4 roky. Ale koukam, ze oba pripady je pes a fenka.
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  11. Naši priniesli psíka už dospelého,teda fenku, a báli sme sa, ako sa znesie s naším. Chceli sme ju nechať prvých pár dní v dome,ale hneď keď sme vystúpili z auta,boli jasní :) Sú stále spolu,spinkajú spolu,jašia sa, rozháňajú mačky :) A znesie sa aj so starou fenkou,ktorú sme priniesli už dávnejšie.

    OdpovědětVymazat
  12. Máme dva pse- matku a syna. Takže s tímto zkušenosti nemám, ale nebála bych se toho, pokud to bude klidné plemeno.

    OdpovědětVymazat
  13. My jsme si vzali starsiho pejska z utulku, odhadem asi 7 let, krizence, ve kterem je troska pitbula, na cizi psy venku byl ze zacatku hodne agresivni, museli jsme ho dost krotit, nebyla to sranda, protoze byl zaroven i bojacny, bal se samozrejme lidi, kdo vi, co zazil.. :o( ale s fenkou z nasi rodiny, kterou casto hlidame i nekolik dni se szil uplne v pohode a velmi rychle.. je to vzdycky sazka do loterie, ale vybirala bych v utulku pejska mensiho, nez je ten doma a klidneho a submisivniho. takoveho, ktery uzna hned, ze ten puvodni je doma sef.. ti nasi jsou do sebe doslova zamilovani a kdyz jsou odlouceni, tak po sobe teskni..

    OdpovědětVymazat
  14. Ne, nikdy jsem si pejska z útulku ke stávajícímu psovi nepořídila.

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, pořídili jsme si z útulku welsh teriera 5letého k welsh terierovi 8letému. Ze začátku problém, museli se porvat, aby si ujasnili, kdo bude vůdce smečky, od té doby je starší vůdce, mladší je podřízen a funguje to =o)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj,
    já jsem si pořídila fenku z útulku (nalezence městské policie). Je to fenka labradorka. Podle veterináře ji bylo kolem 1,5 roku. Musím říct, že to bylo velmi náročné období. Byla opravdu hrozně divoká. Nebylo jednoduché jí vychovat a ani unavit :-) Její divokost byla i asi důvodem, proč se jí její původní majitelé zbavili. Chodila jsem s ní dvakrát týdně na cvičák, nakonec jsem se musela obrátit i na jednu paní, co cvičí slepecké psi a má velké zkušenosti, začali jsme skákat i agility,to jí hrozně bavilo a i trošku zklidnilo..bylo to hodně práce, ale i hodně zkušeností a i po těchto zkušenostech bych to neudělala jinak a naši sindynku bych nevyměnila za nic na světe:-)

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj. Mám trochu jinou zkušenost. A to když jsem se už dospělého psa musela vzdát. Po prarodičích mi zůstal pejsek, který mě bohužel nedokázal přijmout jako pána. Už jsem pro něj vždycky byla ta která ho odvedla z domu, když děda umřel. A to mě předtím měl moc rád. Když jsem mu dala jídlo já nezval si ho, nešel se mnou ven, nenechal se pohladit. Ostatní lidi ale pořád miloval. Bylo mi ho strašně líto, tak jsem mu časem našla rodinu kde už jednoho pejska (stejného plemene) měli. A musím říct, že to byla láska na první pohled. Psí kluci spolu vycházejí báječně. Dokonce spolu spí v jednom pelechu. Takže za mě určitě jo. Jen vybírat opatrně aby si ty dva povahově sedli a když to bude stejná rasa, tak jenom dobře.

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, měla jsem 2letého pejska z útulku a rok na to jsme mu pořídila z útulku kamarádku. Teda, vlastně spíš "kamarádku" =) Byl to seladon a neblaze nesl, že je tam najednou někdo navíc. Vše bylo korunována tím, když venka na něj vyjela - uražená pýcha udělala své a od té doby se oba dva ignorovali - ticho jko po pěšině. Ale asi oba vycítili, že jsou vlastně na stejné útulkové lodi, tak byl klid a snášeli se. Postupem času dokonce tak, že měli malá štěňátka, ale byl to proutník a romantice byl brzo konec =D Každopádně, snesli se, neblyi doma sami, ale nepřineslo to ten kýžený efekt - ignorovali se tak moc, že fenka ho vyštěkávala seshora ze sedačky, když prošel kolem a když se náhodou potkali v jedné ložnici, druhý se okamžitě odebral do jiného pokoje. Kdybych měla opakovat tu samou zkušenost, už bych si k parťákovi z útulku vybrala jen mladé štěně, aby neměli oba nějakou minulost, která jim vzájemně nemusí sednout. Zas naopak znám lidi z parku, kteří si k dvouletému psovi, kterého měli od štěňátka, vzali 7letou ovčandu zachráněnou z útulku na Slovensku. Zvykala si cca dva měsíce, ale vděčnějšího a milejšího psa byste nenašli. M.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velkou radost, děkuju :*